Technologie – Nederland – Nieuwe podcasts

 • Dé podcast over UX, UI en Front-end Development. In deze podcast bespreken Michele en Rick van alles wat er maar op hun pad komt, van UX-ervaringen met dagelijkse producten tot aan het ontwerpen van complexe applicaties. Daarnaast gaan we de diepte in met leuke gasten die inhoudelijke kennis meenemen uit hun vakgebied. Kortom, de plek om jouw kennis bij te spijkeren!

 • ITcheckers is een podcast van Inetum-Realdolmen, voor en door IT experten. 
  In deze eerste aflevering hebben we het over hoe uw bedrijfsnetwerk efficiënter te beheren vanuit de cloud. 

 • De Nieuwe Mobielen is een podcast over de toekomst van mobiliteit. Dat we ons over 10 jaar anders van A naar B verplaatsen is geen wilde voorspelling, maar hoe gaat die verandering er precies uit zien? In deze podcast onderzoeken we de uitdagingen en de mogelijkheden van de veranderende mobiliteit. De industrie is in volle ontwikkeling en die gedroomde vliegende auto is dichterbij dan ooit!

  De Nieuwe Mobielen is een podcastserie van ANWB Zakelijk.
  Productie: Microphone Media
  Presentatie: Annette van Soest, Malou van der Starre
  Redactie en Montage: Quintin Wierenga, Francis Garlich

 • โ˜๏ธ Follow for daily episodes of Sam & John reading the funniest stories from reddit!

  @ okopshow on TikTok

 • In deze podcast serie gaan we elke aflevering dieper in op het onderwerp waterstof. Dit is een podcast gehost door Eco-Runner Team Delft. Samen met 23 studenten van de TU Delft bouwen wij de meest efficiënte waterstof-aangedreven stadsauto ter wereld. Met deze podcast willen we onze missie uitdragen, namelijk iedereen het belang laten inzien van waterstof en zijn rol in de energietransitie. Are you ready to #FaceTheFuture? Voor meer informatie over ons team ga naar www.ecorunner.nl!

 • Dat een hacker en een privacy-jurist een goede combinatie zijn, bewijst deze podcast!
  Beide hebben als doel om onze digitale omgeving te beschermen tegen ongewenst gedrag. Beide hebben een eigen aanpak, de een vanuit de wet, de ander vanuit de techniek. Het doel? Deze twee werelden bij elkaar te brengen. Zo vragen zij elkaar het hemd van het lijf en delen dat graag met jou!

 • Kubernetes Bytes is a podcast bringing you the latest from the world of cloud native data management. Hosts Ryan Wallner and Bhavin Shah come to you from Boston, Massachusetts with experienced backgrounds in cloud-native tech. They'll be sharing their thoughts on recent cloud native news and talking to industry experts about their experiences and challenges managing the wealth of data in today's cloud-native ecosystem.


 • Het ministerie van Digitale Zaken onderzoekt hoe Nederland succesvol uit de digitale transformatie komt. De kansen die digitalisering biedt maar ook de uitdagingen. Elke aflevering gaan we in gesprek met een Tweede Kamerlid over onderwerpen die hem of haar bezighouden. Voor welke uitdagingen staat het nieuwe kabinet? Wat wordt de rol van de nieuwe Kamercommissie Digitale Zaken? Welke politieke keuzes moeten we maken? En wat verwachten we van het bedrijfsleven en de burger?

 • In de podcast Carrière Advies voor Robots onderzoeken experts van het Vision Team Robotics at Work van de TU Delft wat we kunnen verwachten van de werkvloer van de nabije toekomst. Welke rol zullen robots gaan spelen? Moeten wij vrezen voor onze banen of gaan we in symbiose leven met robots die ons werk aangenamer zullen maken? En wat wordt er bedoeld met 'Explainable A.I.'?

 • Het waargebeurde verhaal over mijn eerste jaren in het echte werkleven

 • Elk jaar maken personen, bedrijven en overheden die zich het afgelopen jaar hebben onderscheiden door grove inbreuken op de privacy en vrijheid van burgers kans om een Big Brother Award mee naar huis te nemen. Dit jaar doen we dat in de vorm van een podcast. Een vakjury reikt de Expertprijs uit, het publiek heeft massaal gestemd op de Publieksprijs en we geven een positieve aanmoedigingsprijs aan iemand die dat verdient.

