Onderwijs – Nederland – Nieuwe podcasts

 • In de podcast van Gewoon Bijzonder nemen Niels Lam en Soorien Zeldenrust een kijkje in de wereld van adoptie, pleegzorg en migratie. Zij bespreken diverse thema’s zoals identiteit, afstamming, cultuur, gezin, liefde en relaties. Niels en Soorien gaan in gesprek met professionals en ervaringsdeskundigen. Dit levert mooie, soms pijnlijke en ontroerende verhalen op. Met een lach en soms met een traan hoor je verhalen uit het dagelijks leven van Gewoon Bijzonder.

 • Lesgeven is een prachtig vak. Je kunt veel betekenen voor een ander. Maar het kan ook zwaar zijn, zeker als je aan het begin van je loopbaan staat. Dus om jou als starter een extra steuntje in de rug te geven, biedt de VO-raad de podcast Mijn eerste jaar voor de klas. Een schooljaar lang volgen we startende docenten Elisabeth en Maurice. Om mee te leven, รฉn om te leren van wat zij in de praktijk allemaal meemaken.

 • In de podcast War Against Racism bespreken we racisme vanuit verschillende invalshoeken.

 • Welkom bij de Emotie Meesters podcast. Voor de zelfbewuste mens, ouder, therapeut, trainer, ondernemer, kortom iedereen.. die op een doelgerichte manier het gesprek met emoties wenst aan te gaan.
  Mijn naam is Martin Springvloed en ik neem je mee op een quest, op zoek naar het antwoord op de vraag, daadwerkelijk meester worden over mijn emoties.., hoe doe ik dat?
  Hiervoor spreek ik met de door de wol geverfde ervaringsdeskundige, ga ik het dialoog aan met auteurs, trainers en therapeuten, gepokt en gemazeld in de praktijk, luister mee naar het volgende Emotiemeesters avontuur van…

 • Het Fries Museum is een dynamisch museum in het hart van de bruisende stad Leeuwarden. Stap binnen in het moderne gebouw en laat je inspireren door je favoriete verhalen of kunstwerk. Het zwaard van Grutte Pier, een romantisch schilderij van de wereldberoemde Sir Lawrence Alma-Tadema, het sprookjesachtige landschap van Gerrit Benner... Of toch het avontuurlijke leven van Mata Hari.

 • Een (bijna) wekelijkse podcast over mijn zoektocht om de beste pedicure te worden die ik kan zijn. Hierin kletsen we bij, neem ik je mee in interessante casussen en verhalen en neem ik de nieuwste snufjes met je door.

 • In de onderwijsoase onderzoekt Mirjam Gilhuis met mensen uit het onderwijsveld wat er nodig is om een liefdevolle leraar met lef te zijn en te blijven. Dit doet ze om leraren te inspireren. In deze zoektocht neemt Mirjam je mee in de wijsheid, die er in het onderwijsveld ruimschoots aanwezig is.

 • Wij geven #taboedoorbrekers een stem รฉn podium. Speak it out loud! Elke donderdag 19u.

  In deze podcast worden alle themaโ€™s besproken die je nou nรฉt niet zo enthousiast deelt tijdens de lunchpauze of zelfs goede vrienden.

  'Je bent niet de enige รฉn zeker niet gek ;-)' is ons statement en dat laten we graag zien in deze podcast. Vandaar het initiatief om veel meer bespreekbaar te maken. Communicatie is namelijk de kern van elkaar kunnen verstaan en werkelijke verbinding. Met de nodige humor รฉn diepgang. Volg ons ook op Instagram: http://instagram.com/taboecast

 • Welkom bij de Back To Love Podcast. De podcast waarin ik je inspiratie en tips geef over hoe jij je de weg terug kunt vinden naar een liefdevolle relatie met jezelf en anderen. Vanuit gemak, niet door harder te gaan werken. Want that is where de magic happens.

  Mijn naam is Mirjam Maris, moeder van drie, vrouw, zus van mijn broer, dochter van mijn (gescheiden) ouders en vriendin van veel vrienden. Voormalig familierechtadvocaat en nu help ik vrouwen om hun relatie te transformeren naar dat van hun dromen (en stiekem verandert hun hele -kijk op het- leven!).

  Hoe kun je weer beter communiceren met je partner. hoe krijg je weer verbinding in je relatie en hoe kun je weer intimiteit voelen, door helemaal jezelf te zijn? Ik heb deze podcast met liefde voor je opgenomen en wens je veel luisterplezier!

