• Een Nederlands meisje van 22 dat kampbewaakster wordt in Auschwitz. En ze is niet de enige. Wat hebben deze vrouwen gedaan, wat vertelden ze hun kinderen en hoe kijken de slachtoffers van nu naar de daders van toen?

    25.000 Nederlanders zijn in de Tweede Wereldoorlog bij de Waffen SS. 24 worden bewaker van vernietigingskamp Auschwitz. Onder hen zijn negen vrouwen. Wie waren die vrouwen? Waarom gingen ze naar Auschwitz? En wat hebben ze daar gedaan? In de podcastserie ‘De Nederlandse bewaaksters van Auschwitz’ van AVROTROS en NPO Radio 1 gaan historisch onderzoeker Stijn Reurs en EenVandaag-verslaggever Harm van Atteveld op zoek naar het verhaal achter de namen die opduiken uit het Centraal Archief Bijzondere Rechtspleging in Den Haag.

    De vrouwen om wie het gaat blijken allemaal overleden, maar van enkele van deze vrouwen speuren de podcastmakers de kinderen op. Wat weten zij over het verleden van hun moeder? En hoe oordelen zij over het verleden van hun moeder? De gesprekken met de nazaten van de voormalige Aufseherinnen, de zoektocht van Reurs en Van Atteveld, het levensverhaal van de bewaaksters én de verhalen van de overlevenden van Auschwitz nemen de luisteraar mee naar een duister verleden dat doorwerkt tot de dag van vandaag.



    Research, redactie, productie en presentatie: Harm van Atteveld en Stijn Reurs
    Montage, sound design en redactionele adviezen: Alex van der Lugt
    Vertelstem: Chiara Tissen
    Additionele redactie: Anne Hurenkamp
    Productie en coördinatie: Wibo Dijksma
    Eindredactie AVROTROS / NPO Radio 1: Bas Altena
     

  • Maarten van Rossem en Tom Jessen geven hun kijk op het nieuws en de actualiteit.

    Ook wisselende onderwerpen uit de geschiedenis komen voorbij.

    Reageren op de podcast?
    Mail naar [email protected].

    ✉️ Meld je aan voor de nieuwsbrief: https://bit.ly/3vtTqqW

    Geproduceerd voor Streamy Media.

    Kijk voor meer info op streamy.audio.

  • Arend Jan Boekestijn en Rob de Wijk gaan onder leiding van Hugo Reitsma op zoek naar de nieuwe wereldorde.

  • Podcast over de relevantie van het geloof in een steeds ongeloviger Nederland. Journalist David Boogerd en theoloog Stefan Paas voeren verdiepende gesprekken met spraakmakende gasten.

    📱 Volg @DeOngelooflijke ook op Instagram (http://www.instagram.com/deongelooflijke/)

  • Dat Fake news een moderne uitvinding is, is fake news. Sterker nog: na een beetje onderzoek, kom je er snel achter dat dit fenomeen zo oud is als de weg naar Rome. Was Moeder Theresa wel zo’n lieverdje? En hoelang was Martin Luther King eigenlijk koning?


    In Geschiedenis Inside gaan Gijs van Engelen en Thomas van Luyn met terugwerkende kracht op fake news-jacht om zo samen Nederland te behoeden voor historische leugens. Elke week staat één historisch figuur centraal. Hun levensverhaal wordt verteld, aan de hand van alles wat mensen op straat over hem of haar denken te weten. Kloppen de algemeen bekende verhalen wel, of zat het toch allemaal net iets anders?


    Geproduceerd door Tonny Media.


    Credits:

    Redactie: Jette van WijngaardenAudiovormgeving: Raymond van de LaarArtwork: Geeske Boudestein

    Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  • De wereld verandert in rap tempo: we voelen de gevolgen van klimaatverandering, er woedt een oorlog in Europa en de koopkracht is historisch gedaald. Om die nieuwe wereld beter te begrijpen praten Pieter Klok, Sheila Sitalsing, Esma Linnemann, Gijs Groenteman en de specialisten van de redactie je dagelijks in 20 tot 30 minuten bij. Op vrijdag luister je naar een langere aflevering, waarin we terugblikken op de politieke week.

  • Vanaf 2025 zijn de dossiers openbaar van meer dan vierhonderdduizend Nederlanders die na de Tweede Wereldoorlog verdacht werden van collaboratie. Ruim een kwart daarvan kreeg een straf opgelegd. Het is een archief vol pijnlijke oorlogsverhalen die vaak uit schaamte diep zijn weggestopt. En nu zijn die verhalen van iedereen.

    In het tweede seizoen van FOUT gaat historicus Rick Blom met afwisselend Anne Marthe van der Bles en Inez Schelfhout van ARQ Nationaal Psychotrauma Centrum in gesprek met nabestaanden van ‘foute’ Nederlanders. Welke impact heeft de openbaarmaking op hen?

    Dit seizoen is het vervolg op een serie gesprekken die Rick Blom en historicus Tijmen Dokter voerden met kinderen van Nederlanders die aan de zijde van de bezetter stonden. Hun ouders waren lid van de NSB, de SS of stelden zich op een andere manier in dienst van de Duitsers. Waarom maakten hun ouders die keuze? En hoe verhielden zij zich daar als kind toe?

    Vind je dit een interessante podcast? Doe dan een donatie op petjeaf.com/fout en help ons met het maken van nieuwe afleveringen en het delen van deze bijzondere verhalen.

    Over de makers:

    Rick Blom (1965) is journalist en historicus. Hij schreef onder meer het boek ‘Vader zat bij de SS, gesprekken met kinderen van Nederlandse SS’ers’. De Engelstalige editie van zijn boek ‘Champagne in Sarajevo, Meelsoep aan de Marne’ behaalde zilver bij de toonaangevende Britse Military History Awards en brons bij de Amerikaanse Foreword Indies Book of the Year Award.

    Anne Marthe van der Bles (1989) is sociaal psycholoog en beleidsonderzoeker/-adviseur bij ARQ Nationaal Psychotrauma Centrum. Zij heeft onder andere onderzoek gedaan naar de doorwerking van een familiegeschiedenis van collaboratie tijdens de Tweede Wereldoorlog op kinderen en kleinkinderen van (vermeende) collaborateurs.

    Inez Schelfhout (1984) is Klinisch psycholoog en Psychotherapeut bij ARQ Nationaal Psychotrauma Centrum, gespecialiseerd in intergenerationeel trauma en zorg voor oorlogsgetroffenen. Naast haar werk als behandelaar, werkt ze aan het vergroten van de kennisontwikkeling en het bewustzijn in de samenleving rondom intergenerationele doorwerking van trauma na oorlog.

    Tijmen Dokter (1993) is theatermaker en publiekshistoricus. De Tweede Wereldoorlog is zijn grote fascinatie. Tijmen maakte de podcast 'Radio Oranje' waarin de hele oorlog maand voor maand wordt besproken, en met zijn solovoorstelling 'Mijn Strijd' stond hij in de finale van het Groninger Studenten Cabaret Festival.

    Heeft u behoefte om te praten over de geschiedenis van uw familie en wat dat met u doet? U kunt laagdrempelig contact opnemen met het Contactpunt Naoorlogse Generaties via 088 330 51 50 (op werkdagen tussen 9.00-12.00 uur) of via [email protected].

    Of bezoek een van de bijeenkomsten die ARQ samen met Oorlog voor de Rechter gedurende 2025 organiseert. Kijk voor een actueel overzicht op: https://arq.org/projecten/doorwerking-van-collaboratie.

  • Geef Raymond Mens een kwartiertje en hij praat je helemaal bij. De Amerikakenner deelt wat hem opvalt in de Verenigde Staten én beantwoordt vragen van luisteraars. Blijft Joe Biden overeind in het Witte Huis? En wat is Donald Trump, de zelfbenoemde president in ballingschap, precies van plan?
    Heb jij ook een vraag? Mail deze dan naar [email protected]
    Wil je Raymond in het écht een vraag stellen? Tickets voor zijn theatercolleges vind je op www.raymondmens.nl/theater
    De boeken van Raymond, over de opkomst van het Trumpisme en FOX News, vind je op www.raymondmens.nl/boeken

  • Kun jij ook geen genoeg krijgen van Winter vol Liefde? Elke werkdag bespreken wij in Reality Check alle hilarische momenten en romantische avonturen uit dé realityserie van het moment. Schuif aan en geniet van scherpe analyses en de sappigste commentaren.

    Hosts Till, Timo en Eva zijn doorgewinterde reality-tv experts en de grootste fans van Winter vol Liefde. Samen met mede-podcasters en Winter vol Liefde-lovers zorgen wij dat je ‘s ochtends bij het koffiezetapparaat over de kleinste details kunt meepraten. 

    Wij zijn de safespace voor Winter vol Liefde-fans. Heb jij een hot take, spannende achtergrondinformatie of wil je gewoon je mening met ons delen? Stuur ons dan een (voice)berichtje op Instagram en volg ons daar voor memes, updates en meer!

