Nederland – Nieuwe podcasts

 • In EFFE RELATIVEREN de Podcast, gaat Kaj Gorgels elke twee weken in gesprek met verschillende boeiende gasten. Geen vaste thema's, geen restricties, geen vaste opbouw, gewoon effe lekker slap relativeren en voor de rest zien we het allemaal wel, toch?!

  Geproduceerd door: Tonny Media.

  Adverteren in deze podcast? Mail naar [email protected]

 • Vurige Verhalen is de barbecue podcast van Dennis van Koutrik (noskos) en Marcel Nas (NasQ BBQ). Wij delen hier onze leukste bbq verhalen en anekdotes van rond het vuur. En in elke aflevering behandelen we een vraag van een luisteraar.

 • In VI ZSM praten we je elke werkdag zo snel mogelijk bij over het voetbalnieuws. Wat is er gisteren gebeurd? Waar moet je vandaag op letten? Je hoort het in VI ZSM!

 • Wat was er voor de oerknal? Wat ligt er buiten het heelal? En wat is onze plaats in die wonderlijke kosmos? In de verhalende podcast Terug naar de Oerknal neemt Govert Schilling je mee naar de grenzen van ruimte en tijd en maak je kennis met het uitdijende universum.

 • Er was nogal wat te doen rond de orthodox christelijke gemeenschap de afgelopen paar jaar. Ze zijn niet langer onze overgebleven gekkies uit de vorige eeuw. We vinden ze bekrompen en star en de vraag klinkt of hun vrijheden niet moet worden ingeperkt.

  Maar kennen we ze eigenlijk? En hoe denken ze? Gaan ze het overleven? Om het antwoord te krijgen op die vraag maakten Berendien Tetelepta en Jorina Haspels - Goudriaan een trip over de Biblebelt, de gordel die over ons land ligt waar nog veel strenge protestanten wonen. Ze spraken, reizend met hun busje dominees, opiniemakers, onderzoekers,gewone mensen, jong en oud en maakten er een podcastserie van 5 afleveringen van. Over homo's, over vrouwen, over extremisme, maar ook over wat hen beweegt en waarom het zo fijn is in de Biblebelt.

  Jorina en Berendien zijn beide journalisten bij het AD, maar ook gelovig. Jorina groeide ook nog op in een reformatorische gemeenschap. Het nieuws ergerde hun, maar deed hen ook pijn als medegelovigen. Op hun redacties worden ze ook nog wel eens met een meewarige blik aangekeken, ze herkennen het gevoel langzaam een exotisch dier te zijn geworden. Tegelijkertijd: zoals refo's de Bijbel lezen, lezen Berendien en Jorina hem niet. Met die dubbele gevoelens zijn ze op pad gegaan, met een nieuwsgierigheid hoe zijn ze nu echt.

 • Darmstad FM is een radioprogramma, waarin Tina de Bruin in het holst van de nacht in gesprek gaat met BNโ€™ers over hun schaamte. Omdat er niemand kijkt (radio) of luistert (โ€˜s nachts), is het de ideale plek waar de BNโ€™er weer even mens mag zijn.

  โค๏ธ Insta: @tina10a

  ๐Ÿ“ง Meepraten? [email protected]

  ๐ŸŽง Geproduceerd door: Tonny Media.

 • Waar loop je tegenaan als Nederlander in Amerika? In een cultuur die zowel heel dichtbij als heel ver weg staat? Waar je een taal spreekt die glibbert en glijdt en waar iedereen zegt "I'm great" te zijn. In elke aflevering praten we over een van tevoren bepaald onderwerp en delen onze persoonlijke ervaringen.

  Presentatie/productie:
  Gerald van Wilgen, Voorhees, New Jersey.

  Panel:
  Antonius Agelink, East Orange, New Jersey.
  Thomas Wensing, Manhattan, New York.
  Jochem van Dijk, Brooklyn, New York
  Yvonne David, Atlanta, Georgia.
  Faye, Armitage, Jacksonville, Florida.


 • โ€˜Toekomstbestendig Bouwen' is dรฉ podcast voor iedereen die onze leefomgeving duurzaam en toekomstbestendig wil maken met duurzame woningbouw. De gasten dagen je uit om maximaal gebruik te maken van alle mogelijkheden.

 • Jeugdhulp zou altijd beschikbaar moeten zijn voor de kinderen, jongeren en gezinnen die dat nodig hebben. Dit is niet alle gevallen vanzelfsprekend. Daar willen jeugdhulpaanbieders, gecertificeerde instellingen, gemeenten, jeugdzorgregio’s, de ministeries van Justitie en Veiligheid en Volksgezondheid, Welzijn en Sport en de Jeugdautoriteit samen verandering in brengen. Afspraken en concrete handvatten in het convenant ‘Bevorderen Continuïteit Jeugdhulp‘ gaan daarbij helpen.