 • Welcome to Change Makers, the podcast brought to you by award-winning Leadership and Life Coach Sue Belton with co-host Lisa Sharps.

  What you're about to hear is an unscripted, in-the-moment coaching session with a real person who feels stuck or unfulfilled in their life and wants to change, but they don't know how.

  Award-winning coach, speaker and author Sue talks to the guests in a one-to-one coaching session. Lisa listens in, expertly pausing the conversation at key moments to quiz Sue on the coaching methods and techniques that she is using - all to help create a successful outcome for these goal-driven coachees who want more out of life.

  If you have ever wondered what actually happens in a live coaching session with an experienced, qualified and accredited professional leadership and life coach, then this is the show for you.

  This podcast will help you to dare to dream, destroy your demons and design a new life.

 • Dé podcast met achtergrondinformatie en praktische tips over opstellingen en systemisch werk. Voor mensen die hun blik willen verruimen. In deze podcast nemen Jessica Kwekkeboom en Saskia Hielkema de luisteraars mee in hun reis langs opstellers, docenten, coaches en trainers.

 • Heb jij ook een tof onderwijsidee of ben je op zoek naar kennis en inspiratie over onderwijsinnovatie, sluit je dan aan bij de VONK Onderwijsinnovatie Community van Avans Hogeschool. Deze vind je via https://onderwijsinnovatie.avans.nl. Hier kun je bijvoorbeeld ook laten weten welk onderwerp jij interessant vindt voor een podcast. Tot ziens in de community of bij een volgende podcast!

 • In de podcast van 't Leerlab vertelt Laura je alles over leren leren en plannen. Laura is energieke stuiterbal, Lerenleren expert, coach, onderwijsadviseur en spreker. In de podcast en op Instagram inspireert en helpt Laura docenten om hun leerlingen en studenten te leren leren, plannen, motiveren en concentreren.

  Laura heeft een hele duidelijke missie met 't Leerlab: alle leerlingen in Nederland en België leren leren en plannen. Niet buiten school, maar op school. Voor álle leerlingen en studenten!

  Instagram: https://www.instagram.com/tleerlab/
  Website: https://tleerlab.nl

 • Als assistant, secretaresse of ondersteuner wil je jezelf verder ontwikkelen. Hoe werk je effectiever? Hoe verbeter je jezelf? Hoe versterk je jouw toegevoegde waarde voor directie en management? Deze podcasts geven je verdere houvast.

 • Welkom bij Semi Interessant, waarin wij (Ruben Havertz & Nick Spapens) met onze bourgondische bril kijken naar onderwerpen uit de randstad. En je alles vertellen over de zaken die wij interessant vinden. Van productiviteit tips, tot startup nieuws, duurzaamheidsfeitjes, en zelfs financiรซle onafhankelijkheid. Afgewisseld met de nodige comic relief. Verwacht niets, maar krijg veel. Als er maar gelachen wordt.

 • Dit podcastkanaal is voor iedereen die zich bezighoudt met ICT in het basis- en speciaal onderwijs. Ben jij ICTโ€™er, leerkracht, directeur, bestuurder of FG'er en wil je weten hoe ICT van toegevoegde waarde kan zijn voor jouw onderwijsinstelling? Beluister dan onze podcast waarin we met experts praten over een specifiek thema. De experts geven advies en delen praktijkervaringen uit het onderwijs. Zo word jij: ICT-wijzer!

  Voor meer informatie, ga je naar de website van APS IT-diensten.

 • Stay up-to-date on the dynamic world of international sanctions with Saskia Rietbroek

 • Beate and Alexandra each suffered a brain injury (stroke) in their 20's and talks about everyday life and the ways these injuries still affect them. Conversations will include details about how their injuries happened and all the insights they've gained over the past years.
  They are here to be a friend, a voice and an ear to those living with a brain injury as well as to offer guidance to those who have someone in their lives dealing with one
  Join them if you would like to learn more about life after a big trauma, health and of course brain injuries!
  IG: @podcast.mybraininjuredfriends

 • Welkom in de Lobby, een podcast over politieke belangenbehartiging. Wij nemen de luisteraar mee in de wereld van lobby & beleidsbeรฏnvloeding. Wij brengen deskundigen samen die een kijkje bieden in de catacomben waar beleidsmakers, beslissers en hun beรฏnvloeders elkaar ontmoeten. Wat betekent dat voor beleidsbeslissingen? En: hoe werkt dat eigenlijk, lobbyen en public affairs? Welkom in de Lobby, de podcast van Public Matters.