 • Beyond Voice is een podcastserie over de wereld achter de stem. Luister naar conversaties met experts op het gebied van Voice technologie en vergroot hierdoor je technische vaardigheden en kennis van Voice. In de komende afleveringen hoor je uit eerste hand van de communicatie professionals van Speakup en de AI-specialisten van Y.Digital, alle ins en outs over de wereld achter de stem. Zo gaan we het de komende afleveringen niet alleen hebben over de use cases. Ook de techniek achter de spraakinterfaces, spraakassistenten, chatbots, datawetenschap en kunstmatige intelligentie wordt uitgebreid besproken.

 • In Van code tot coupรฉ duikt Vivianne Bendermacher in de wereld van IT bij NS. In deze vijfdelige podcastserie maakt zij een reis van haar huis in Lelystad naar station Eindhoven Centraal. Iedere aflevering zoomt ze in op รฉรฉn IT-onderwerp en praat daarover met IT'ers van NS. Van het plannen van je reis met de NS-app tot het inchecken op het station.  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • A podcast about reframing the present for a reimagined future by Kunumi.ai

 • Discover unique stories from Adobe Commerce and Magento Open Source customers through season-by-season deep dives on merchant product journeys, presented by the Magento Association in collaboration with Adobe.

 • Met deze CIP PodCasts delen we kennis over allerlei onderwerpen rondom informatiebeveiliging en privacybescherming. De podcasts zijn met name bedoeld voor professionals en bestuurders in de publieke sector en hun adviseurs.

 • Het Rathenau Instituut presenteert in samenwerking met designer Mies Loogman de podcastserie โ€˜Herscheptโ€™. Daarin onderzoekt Mies hoe de mens leven herschept door het bouwen van een synthetische cel. In drie afleveringen neemt ze je mee in haar zoektocht naar antwoord op vragen als: waarom willen we deze cel, hoe ziet het onderzoek naar een kunstmatige cel eruit en wat betekent deze ontwikkeling voor de samenleving?

  De podcastserie gaat in het najaar van 2021 in premiรจre op de website van het Rathenau Instituut en is mede mogelijk gemaakt door het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie.

  Lees het interview met Mies over het project op de website van het Rathenau Instituut: https://www.rathenau.nl/nl/maatschappelijk-en-politiek-debat-over-bio-ethiek/herschept-een-podcast-over-de-synthetische-cel

  Lees het achtergrond artikel over aflevering 1: https://www.rathenau.nl/nl/maatschappelijk-en-politiek-debat-over-bio-ethiek/aflevering-1-van-herschept-een-podcast-over-de

 • De podcast over én voor IT'ers met ambitie.Een beetje gek moet je wel zijn om Info Supporter te worden. Gek op je vak. En goed in je vak. Want als we ergens mee aan de slag gaan, nemen we geen halve maatregelen. We dagen elkaar graag uit, ieder vanuit een eigen invalshoek. Door die gezamenlijke drive en de bundeling van specialismen ontstaan de mooiste dingen.Om hier te kunnen aarden verwachten we dat je uit kan blinken in je specialisme en open staat voor nieuwe dingen. Dat je van avontuur houdt. En van collega’s en projecten die je scherp houden. Dan kunnen we samen ver komen. Can you do IT?

 • NicTALK is de podcastserie van Nictiz over digitale informatie-uitwisseling in de zorg. Elke aflevering bespreekt gespreksleider Sabine Uitslag een ander vraagstuk met één van de experts van Nictiz. Met de serie willen we het gesprek op gang brengen over hoe we samen digitale informatie-uitwisseling in de zorg kunnen versnellen.

  Lees de blogs op https://www.nictiz.nl/podcast-nictalk.

 • The Soda Podcast brings forward different voices and perspectives to help find a common ground to solve the problems that many are facing when it comes to good data. This is a collection of conversations focused on data, and the tools, technologies, methodologies, and people that use it every day.

  The series now available is ‘The Data Dream Team’. Hear guests in conversation on the new approach needed to align how an organization and its people should be structured and organized around data. Visit dreamteam.soda.io for complementary content and resources.