    Onze dagelijkse nabespreking verschijnt rond 16:00 uur in je favoriete podcastapp. En elke week trakteren we je op een extra lange aflevering met een speciale gast, exclusief op Podimo. Ga naar podimo.nl/realitycheck en luister 30 dagen gratis!

  • Vandaag is de dagelijkse podcast van NRC. Elke werkdag hoor je hét verhaal van de dag, verteld door onze beste journalisten. De presentatie is in handen van Floor Boon, Egbert Kalse en Gabriella Adèr.

    Zie meer over Vandaag op NRC.nl

  • Wekelijks ontvangt presentator Pieter van der Wielen een toonaangevende gast uit een, voor deze tijd, belangrijk veld. Hoe staan zij in het leven? Wat zien zij als dé uitdagingen van deze tijd? En wat kunnen wij van hen leren?

    https://www.nrc.nl/hetuur/

  • Misdaadjournalist Wouter Laumans, Christian Flokstra en Ayse Çimen, allebei strafpleiter, praten met advocaten en officieren van justitie over bijzondere zaken die hen altijd zullen bijblijven. In deze BNR- podcast geven advocaten en officieren van justitie voor het eerst een unieke inkijk in geruchtmakende strafprocessen.

    De podcast bestaat sinds het najaar van 2021 en wist vorig jaar als winnaar uit de bus te komen bij de Dutch Podcast Awards in de categorie crime. In iedere aflevering staat één strafproces centraal waarbij Laumans en Flokstra hun gast kritisch ondervragen en op die manier de zaak tot op de bodem analyseren.

    In Napleiten hoor je de ene week alles over aan wietplantages gerelateerde ripdeals. In andere afleveringen word je meegenomen naar een crime passionel óf een ex-TBS-er die opnieuw in de fout gaat. Ook wordt regelmatig teruggekeken op gebeurtenissen die heel Nederland nog helder voor de geest staan. Denk aan de schietpartij in het winkelcentrum in Alphen a/d Rijn of de Damschreeuwer. Napleiten beperkt zich bovendien niet tot alleen maar strafprocessen in Nederland. Ook buiten onze landsgrenzen zijn immers volop interessante zaken te vinden!

    Napleiten: wekelijks op BNR Nieuwsradio op zaterdag van 10.00-11.00 uur. Daarnaast zijn ook alle voorgaande afleveringen van de podcast beschikbaar op het BNR-platform of andere bekende podcastplatforms. Napleiten is in november 2023 uitgeroepen tot de Beste Podcast van Nederland.

    Over de makers:

    Wouter Laumans is misdaadjournalist bij Het Parool. Je kent hem waarschijnlijk als auteur van de bestseller ‘Mocro Maffia’ uit 2014. In 2019 verscheen het vervolg op dit boek: ‘Wraak’. In het verleden schreef Laumans voor NRC, Panorama en Nieuwe Revu.

    Christian Flokstra is in 2008 in de advocatuur begonnen nadat hij eerst een jaar als docent en onderzoeker aan de Vrije Universiteit verbonden was. Flokstra was als strafrechtadvocaat onder meer betrokken bij grote strafzaken tegen de georganiseerde misdaad, zoals Passage, Marengo en Eris.

    Ayse Çimen begon haar carrière in 2008 bij Spong Advocaten, waar ze zich heeft gespecialiseerd in het strafrecht. Sinds 2017 is Ayse partner bij Takens Admiraal Advocaten te Amsterdam. De praktijk van Çimen bestaat o.a. uit georganiseerde misdaad, witwaszaken, drugshandel, overvallen, inbraken, diefstal, moord, doodslag en overige geweldsdelicten. Op dit moment verdedigt Ayse één van de verdachten van de moord op Peter R. de Vries.


  • 24 maart 2023. In het buitengebied van het Brabantse dorp Wouwse Plantage wordt de 58-jarige Gradus Haisch op gruwelijke manier vermoord. Recht voor de neus van zijn dochter. In de dagen daarop krijgt de zaak een verrassende draai, als blijkt dat juist zij en haar vriend de moord zouden hebben beraamd door middel van honderden berichten op Snapchat. Waarom moest Gradus dood? Welke rol speelde de locatie, pal naast de beruchte martelcontainers? En hoe verloopt de rechtszaak tegen de twee? Journalist Sven de Laet van Omroep Brabant volgt de zaak.

  • Welkom in de Verhoorkamer. Een podcastkanaal van de KRO-NCRV en NPO Radio 1 met waargebeurde verhalen van grote moordzaken waarin mogelijk valse bekentenissen zijn afgelegd in de verhoorkamer. 

    De Pompmoord:
    Vier mannen zijn in 2004 veroordeeld voor de moord op een pompbediende in Warnsveld. Maar volgens deskundigen is die veroordeling mogelijk onterecht omdat er in de verhoorkamer een valse bekentenis is afgelegd.

    Aan de hand van de originele verhoortapes en het strafdossier hoor je in deze podcast hoe die verhoren gingen en hoe die in hoger beroep tot een veroordeling leiden. Dit is een audioversie van de docu-serie die je kunt vinden op NPO Start. 

    De politie en het Openbaar Ministerie laten weten inhoudelijk niet te kunnen reageren, omdat het Hof zich al heeft gebogen over deze zaak en er geen herzieningsverzoek is ingediend. Het Gerechtshof Arnhem zegt te hebben kennisgenomen van de video-opnamen van de verhoren. Het Hof verklaart verder in individuele strafzaken alleen te kunnen spreken via de uitspraak. Lees de volledige reacties op: KRO-NCRV.nl/pompmoord.

    De Verhoorkamer: 
    Lot Buis is onderzoeksjournalist voor KRO-NCRV en werkte de afgelopen tijd met een groep onderzoeksjournalisten aan de documentaireserie over de Warnsveldse Pompmoord.

    Vier mannen werden in 2004 mogelijk onterecht veroordeeld voor de moord op een jonge pompbediende in Warnsveld. Maar wie doet dat nou, een moord bekennen die je niet hebt gepleegd? En… Zou dit jou ook kunnen overkomen?  In deze podcast neemt Lot je mee in haar onderzoek naar de valse bekentenis.

  • Ouders die elkaar nooit hebben ontmoet, vertellen in de podcast De waanzinnige belofte een pijnlijk verhaal dat hen verbindt: hun kinderen van rond de twintig jaar oud zijn niet meer zichzelf na hun ontmoeting met het omstreden bedrijf IM Mastery Academy. Een Amerikaans bedrijf dat over de hele wereld cursussen aanbiedt op het gebied van zelfontwikkeling en geld verdienen. Wat voor hun zonen begint als een zoektocht naar identiteit en succes, eindigt in een obsessieve toewijding die families uiteendrijft. Journalist Lies Jansen en podcastmaker Renee van Heteren onderzoeken waarom de jongeren zo ver gaan in hun toewijding.

    Sinds november 2024 opereert IM Mastery Academy onder de naam IYOVIA. In de podcast hanteren we de oude naam.

    De waanzinnige belofte is een zesdelige podcast van het AD en de aangesloten regionale dagbladen.

    Luister de hele serie exclusief vooruit op ad.nl/dewaanzinnigebelofte

  • Elke week een nieuwe historische sensatie zoals alleen Bart Van Loo dat kan. Reis mee naar meer dan 60 Bourgondische plekken. Door de late middeleeuwen letterlijk aan te raken blaast Bart ons verre verleden nieuw leven in.

  • Wanneer journalist Lex Boon door kunstdetective Arthur Brand wordt benaderd om samen een mysterie te onderzoeken, raakt hij verwikkeld in een intrigerende zaak: de raadselachtige dood van Jacob die werkte in het museum van een steenrijke sjeik in Qatar. Al snel stuiten Arthur en Lex op Kees Wieringa, voormalig directeur van het museum, die kort na zijn vertrek een onthullend boek publiceerde over de giftige werksfeer en dubieuze praktijken in het museum. Hij denkt te weten wie er betrokken is bij de dood van Jacob. Tijdens hun onderzoek reconstrueren Arthur en Lex Jacobs laatste maanden en ontdekken ze een web van schimmige kunsthandel, politieke spanningen en persoonlijke conflicten in Qatar, een land met weinig vrijheid. 

  • Aaf Brandt Corstius en Lies Visschedijk zijn al jaren bevriend en hebben heel wat met elkaar meegemaakt. In de podcast Aaf en Lies lossen het wel weer op bespreekt het duo de wereldproblematiek, problemen van de luisteraars maar ook hun eigen problemen. Ze geven hun week een cijfer en komen tot rust in Lies' rubriek over de natuur.


    Geproduceerd door: Tonny Media.


    Volg de Instagram, Youtube & TikTok van Aaf en Lies lossen het wel weer op.