  Donderdag 1 juli 2021 bekrachtigen partijen samen officieel het convenant.

 • Dé podcast over ontwikkelingsstoornissen als autisme (ASS) en ADHD.

 • Moeilijke tijden zijn ook cadeautjes, hoe lastig ze ook zijn. Helaas zitten ze wel verpakt in prikkeldraad.

  In deze podcast willen we je inspireren en kennis aanreiken waardoor je een andere kijk krijgt op de ellende van jezelf of van iemand anders.

  Met als uiteindelijke doel om een completere versie van jouzelf te worden en/of om dat proces bij anderen te ondersteunen.

  Je kunt naar de podcast luisteren en er meer lezen over lezen op www.sterker-door-ellende.nl

 • In het kader van de Week van de Mentale Gezondheid brengt de Hersenstichting een speciale podcastreeks - bestaande uit 7 afleveringen - in de Ommetje-app uit. Tijdens het dagelijkse ommetje krijgt de luisteraars tips om bewust om te gaan met zijn/haar mentale gezondheid.

 • Daphne en Yves praten over alles wat met seksualiteit, seks, intimiteit, piemels en poesjes te maken heeft. De een een vroedvrouw met meer dan 1000 bevallingen op haar naam en de medeoprichter van beroepsgroepvereniging van een integrale bekkenbodemtherapie, de ander een jurist turned into een tantrisch gigolo turned into een seks- en intimiteitscoach. Beiden met een sterke mening en een heleboel ervaring met piemels en poesjes, die met veel humor en wijsheid op een zeer ontwapenende maar soms ook shockerende manier thema's aansnijden waar het in de seksualiteit werkelijk om gaat. Wil je met ons je eigen ervaringen delen, heb je vragen, of wellicht verzoekjes waar je ons graag eens over hoort praten, dan kan je een mailtje sturen naar [email protected]

 • Eerste podcast van Voedingsgeneeskunde - platform voor gezondheidsprofessionals. We gaan in op veel voorkomende ziektebeelden waarbij de rol van voeding en voedingssupplementen een belangrijk gespreksonderdeel vormen. De ervaring leert dat er vaak veel vragen zijn over het inzetten van supplementen, dosering en het wel/niet veilig combineren van supplementen en medicatie.

 • My name is Bethany Ugarte and I am a Cookbook Author, Recipe Developer and founder of popular Instagram page @lilsipper.  This is where we dig deep on topics such as gut health, nutrition, give light to the food industry and highlight specific ingredients you either should or should not be taking for your health. We will also go into non toxic beauty, home and cooking essentials, mental health, finances and everything in between.  If it has to do with your health, I'm talking about it.

 • In de podcast van Mr. Food Coach nemen Jelle en Iris je mee in het proces van afvallen. Want, afvallen hoeft helemaal niet moeilijk te zijn! Boordevol tips, uitleg en eigen ervaringen.

 • In elke aflevering gaat Linda in gesprek met vrienden over thema's die door stigma en schaamte nog te vaak onbesproken blijven. In een wereld waarin met iedereen goed lijkt te gaan, gaan wij geen gevoelige snaar of open wond uit de weg. Want terwijl je vast zit in je eigen hoofd of filter bubbel, zou je bijna vergeten dat je er niet alleen voor staat. 

  We hebben aandacht voor zowel de donkere als de lichte kant van het leven, en het liefst alle kleuren van de regenboog daar tussenin. Of je nu luistert op zoek naar geruststelling dat je niet de enige bent, ter inspiratie om het allemaal anders te doen, of de boel gewoon de boel te laten - jij haalt eruit wat er voor jou in zit. 

  Contact

  Meer lezen? Kijk op normaalgesproken.com

  Check ons ook op instagram.com/normaal_gesproken

  Heb je een vraag of opmerking? Mail ons op [email protected]

  Credits

  Illustraties zijn gemaakt door Emmy-Koos Meijer

  De muziek is van so.much.pressure dankzij Clear Music Amsterdam

 • Longkanker is de kanker waaraan in Nederland de meeste mensen overlijden. John Franke heeft longkanker en is niet meer te genezen. Samen met patiรซntenorganisatie Longkanker Nederland zet hij zich in voor een bevolkingsonderzoek zoals dat er al wel voor borst, baarmoederhals- en darmkanker is. Deze podcast gaat over de missie van John en de voors en tegens van preventieve screening op longkanker.

 • Hoe kun je gezonder leven met natuurlijke oplossingen? Van de verbetering van je weerstand, het verminderen van stress tot gezondere darmen: het komt aan bod in deze podcastserie. Elke aflevering hoor je experts en mensen uit de praktijk hierover. 

  Gezond Geluid is een podcast van Nutalis. 

  Presentatie: Ilse van Bladel. 

  Productie en redactie: Byline 

  Jingles: Gijs Friesen