    Luister de extra podcast 'Aaf en Lies pakken door' exclusief op Podimo, klik hier voor 30 dagen gratis!


    Credits:

    Redactie: Floor van der VlietAudiovormgeving: Raymond van de LaarArtwork: Geeske Boudestein

    Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  • Alle ins en outs over de meest spraakmakende rechtszaken. Door rechtbankverslaggever Saskia Belleman en presentator Wilson Boldewijn.

  • In de Omdenken Podcast luister je mee met de openhartige gesprekken die Berthold Gunster voert met mensen over hun problemen. Hoe kunnen ze hun probleem laten verdwijnen? Of zelfs omdenken? 

    ✨ Wist je dat deze podcast ook in het Engels bestaat? Zoek op 'Flip Thinking Podcast in je favo podcast-app!✨

    Berthold Gunster is de grondlegger van het Omdenken en schreef 13 boeken over het gedachtegoed. Berthold en zijn team spelen daarnaast ook de theatershow 'Zoals verwacht loopt alles anders', geven zakelijke trainingen en maken jaarlijks de Omdenken scheurkalender. Wil je meer Omdenken? Op social media delen we dagelijks quotes en mooie Omdenkverhalen. Wil je iets met ons delen? Mail naar [email protected] of kijk op www.omdenken.nl.

  • Van de makers van Wraak, De Brandstapel, Dit is hoe je doodgaat en Moorden in het Noorden is nu een nieuwe podcastserie te beluisteren: Moorden in de jaren… 


    Na Moorden in de Jaren 80, duiken we in seizoen 2 van Moorden in de Jaren... in een decennium vol duistere verhalen en intrigerende moordzaken. Elke week hoor je een zaak die de jaren '90 kleur gaf, van neonlichten tot grunge, en ontdek je de verhalen die het tijdsbeeld schokten. Laat je meevoeren naar de tijd van de Discman, flanellen overhemden en de opkomst van iconische hiphop. Mis geen enkele aflevering van Moorden in de Jaren 90.


    Research, redactie en productie: Lotte Lentes en Hanneke Hendrix, muziek: Mike Roelofs, in samenwerking met New Tree Media. Adverteren in deze podcast? [email protected]


    Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  • In deze serie podcasts biedt Jort Kelder radiotherapie tegen hypes en hysterie, op basis van een gesprek uit de uitzending van dr Kelder en Co.

  • Dagkoers is de dagelijkse podcast van het FD. Binnen een kwartier word je bijgepraat over wat er speelt in de wereld van het FD.

    Presentatie: Paulien Sewuster en Anna de Haas

    Redactie: Jildou Beiboer

    Audio-vormgeving: Visionair Ordinair

  • Wat als je familieleden verraders blijken te zijn? Blijf je erover zwijgen, net als de generaties voor jou of ga je graven naar de waarheid?

    Bij toeval stuit Stephanie Biesheuvel op een familiegeheim als haar overgrootvader in een krantenartikel wordt genoemd als de mogelijke verrader van Anne Frank.

    In tegenstelling tot zwijgen, een giftige familietraditie, besluit podcastmaker Stephanie Biesheuvel op onderzoek uit te gaan. In de podcast ‘Het verraad van de Jordaan’ volgen we Stephanie op haar ontluisterende zoektocht naar de waarheid die tachtig jaar verzwegen was.

    Luister alle afleveringen op Podimo. Ga naar https://podimo.nl/hetverraadvandejordaan

  • Marcel van Roosmalen en Gijs Groenteman bellen elke dag en praten je bij over de dagelijkse actualiteit. In 12 minuten nemen ze het nieuws door maar klagen tussendoor ook over het leven, vieren hun succesjes en halen herinneringen op. Elke dag opnieuw.



    Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.


  • De podcastversie van de atlas. Per aflevering bespreken 3 geografen 1 land. Nooit volledig, wel origineel. Geen experts, wel liefhebbers.

  • NIEUW SEIZOEN START IN JANUARI 2025!! 🙌 

    Hoe kun je je leven steeds leuker maken met verrassend weinig moeite? In Steeds leuker (de podcast van soChicken.nl) duik ik - Jelle Hermus - meestal samen met een inspirerende gast of een goede vriendin in een onderwerp dat ons bezighoudt. 

    We delen persoonlijke verhalen, ik maak flauwe grappen, anderen doen alsof ze erom moeten lachen – en dan doen we ook nog  ons best om je te voorzien van tips en inzichten. 

    Gezellig voor tijdens een wandeling, je work-out, een autorit of tijdens het koken of strijken. We hopen dat je er blij van wordt! 

    ☀️ Broednest leden krijgen meer! 
    Leden van het Broednest krijgen exclusief toegang tot een uitgebreide versie van deze podcast. Ook exclusief lid worden? 

    Start nu GRATIS via: 

    https://steedsleuker.nl/exclusief 

    ➡️ Jelle Hermus is oprichter van het platform soChicken.nl, waar iedere maand honderdduizenden mensen broeden op een leuker leven. Hij is auteur van drie bestsellers: Steeds leuker, Leven met wind mee & Kom maar op. Het Broednest is zijn interactieve platform waar duizenden leden werken aan een leuker leven met minder moeite. 

  • Wie is het meisje met de ballon van Banksy? Waarom glinsteren de ogen van de soldaat in de achtergrond van De Nachtwacht? In de podcastserie Maffe Meesterwerken van Omroep MAX voor NPO Luister bespreken kunsthistorici Paul Rem en Cathelijne Blok niet de schilderijen, maar de -niet zo- gewone mensen die we terugvinden tussen de lijsten van toonaangevende werken. Ze vertellen verhalen die niet te horen zijn in musea.

  • De criminele wereld is meedogenloos en voor buitenstaanders met mysteries omgeven. Misdaadjournalisten Wouter Laumans en Paul Vugts zitten erbovenop en duiken erin. Onder leiding van Corrie Gerritsma praten ze je elke twee weken in de Parool Misdaadpodcast bij over grote en kleine misdaadzaken. Van internationale kopstukken als Ridouan Taghi tot drillrappers uit Amsterdam-Zuidoost en van drugsmiljoenen tot Rolexrovers.

  • In de true crime podcast De Zaak X bespreken we met de misdaadverslaggevers van het AD iedere week een spraakmakende of juist minder bekende rechtszaak. Welke indruk maakte de verdachte in de rechtbank? Wat dreef deze verdachte tot zijn daad? Hoe is het nu met de slachtoffers? In elke aflevering hoor je direct welke straf de verdachte krijgt.

  • Wat zou jij doen als iemand van wie je houdt wordt afgepakt? Als de onderwereld vol drugs en geweld bij jouw familie op de stoep staat? Het overkomt Koen en Annemarie Meesters uit Groningen.

    Hun vader Gerard wordt in 2002 geliquideerd in de deuropening van zijn huis. Acht kogels maken een einde aan het leven van de docent Nederlands. Een kille afrekening door een internationaal drugskartel. Gerard is onschuldig. Zijn vrouw en kinderen blijven achter. 

    De politie denkt al snel te weten wie de opdrachtgever is. Maar tot een rechtszaak komt het niet. Tot grote frustratie van kinderen Koen en Annemarie. Al ruim 20 jaar strijden zij voor gerechtigheid.

    Meer verhalen lezen over de zaak? Lees het dossier op onze website.

    🙏 Het maken van deze podcast kost veel tijd en geld. Het zou fantastisch zijn als je een abonnement neemt om ons en de journalistiek te steunen. Neem hier een abonnement.

  • Elke werkdag biedt Elisabeth Steinz of Marco Geijtenbeek je twintig minuten verdieping bij één onderwerp uit het nieuws.

    Reageren? Mail [email protected].

  • Frank Butselaar, bekend als ‘fiscalist van de sterren’, hangt in de VS een jarenlange gevangenisstraf boven het hoofd. Maakte hij handig gebruik van belastingparadijzen om zijn sterrenclientèle miljoenen te besparen? Pleegde hij opzettelijk fraude? Het nieuwe seizoen van Achter Gesloten Deuren, de onderzoekspodcast van het FD, duikt in de jacht die justitie maakt op deze belastingadviseur uit ’t Gooi.

    Montage: Paulien SewusterRedactie en presentatie: Bart Mos en Paulien SewusterEindredactie: Anna Dijkman en Johan LeupenMuziek en mixage: Gijs FriessenSpeciale dank aan: Amerika-correspondent Lennart Zandbergen
  • Politiek journalisten Joost Vullings (EenVandaag, AVROTROS) en Xander van der Wulp (NOS) nemen elke vrijdag de Haagse week door, met scherpe analyses, geruchten en voorspellingen.

  • You can change your life and Mel Robbins will show you how.

    Mel Robbins is one of the world’s most widely booked and followed podcast hosts and authors. She’s trusted by the world’s leading brands and medical professionals who use her research-backed tools and strategies in clinical and corporate settings. She’s amassed millions of followers online, with her videos going viral almost daily.

    143 Studios Inc., her female-led media company, produces provocative and award-winning content with unprecedented results: millions of books sold, billions of video views, seven #1 audiobooks, and original courses and programming for clients like Starbucks, JP Morgan Chase, LinkedIn, Spotify, Headspace, and Audible.

    Mel’s work has been translated into 41 languages, her podcast is syndicated in 194 countries, and her TEDx Talk is one of the most viewed of all time. A New York Times bestselling author and self-publishing phenom, Mel’s work includes The High 5 Habit and The 5 Second Rule. Most importantly, her science-backed tools and relatable advice have changed the lives of millions of people worldwide.

    Despite all this, Mel is one of the most down-to-earth and caring people you’ll ever meet. The person you see every day online is exactly the same in real life. Probably because she learned everything she teaches the hard way: by first screwing up her own life, and out of necessity, discovering the tools and research that transformed her life and got her to where she is today.

    In The Mel Robbins Podcast, Mel gets more personal than ever, welcoming you into her life and taking you behind the scenes in real time. Every episode is packed with deeply relatable topics, tactical advice, hilarious screwups, compelling conversations, and the tools and inspiration you need to create a better life.

    Tune in and buckle up – your life is about to change. New episodes of The Mel Robbins Podcast drop every Monday and Thursday.

    To learn more about Mel, go deeper into every episode, find the resources and research she mentions, or submit a topic or question, check out https://www.melrobbins.com.

    Subscribe to SiriusXM Podcasts+ on Apple Podcasts to listen to ad-free new episodes.

  • Carrie & Eddie bespreken tweewekelijks op een toegankelijke manier spraakmakende opgeloste Nederlandse moordzaken. Wie denk jij dat het gedaan heeft? 

  • Iedereen wordt geacht de wet te kennen, maar hoeveel weet jij nou echt over het Nederlandse strafrecht? Tijd voor een bijlesje strafrecht, door advocaat Tony Boersma en journalist en schrijver Jens Olde Kalter. Zij vertellen met humor, persoonlijke verhalen en een schat aan informatie alles wat je wil en moet weten over misdaad en straf. U heeft het recht om te luisteren.


    🎙 Geproduceerd door Tonny Media

    💙 Volg ons op Instagram & TikTok


    Credits:

    Redactie: Sofie Doppen

    Technisch producer: Olaf Wicherink

    Audiovormgeving: Raymond van de Laar

    Artwork: Geeske Boudestein


    Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  • Alcohol is overal aanwezig, er is bijna geen ontsnappen aan. Waarom is ons maatschappelijke leven zo doordrenkt van alcohol?

    In de MAX-podcast Bezopen voor NPO Radio 1 onderzoeken journalist Elles de Bruin (61) en haar dochters Faye (21, student) en Julia (26, podcastmaker) het alcoholgebruik in jonge en oudere generaties én hun eigen relatie met alcohol. 

  • Een podcast over het voetbal van het AD. Presentator Etienne Verhoeff praat dagelijks met voetbalwatchers Sjoerd Mossou, Maarten Wijffels, Mikos Gouka, Johan Inan en Hugo Borst over de actualiteit.

    Eredivisie, Champions League, Europa League, het laatste nieuws. Elke werkdag is de AD Voetbalpodcast te beluisteren via jouw favoriete podcastplatform.

  • Amerika. Het land van de tegenstellingen. Van daklozen tot miljardairs, van New York City tot the midwest. En van Donald Trump tot Kamala Harris. Bernard Hammelburg en Jan Postma geven een nuchtere kijk op de Amerikaanse verkiezingen.

  • Aan wie kun je beter vragen hoe spindoctors in de politiek werken dan aan spindoctors zelf? Voormalig PvdA-adviseur Julia Wouters en politicoloog en voormalig campagnestrateeg bij de VVD Raymond Mens, 'ontspinnen' alle frames en spins in de politiek. Heb je vragen? Stel ze aan Julia en Raymond via [email protected].

  • Nachtelijk gesprek van Femke van der Laan met een gast uit de kunst of actualiteit. Cultuurpodcast van de VPRO. Vijf afleveringen per week. Op vrijdag presenteert Lotje IJzermans.

  • Het Oog brengt een overzicht van het nieuws, een blik in de ochtendkranten en het betere journalistieke interview met mensen in en achter het nieuws, omlijst door mooie muziek.

  • Journalisten Lammert de Bruin en Babs Assink, bekend van podcasts als De Showbizzmoord, Mathilde's Mysterie en De Butlermoord, duiken diep in opvallende nationale en internationale misdaadzaken. In dit derde seizoen van hun serie 'Lammert & Babs' staat Bureau Warmoesstraat centraal. Drugs, prostitutie, gokken en moorden op de Amsterdamse Wallen zorgden ervoor dat Bureau Warmoesstraat het bekendste politiebureau van Nederland werd. Maar ook corruptie en de boeken, series en films van oud-rechercheur Appie Baantjer droegen daaraan bij. Bijna 25 jaar geleden sloot het markante bureau zijn deuren, maar de verhalen zijn nog niet vergeten. Lammert en Babs halen deze verhalen op bij betrokkenen door met ze terug te gaan naar de plekken op de Wallen waar het allemaal gebeurde.

  • Alexander Klöpping en Wietse Hage duiken samen dieper in de wereld van AI en bespreken wekelijks de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van kunstmatige intelligentie. Ze filosoferen en proberen in de toekomst te kijken, maar zijn ook scherp op het heden.

  • Het is moeilijk om een platonische relatie te hebben met een vrouw. In De Zelfspodcast zoekt een vriendin proberen Sander en Jaap hun langverwachte droom in te lossen: hun vriendschap en podcast uitbreiden met een gelijkgestemde vrouw.Sander en Jaap begonnen De Zelfspodcast in 2019. Maar toen de wereld hen - in 2022 - het hardst nodig had, verdwenen ze achter een betaalmuur. Een update voor de gierige luisteraars die hierdoor zijn afgehaakt: ze zijn daar twee jaar lang doorgegaan met mansplainen. Maar nu ze terugkomen op de open kanalen, is het tijd voor een renaissance. Want er is één ding dat al die tijd ontbrak: een vrouwelijk geluid. Dit alles zodat het volk binnenkort van de daken schreeuwt: twee vrienden en één vriendin, waar ken ik ze toch van?


    Geproduceerd door Tonny Media.


    Luister iedere dinsdag en vrijdag naar een nieuwe Zelfspodcast op Podimo


    Volg de Zelfspodcast op instagram, TikTok & YouTube


    Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  • De scherpste voetbalanalyses met een flinke dosis humor. Met Valentijn Driessen, chef voetbal van De Telegraaf, Ajax-volger Mike Verweij en presentator Pim Sedee. Elke maandag en vrijdag een nieuwe aflevering.

  • In de familie van Kai en Iris is weinig bekend over het oorlogsverleden. Tijdens een familiereünie ontdekken ze dat hun overgrootvader, Opa Wiel, ‘fout’ was in de oorlog.

    In 'De Schaduw van Brunssum' onderzoeken ze hun familiegeschiedenis en onthullen ze geheimen die meer dan 80 jaar verborgen bleven. Wat waren de gevolgen van de oorlog voor hun familie?

    Deze podcast wil niet alleen hun familieverhaal verkennen, maar ook de donkere kanten van de geschiedenis onder de aandacht brengen, door de ogen van mensen die aan de kant van de bezetter stonden.

    [email protected]

  • Vandaag Inside is de dagelijks talkshow van Johan Derksen, Wilfred Genee en René van der Gijp. Ze bespreken de actualiteit, de meest opvallende randzaken en lachen om kolderieke momenten. Ook vliegen de meest smaakvolle anekdotes je om de oren. Vandaag Inside is elke werkdag om 21:35 uur te zien op SBS6 en terug te luisteren via deze podcast.

  • ‘Je oma werkte in het Scholtenhuis’. Marijkes vader zegt het plompverloren, een paar jaar geleden. Oma? Met haar bloemetjesjurk en knotje? Wat deed zij in het Scholtenhuis in Groningen, de plek waar in de Tweede Wereldoorlog verzetsstrijders werden gemarteld?

    In de vierdelige podcast Fout Bloed neemt podcastmaker Marijke Meems je mee in een zoektocht naar het oorlogsverleden van haar oma Tekkelina. En onderzoekt ze hoe trauma door kan werken in meerdere generaties.

    Het Scholtenhuis was een statig gebouw aan de Grote Markt van Groningen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog huisde daar het hoofdkwartier van de Duitse Sicherheitsdienst. De bevolking noemde het ook ‘het voorportaal van de hel’. Het gebouw werd tijdens de bevrijding van de stad in april 1945 vernietigd.

  • Wat moeten we met voetbalgeweld? Hoe koop je een auto? Wat geef je iemand cadeau die je niet kent? Wat doen we aan het tekort aan personeel? En hoe kom je eigenlijk op tijd? De wereld is gevuld met problemen. Maar hoe lossen we dat op? Geen zorgen. In Zo, Opgelost gaan wetenschapsjournalist Anna Gimbrère en comedians Tex de Wit en Stefan Pop de meest complexe onderwerpen te lijf en lossen het voor je op. Elke maandag hoor je in een nieuwe aflevering welke oplossingen ze hebben bedacht.

    Heb jij een probleem dat je graag opgelost zou zien? Stuur ons een dm via @zo_opgelost of een maitje naar [email protected]. En misschien ben jij binnenkort een probleem armer!

    Jingle: Bovenburen (@bovenburen) met Anna Gimbrère.

  • Precies honderd jaar na het overlijden van de stichter van de communistische Sovjet-Unie, Vladimir Lenin en 35 jaar na het vallen van de Berlijnse Muur onderzoekt journalist Ulrike Nagel de rol die Nederland speelde in de militaristische staat in het Oosten. Daarnaast wil de in Oost-Berlijn geboren Ulrike weten hoe het haar gevormd heeft en hoe de Duitse Democratische Republiek nog in haar zit. 

    De verwachting was dat in 1989 de spanningen tussen Oost- en West-Duitsland zouden verdwijnen, maar dat is niet gebeurd. Integendeel, door de oorlog in Oekraïne is die spanning wereldwijd weer opgelaaid. De val van de Muur was het einde van een tijdperk waarin ook Nederland een bijzondere rol speelde. Zo dreef Nederland handel met de Duitse Democratische Republiek (DDR) en onderhielden Nederlandse kerken veel contact met Oost-Duitse gezinnen.
     

    -----



    In de MAX-podcast Nederland en de apartheid onderzoeken we de Nederlandse rol in het Zuid-Afrikaanse apartheidsregime tien jaar na het overlijden van Nelson Mandela, en vijfenzeventig jaar na de invoering van de apartheid. Welke positie nam Nederland in? En welke belangen speelden er? 

    De podcast Nederland en de apartheid maakt deel uit van de podcastserie Nederland in de wereldgeschiedenis. In deze serie nemen we op een verhalende manier luisteraars mee naar momenten in de geschiedenis waarbij Nederland een bepalende rol had. Momenten waarop een klein land een (hoofd)rol speelde in de geschiedenis. Elk seizoen staat de rol van Nederland in een andere periode centraal.

  • I was a broke, university dropout, at 18 I built an industry leading social media marketing company, and at 27 I resigned as CEO. At 28 I co-founded Flight Story – a marketing and communications company, and thirdweb - a software platform, making it easy to build web3 applications. I then launched private equity fund, Flight Fund, to accelerate the next generation of European unicorns. During this time I decided to launch 'The Diary Of A CEO' podcast with the simple mission of providing an unfiltered journey into the remarkable stories and untold dimensions of the world’s most influential people, experts and thinkers. Thank you for listening.
    My New Book: https://g2ul0.app.link/DOAC
    IG: https://www.instagram.com/steven
    LI: https://www.linkedin.com/in/stevenbartlett-123

  • Ook in seizoen 5 voorzien best friends Monica Geuze en Kaj Gorgels hun luisteraars, week na week, van steengoed advies. Na een flink potje ouwehoeren, solven ze elk First World Problem. Inclusief platte humor, exclusief filter. Dit is Geuze & Gorgels: First World Problem Solvers.

    Onze spin-off 'Geuze & Gorgels Extra - De Inbox' is exclusief te beluisteren én bekijken op Podimo. Gebruik deze link voor 30 dagen gratis Podimo!

     

    Geproduceerd door Tonny Media.

    Volg de Instagram & TikTok van Geuze & Gorgels!


    Credits:

    Redactie: Chrisje van DuivenbodenTechnisch producer: Olaf WicherinkAudiovormgeving: Raymond van de LaarArtwork: Geeske Boudestein

    Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  • The world’s most popular history podcast, with Tom Holland and Dominic Sandbrook.

    Join The Rest Is History Club (www.therestishistory.com) for ad-free listening to the full archive, weekly bonus episodes, live streamed shows and access to an exclusive chatroom community.

    Here are some of our favourite episodes to get you started:

    WATERGATE/NIXON apple.co/3JrVl5h


    ALEXANDER THE GREAT apple.co/3Q4FaNk


    HARDCORE HISTORY'S DAN CARLIN apple.co/3vqkGa3


    PUTIN & RUSSIA apple.co/3zMtLfX

  • Polarisatie splijt families, vriendschappen en relaties. Binnen de Nederlands-Amerikaanse familie van journalist Harmen van der Veen wordt sinds de opkomst van Donald Trump niet meer over politiek gesproken om de lieve vrede te bewaren. Maar hoe lief is die vrede eigenlijk? En moeten we niet juist iets ondernemen tégen polarisatie, voordat we helemaal niet meer met elkaar praten?

    In deze podcastserie reist Harmen naar zijn Amerikaanse familie met één doel: depolariseren. Lukt het hem om het gesprek weer op gang te brengen, of maakt hij de kloof juist groter?

  • Marc-Marie Huijbregts en Isa Hoes verwonderen zich over alledaagse zaken, waarvan de gewone man zich zelden afvraagt of hij er überhaupt een mening over heeft: van bakfiets tot airfryer en alles daartussen in. Waarom is de OV-chipkaart geel? Wat is het lelijkste strand van Nederland? En hoe zit het met de humor van Willem-Alexander? Tussendoor worden parels uit TV-land nabesproken en is alles en iedereen welkom tijdens het inloopuurtje.


    🎧 Geproduceerd door Tonny Media.


    💙 Wil je meer van ons horen? Luister dan naar Marc-Marie & Isa Vinden Nog Eens Iets, exclusief op Podimo. Via deze link 30 dagen gratis!


    ❤️ Instagram

    ⭐️ TikTok

    🎥 YouTube

    📧 Mail ons


    Credits:

    Redactie: Chrisje van DuivenbodenArtwork: Geeske Boudestein

    Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  • Gelukkig zijn ze er nog, de mensen die hun mond opendoen, hun visie, gedachten en dromen met ons delen, zich mengen in het publieke debat of zonder enige terughoudendheid het openbare toneel betreden. Mischa Blok gaat op zoek naar de drijfveren van deze mensen door middel van een echt en gelijkwaardig gesprek. Oprechte interesse. Geen draaiboek, geen enkele vraag op papier. Een uur lang met één gast de diepte in, een reis langs inzichten en kwetsbaarheden. Persoonlijke gesprekken met verrassende wendingen die zowel de gast als de presentator ontregelen.


  • De beste wetenschappers geven antwoord op spraakmakende vragen. Zo leer je binnen 15 minuten waarom muggen altijd jou moeten hebben en hoe robots ons leven redden. Van donkere materie tot verliefdheid bij dieren: alles komt voorbij!

    Deze podcast heeft een Creative Commons-licentie (CC BY). Deel onze podcast dus zo veel als je wil, maar vergeet onze naam zeker niet te vermelden.

  • Ein sehr schöne guter Tag, da sind sie wieder! 

    Na een zeer diepe winterslaap is je favoriete podcastduo Chantal en Tina terug van weggeweest. Dit seizoen staat eén lijfspreuk staat centraal: je mag vallen of plat op je bek gaan, maar je moet áltijd weer opstaan. Hoe doe je dat? Met de gebundelde levenservaring van Chantal en Tina beantwoorden zij wekelijks een prangende luisteraarsvraag. Viel Spaß!

  • Wat gebeurt er voor en achter de schermen in de politiek? In de podcast Betrouwbare Bronnen praat Jaap Jansen met politieke hoofdrolspelers en hooggekwalificeerde deskundigen. Betrouwbare Bronnen koppelt Nederlandse politiek en beleid aan Europese en internationale ontwikkelingen.

    De host van de podcast is Jaap Jansen, een politieke journalist die al zo’n dertig jaar op het Binnenhof werkt. In veel afleveringen koppelt historicus Pieter Gerrit Kroeger met diepgravende betogen en smeuïge anekdotes politieke geschiedenis aan de actualiteit van nu.

    Nieuwe afleveringen van Betrouwbare Bronnen verschijnen doorgaans op dinsdag en vrijdag.

    Reacties zijn welkom via Twitter @jaapjansen @pgkroeger en via [email protected]

    Betrouwbare Bronnen heeft ook een website met actuele informatie.

    Wilt u informatie over de mogelijkheid om te adverteren of te sponsoren, stuur dan een mailtje aan: [email protected] en we nemen zo snel mogelijk contact met u op!

  • Bij Echt Gebeurd vertellen mensen op een klein podium hun eigen waargebeurde verhalen. Een deel van die verhalen verschijnt op deze podcast. Presentatoren Paulien Cornelisse en Micha Wertheim richtten Echt Gebeurd in 2008 op naar voorbeeld van het Amerikaanse The Moth. Anders dan bij The Moth leest er bij elke verhalenmiddag van Echt Gebeurd ook iemand voor uit het dagboek dat hij of zij bijhield als puber.

    Wil je een keer een verhaal bij ons vertellen of leren hoe je dat het beste kunt aanpakken? Ga dan naar onze website www.echtgebeurd.net, want we zijn altijd op zoek naar nieuwe vertellers. Onze redactie (die behalve uit Paulien en Micha bestaat uit Arianne Hinz, Tom van Rooijen en Renette Kwakkenbos) leest alle inzendingen en neemt contact op als je verhaal geschikt lijkt.

    Wil je Echt Gebeurd financieel steunen? Dan kun je Vriend van de Show worden via vriendvandeshow.nl/echtgebeurd.

    Om te adverteren in onze podcast kun je contact opnemen met Dag en Nacht Media.

    De illustraties tot en met aflevering 387 zijn afwisselend gemaakt door Ella Bril en Jikke Lesterhuis, de illustraties van aflevering 388 tot en met 439 door Jill Heesbeen. In 2024 (aflevering 440-491) was onze illustrator Eline Veldhuisen en alle afleveringen van 2025 worden geïllustreerd door Peter van Dorst.

  • PODCAST - Jonas, Filip, Benjamin en Laurent duiken als gepassioneerde geschiedenisliefhebbers diep in het verleden, om het heden te begrijpen. Deze historische podcast - over oude beschavingen, recente wereldconflicten en alles daartussenin - serveert met veel enthousiasme heldere verhalen en kritische inzichten op maat van iedereen die geschiedenis wil (her)ontdekken. Geen debat te complex, geen huisje te heilig. Volg de reeks ook op Facebook en Instagram.

    Wil je adverteren in deze podcast? Neem contact op met [email protected]

  • Vijfdelige podcastserie over Jur Deitmers, de jongen die wakker werd zonder geheugen.

    Het is maart 2017 als de 21-jarige Jur aan Harvard studeert en zijn geheugen door een hersenontsteking wordt gewist. Hij ontwaakt in een vreemde wereld. Weet zijn naam niet meer, weet niet wie zijn moeder is, iedereen is een vreemde. Het enige wat hij nog kan is praten en pianospelen. Verder is 21 jaar leven uitgewist.

    Podcastmaker Josephine van der Erve, journalist bij WNL en studie-vriendin van Jur, gaat in deze podcast samen met Jur op zoek naar antwoorden op de grote vragen. Hoe begint hij met leven? Vindt Jur zijn oude zelf weer terug? Hoe ontwikkelt je identiteit zich als je opnieuw begint? En wie ben je eigenlijk?

  • This is what the news should sound like. The biggest stories of our time, told by the best journalists in the world. Hosted by Michael Barbaro and Sabrina Tavernise. Twenty minutes a day, five days a week, ready by 6 a.m.

    Unlock full access to New York Times podcasts and explore everything from politics to pop culture. Subscribe today at nytimes.com/podcasts or on Apple Podcasts and Spotify.

    Listen to this podcast in New York Times Audio, our new iOS app for news subscribers. Download now at nytimes.com/audioapp

  • Formule 1 Aan Tafel is de podcast van Grand Prix Radio, die je achtergronden, discussies en anekdotes uit de F1-wereld brengt. Olav Mol, experts, journalisten, coureurs en Grand Prix Radio-deejay's praten je bij over alles wat je moet weten over de koningsklasse van de autosport. Stuur je vragen in via [email protected].

    Alle gebruik van hetgeen in deze podcast ‘F1 aan Tafel’ wordt opgemerkt is ongeoorloofd zonder expliciete schriftelijke toestemming terzake verkregen van Grand Prix Radio en met inachtneming van een duidelijke deugdelijke bronvermelding met link.

  • Alles wat zich afspeelt in de kosmos - en dus ook op planeet Aarde - wordt in deze wekelijkse podcast besproken door de wetenschapsredactie van de Volkskrant. Tonie Mudde, zijn verslaggevers en academici bekijken de wereld met een onderzoekende bril.

  • In 2004 verhuist José Booij naar het Drentse dorp Elim. Ze heeft haar leven goed op orde, maar al snel raakt ze verzeild in een ellendige ruzie met haar buurvrouw. De spanning loopt zo hoog op dat de buurvrouw het meldpunt voor kindermishandeling belt om melding te maken over José en haar baby van zes weken oud. José heeft haar baby nooit meer teruggekregen en zoekt twintig jaar later nog steeds naar hulp.

    Jeugdzorg zit niet verlegen om verhalen vol pijn en verdriet. Het is een sector waar de laatste 50 jaar tevergeefs stappen gezet zijn om de groeiende problemen op te lossen. En dat zijn 50 jaren waarin José bijna constant in aanraking blijft komen met jeugdzorg - tegen haar wil in, met alle gevolgen van dien. Journalist Carla van der Wal en podcastmaker Hannah van der Wurff treffen een gebroken vrouw. Wat is er met haar gebeurd en welke fouten zijn hier gemaakt? Hoe werd José tot waanzin gedreven?

    De verloren zaak van José is een zesdelige podcast van het AD en de aangesloten regionale dagbladen. Luister exclusief vooruit op ad.nl/deverlorenzaakvanjose

  • Teun van de Keuken en Yvette van Boven bespreken hun lievelingskost. Van een spannend — of juist doodgewoon — ingrediënt tot een praktisch keukenapparaat en van horeca-ervaringen tot kooktips. En wat gaan ze vanavond zelf eten?

    Teun en Yvette vertellen het elke maandag- en donderdagmiddag in 20 hapklare minuten, zo vlak voor etenstijd, rond de klok van 5. Aan tafel!


    Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  • Onbehaarde Apen is de wekelijkse wetenschapspodcast van NRC. Gemma Venhuizen bespreekt met de wetenschapsredactie kleine ontdekkingen, wilde theorieën, wereldschokkende inzichten en alles wat daar tussenin zit.

  • Tina Nijkamp en Mark Koster spoelen terug en bespreken de mediaweek! Wat hebben ze opgevangen uit de wandelgangen? Wat scoorde er slecht en welk legendarische format uit het verleden mogen we niet vergeten?

    Tina en Mark zijn tv-recensenten voor de Telegraaf.

  • Veilig en verantwoord leren beleggen met Pim en Milou. Welke rendementen behalen zij als beginnende beleggers en belangrijker: welke risico’s nemen ze daarvoor? Om de donderdag om 16:00 uur een nieuwe aflevering, met zo nu en dan een deskundige gast. Ruim 10 miljoen ✨ plays. Investeer in je kennis en beleg met beleid!

  • C-Level is de inspiratie booster voor ondernemend Nederland. Tom Jessen, één van de meest geliefde dagvoorzitters van Nederland, praat in deze podcast met de bazen van internationale bedrijven.

  • Hoe is het om lief te hebben in deze tijd? Afgelopen jaren zag Corine Koole hoe labels vervaagden en hoe de grenzen tussen liefde en vriendschap minder scherp werden. In 'De liefde van nu' vertellen mensen aan Koole over hun persoonlijke zoektocht naar liefde en vriendschap.

  • Cryptocurrency are here to stay. Daniël Mol navigeert je wekelijks door al het cryptonieuws. Langs fans en haters, hypes en trends, winst en verlies.

    De Cryptocast bestaat uit een A-deel en een B-deel. In deel A neemt Daniël Mol het belangrijkste cryptonieuws van de week door. Deze aflevering wordt ook wekelijks uitgezonden op BNR Nieuwsradio. De Cryptocast legt het doorgaans ingewikkelde cryptonieuws begrijpelijk uit en plaatst het in de context van de echte wereld, voorbij coins en blockchains. Wat zijn de belangrijkste headlines van de afgelopen week? Hoe kijken regeringen wereldwijd naar de ontregelende opmars van cryptovaluta? Welke bedrijven lopen voorop in deze revolutie? En hoe positioneert Nederland zich in al dit geweld?

    Bert Slagter belt wekelijks in voor een prijsanalyse op de radio. Hoe staat het ervoor op de altijd bewegelijke cryptomarkt? Hoe interacteren Bitcoin, Ethereum en de andere munten met de rest van de financiële wereld? En welke impact heeft de rest van de economie juist weer op de cryptomarkt?

    In deel B zoeken Daniël Mol en een co-host van dienst de verdieping op met één gast uit de wereld van cryptovaluta, economie of technologie. Hoe veranderen deze ontwikkelingen ons economisch verkeer van de toekomst?

    Want: cryptovaluta worden steeds volwassener en zullen niet meer verdwijnen. Financiële instellingen bemoeien zich in steeds grotere mate met bitcoin. Inmiddels kan je niet alleen via gereguleerde cryptobedrijven, maar ook via traditionele beleggingsproducten beleggen in crypto. Daarmee krijgt Bitcoin een plek in het traditionele financiële systeem.

    Ook andere blockchaintechnologie heeft een steeds grotere impact op onze samenleving. Grote groepen mensen krijgen toegang tot het financiële systeem door stablecoins, bitcoin of andere cryptovaluta. Dat geldt niet zo zeer voor de westerse wereld, maar juist voor alle landen daarbuiten. Adoptie van cryptovaluta stijgt het snelst in zogeheten 'lower middle income'-landen, vaak met onzekerheid op politiek of economisch vlak als ondergrond.

    Centrale banken wereldwijd zitten ook niet stil. De uitrol van digitaal centrale bankgeld wordt steeds realistischer. Het ontstaan van een 'CBDC', in welk land of continent dan ook, is een direct gevolg van de revolutie die cryptovaluta teweeg heeft gebracht. Daarom doet de Cryptocast met open blik verslag van de verschillende overheidsprojecten die achter deze oude munten in een nieuw jasje zitten.

    Met kritische interviews geeft de Cryptocast kleur en duiding aan de volatiele maar altijd kleurrijke cryptowereld.

    Het team

    Daniël Mol is redacteur en presentator van de Cryptocast. Hij is sinds 2017 met Bitcoin bezig en kwam in 2021 bij het team van de Cryptocast.

    Bert Slagter is co-host en de prijsanalist bij de Cryptocast. Hij schreef in 2021 het boek 'Ons Geld is Stuk', is host bij Satoshi Radio en analist bij kennisplatform Bitcoin Alpha.

    Disclaimer

    De inhoud van de Cryptocast is geen financieel advies. Beleg altijd op basis van je eigen overwegingen en onderzoek.

  • Elke maandag geven Frank Evenblij en Erik Dijkstra op geheel eigen wijze hun kijk op het afgelopen sportweekend, en blikken ze vooruit op de week die komen gaat. Vrijuit en ongezouten, zonder aanziens des persoons maar met veel inside information over sport en de sportwereld. 

  • Welcome to Hitler’s English Girlfriend: The Secret Diary of Unity Mitford. 
    Over the last eight months, the Mail has been working on a top secret project… publishing Unity Mitford’s diary for the very first time. 
    Unity Mitford is one of the most notorious women in British history; a high society debutante, who befriended Adolf Hitler as the threat of war loomed across Europe. 
    The Mail received the diary from an anonymous source a year ago, and have had it professionally authenticated by a leading forensic services company. Now, in a world exclusive, the Mail is able to give you access to Unity’s secret diary for the very first time…

    A Daily Mail production.

  • De actualiteit, elk willekeurig voorwerp en zelfs deze podcast: als je een beetje je best doet, kun je eigenlijk alles op jezelf betrekken. In Bo & Pauline: Genoeg over ons zullen Bo Wilkes en Pauline Wingelaar dit bewijzen. Elke aflevering krijgen ze een aantal onderwerpen voorgeschoteld, waarover ze met elkaar in gesprek gaan om het uiteindelijk op zichzelf te betrekken.


    Geproduceerd door Tonny Media.


    Credits:

    Redactie: Nina KievitsAudiovormgeving: Raymond van de LaarArtwork: Geeske Boudestein

    Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  • We zijn allemaal weleens onzeker, overprikkeld of afgeleid. Maar waarom voelen we wat we voelen? En welke rol speelt ons brein daarin? Ontdek met neurobioloog Brankele Frank en Malou Holshuijsen hoe je brein en je mentale gezondheid met elkaar verbonden zijn, in 'Let’s go mental'!


  • Trust Nobody is een podcast over Wie is de Mol?. Wekelijks bespreken Elger, Mark en Nelleke de aflevering van Wie is de Mol? van die week na en duiken ze in de theorieën van molloten.

  • In ‘Veroordeeld’ gaan podcastmaker Lauren Fabels en strafrechtadvocaat Veerle Hammerstein in gesprek met mensen die zijn veroordeeld voor een misdrijf.

    Geen mooie praatjes of verweren, maar het eerlijke verhaal achter het plegen van een strafbaar feit. Waarom neemt iemand die ene verkeerde afslag in zijn of haar leven? Hoe is het om in het verdachtenbankje in de rechtszaal te zitten? En blijft het stempel ‘veroordeeld’ altijd aan je plakken, ook als je je straf hebt uitgezeten?

    Het zijn de verhalen die Veerle Hammerstein als strafpleiter dagelijks van haar cliënten hoort. Nu ook voor jou te beluisteren.

    We maken deze podcast omdat we de achtergrond van een strafbaar feit inzichtelijk willen maken. Daarbij willen wij graag benadrukken dat dit voor ons niets afdoet aan het leed dat bij slachtoffers of gedupeerden is veroorzaakt.

    Veroordeeld is vanaf 13 november 2024 exclusief te beluisteren bij Podimo. Ga naar podimo.nl/veroordeeld en luister 30 dagen gratis!

    Over de makers:

    Veerle Hammerstein is strafrechtadvocaat en partner bij Van Gessel Advocaten. Ze is sinds 2005 thuis in de rechtszaal en weet vaak met haar overtuigende pleidooien rechtbanken en hoven te verleiden om ‘het eens anders te doen’. Naast haar werk als advocaat is zij enige tijd actief geweest als rechter-plaatsvervanger. Veerle richt zich veelal op het commune strafrecht en dan met name de grotere geweldszaken.

    Lauren Fabels is (misdaad)redacteur en podcastmaker. Ze bereidde de misdaaditems voor bij verschillende tv-talkshows waaronder M, Pauw en Op1. Nu is ze eindredacteur bij podcastbedrijf Corti Media, inhoudelijk verantwoordelijk voor o.a. de juridische podcast ‘Napleiten’.

    © Artwork: Petra Urban

  • Welkom terug in de collegezaal!

    In samenwerking met masterstudenten Journalistiek en Nieuwe Media van de Universiteit Leiden interviewt Twan Huys spraakmakende en inspirerende journalisten uit binnen- én buitenland. College Tour zoals je het kent, maar dan net even anders.

  • Hélène Hendriks bespreekt met diverse gasten het actuele nieuws. De Oranjewinter is elke werkdag om 21:35 uur te zien bij SBS6 en te luisteren via deze podcast.

  • Diepgravend gesprek onder leiding van Coen Verbraak, waarin iedere week weer nieuwe gasten hun ervaringen delen over actuele of onderbelichte thema’s uit de haarvaten van de samenleving. Om zo taboes te doorbreken, onze blik te doen kantelen of inspiratie te halen uit de mensen om ons heen.

  • Podcast met de mooiste radio-documentaires en hoorspelen, geselecteerd door bevlogen radiomakers. Host Stef Visjager, bezorgd door NPO Radio 1 en VPRO.

  • Vanuit het tuinhuis van zijn uitgeverij Atlas Contact komt Adriaan van Dis met zijn eigen podcast. In Van Dis Ongefilterd praat hij over alles wat hem bezighoudt met Simon Dikker Hupkes, bekend van de Wie is-podcastreeks en als redacteur bij de uitgeverij. Verschijnt elke twee weken op zaterdag.

    Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  • De Nieuwe Wereld TV is een platform dat mensen uit verschillende disciplines bij elkaar brengt om na te denken over grote veranderingen die op komst zijn door een combinatie van snelle technologische ontwikkelingen en globalisering. DNW TV is een initiatief van journalist Paul van Liempt, filosoof Ad Verbrugge en David van Overbeek.

  • AI, de beloofde verlosser van al jouw saaie werk. Maar hoe zet je AI nou in, zodat het voor jou aan de slag gaat?

    In deze podcast nemen host Guido van Winden en expert Wouter van Haaften van Generative AI Strategy, je mee in de wereld van AI. We beginnen bij de basis, en zullen steeds verfijndere onderwerpen en toepassingen aansnijden. Dus begin bij aflevering 0!

  • Haagse Zaken is de politieke podcast van NRC, waarin we je wekelijks bijpraten over alles wat gebeurt op en om het Binnenhof. De presentatie is in handen van politiek verslaggever Guus Valk.

  • Om de week ga ik in gesprek met een belangrijke vrouw uit mijn leven. Ik ken er wel 100 die iets speciaals voor me betekenen. En wat ik aan levenswijsheid heb opgestoken, komt grotendeels van hen.

    Maar ook omdat we leven in een wereld die is ingericht op mannen. Mannen zijn de norm, vrouwen zijn sociaal-maatschappelijk haast onzichtbaar. In “De 100 Vrouwen van Marcel” laat ik met journalist Pablo Cabenda ‘mijn vrouwen’ vertellen over hun persoonlijkste ervaringen. Om te lachen, te huilen, om je te verwonderen en misschien zelfs om van te leren.

  • Elke week bespreekt Kees van den Bosch een diepgravend artikel uit De Groene Amsterdammer en interviewt betrokken journalisten. In Buitenlandse Zaken komen onze buitenlandspecialisten aan het woord over geopolitieke ontwikkelingen.

  • In een bruine kroeg in Maastricht hangt een portret van oom Matje, tussen andere portretjes van stamgasten. Hij was fout in de oorlog, zo gaat het verhaal in zijn familie. Het is de oudoom van journalist Mijke van Wijk en ze gaat op onderzoek uit. Hij blijkt een veroordeeld Waffen-SS-er en ze vindt zijn rechtbankdossier. Maar wie oom Matje nou werkelijk is, laat zich moeilijk raden. Een meedogenloze SS-er zegt de één. Hij gebruikte zijn positie om Joden te redden, verklaart een ander. Deze podcast gaat over dubbellevens, spionage en broederliefde. Maar het is vooral een verhaal over dat niets is wat het lijkt.

    Tante Jos
    Jos Gemmeke zat in de illegale pers, was koerierster en werd in Engeland opgeleid tot geheim agent. Jos was de oudtante van Mijke van Wijk en zij groeide op met verhalen over de verzetsheldin Jos. Kort voor haar dood ontmoeten zij elkaar. Mijke wil alles weten over haar oorlogsverleden, over haar dropping in maart 1945 en de geheime opdracht die zij kreeg van de Engelsen. Maar het geheugen van Jos laat haar behoorlijk in de steek. Na de dood van Jos gaat Mijke op zoek naar de dossiers en rapporten die de Britten over haar hebben bijgehouden. En wat blijkt: een aantal verhalen dat tante Jos altijd vertelde, ligt toch wat anders… Tante Jos is een verhaal in vijf afleveringen.



    Shownotes

    Research, regie, tekst en montage: Mijke van Wijk

    Dramaturgie en begeleiding: Simon Heijmans.

    Eindredactie Marion Oskamp.

    Eindmixage en sounddesign Arno Peeters.

    Muziek: Arie Visser.

    Productie en coördinatie: Tharisia Koorndijk en Geesje Oostland.

    Dank in alfabetische volgorde: Johan van der Gun, Jelle Hooiveld, Thomas Köhler, Guus Meershoek, Evertjan van Roekel. Tonnie van de Sarphatistraat en Joke en Henri van de Struys.

    De mensen die fragmenten hebben ingesproken in alfabetische volgorde: Jan Ad Adolfsen, Sanne Blankena, Maarten Bleumers, Jonny Boston, Axel van der Ende, Teun Eijsink, Arend de Geus, Koen van Huijgevoort, Sven Schuster, Stefan Stasse.

    Deze podcast kwam tot stand met steun van het Vfonds, het Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten en het Cultuurfonds.

  • De cijfers kan niemand meer ontkennen: elke acht tot tien dagen wordt er een vrouw gedood door haar man, vriend of ex-partner. Vrouwenmoord komt in Nederland aanzienlijk vaker voor dan in de landen om ons heen en toch lijkt er nauwelijks iets te veranderen. Waarom gaat het juist hier zo vaak mis achter de voordeur? In de achtdelige podcast ‘Zij is van mij’ onderzoekt Saskia Belleman hoe het beter kan. Want waarom kunnen sommige mannen niet accepteren dat een vrouw een punt zet achter de relatie? Waarom komt hulp vaak als het te laat is? En welke lessen kunnen we trekken uit het buitenland? In gesprekken met slachtoffers, nabestaanden, plegers, de politie, het OM, strafrechtadvocaten en wetenschappers gaat de rechtbankverslaggever van De Telegraaf op zoek naar antwoorden.

  • Op scherpzinnige wijze nemen middelbare schoolvrienden Teun van de Keuken en Gijs Groenteman zichzelf en de wereld om hen heen onder de loep; van klein huiselijk leed tot grote levensvragen, van anekdotes uit hun feministische links-elitaire opvoeding tot bespiegelingen over vriendschap, uiterlijk en carrière. Met de vaste kookrubriek van Teun, het Beatles-college van Gijs en de wekelijkse telefoontjes met godmother Hanneke Groenteman.

    Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  • In deze podcast diept muzikale meesterverteller Leo Blokhuis elke week een verhaal rondom een belangrijke artiest uit. Soms hoor je verrassende verhalen over de grootste namen uit de popgeschiedenis, soms vertelt Leo je waarom je minder bekende namen zeker moet leren kennen. Met iedere aflevering gegarandeerd genoeg funfacts om collega’s weg te blazen bij het koffie-apparaat en vrienden bij de borrel!

  • Veldheren is dé podcast waarin Peter van Uhm en Mart de Kruif, beiden generaal buiten dienst, uitleggen hoe oorlog werkt. Onder leiding van journalist Jos de Groot kijken we door de ogen van twee van de belangrijkste militairen van Nederland naar de grootste oorlog op ons continent sinds 1945.

    Luister je graag naar Veldheren? Kom dan ook vooral naar onze theatertour.

    Verwacht een militair college van Peter en Mart, vragen uit de zaal en bovenal: een inspirerende avond. Kaarten zijn nu te koop via de websites van de theaters op kijk op cortimedia.nl/live. Hopelijk zien we je daar!

    Wil je meer Veldheren? Meld je dan aan op vriendvandeshow.nl/veldheren. Daar beantwoorden Peter en Mart meer luisteraarsvragen.

    Luister ook naar Veldheren Historisch via podimo.nl/veldherenhistorisch

    In Veldheren Historisch duikt generaal buiten dienst Mart de Kruif samen met zijn zoon Tom de Kruif (geschiedenisleraar), de geschiedenis in.

    De meest geniale, fascinerende of overschatte veldheren uit het verleden komen in deze podcast langs. Verder kijken vader en zoon De Kruif naar de meest legendarische veldslagen ooit gevoerd. De ene week een veldslag, de andere week een veldheer. Hoe dan ook, een mooi stukje militaire geschiedenis met ook altijd een link naar de wereld vandaag de dag.

  • Lekker napraten over de leukste realityprogramma's op televisie? Patrick Martens en Eline de Ruig bekijken alles en kunnen niet wachten om het met elkaar te bespreken!


    Volg ons ook op YouTube, Podimo, Instagram, TikTok, óf Facebook (pffff dat zijn er veel, we know!)


    Geproduceerd door Zin in Media


    Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  • Niets is wat het lijkt in de economie. De realiteit verrast altijd. Marike Stellinga en Maarten Schinkel gidsen je elke week langs dubbelzinnige cijfers en de economische krachten die ons leven beïnvloeden, en helpen je onderscheid te maken tussen waan en werkelijkheid.

    Marike Stellinga is econoom en journalist. Ze werkte zes jaar als politiek verslaggever voor NRC en schrijft nu over politieke economie, sociaal-economisch beleid en klimaatbeleid, onder andere in de column ‘Zo simpel is het niet'.

    Maarten Schinkel schrijft al jaren voor NRC over macro-economie, financiële markten en monetair beleid, onder meer als columnist van de wekelijkse rubriek 'Als het maar beweegt', en als commentator. Ook maakte hij economische documentaires voor VPRO Tegenlicht.

    Samen onderzoeken Maarten en Marike de cijfers achter het nieuws en de invloed van economie op de samenleving.

    Zo simpel is het niet, elke donderdag een nieuwe aflevering in alle podcastapps.

  • Welkom op ons hoofdkanaal. Hier luister je naar Goede Gesprekken met Lex Bohlmeijer, de Jesse Frederik Show, al onze voorgelezen verhalen en meer.

    Al onze shows zijn ook te vinden op een eigen kanaal.

    Word ook lid van De Correspondent voor 9,85 euro per maand, 98,50 euro per jaar of 187 euro per twee jaar. Je krijgt dan toegang tot het platform met alle verhalen en je steunt onze journalistiek. De Correspondent is afhankelijk van de steun van onze leden. Heel erg bedankt! www.decorrespondent.nl

  • De Laatste Dagen Van… is een podcastserie waarin de laatste dagen én de carrières van beroemde popsterren indringend worden verteld en gereconstrueerd. Na seizoenen over John Lennon, Freddie Mercury, Marvin Gaye en George Michael zetten we de spotlight nu op het korte, maar turbulente leven van Janis Joplin. In 1970 sterft ze eenzaam, op 27-jarige leeftijd, in een hotelkamer in Hollywood. In die periode werkt Janis intensief aan een nieuw, veelbelovend album. Janis ging de geschiedenis in als de oermoeder van een hele generatie zangeressen uit de popmuziek, maar ook als lid van de lugubere ‘Club van 27’. Maar wat weten we eigenlijk van haar? Wie gaat er werkelijk schuil achter dat inmiddels mythisch geworden imago van de ruige, verslaafde blueszangeres? En klopt dat beeld wel? Het wordt hoog tijd om écht kennis te maken met deze intelligente, artistieke en vrijgevochten vrouw. Janis heeft de wereld nog zoveel te bieden op het moment dat ze sterft. Waarom gaat het mis en… was haar dood te voorkomen geweest? Het vijfde seizoen van De Laatste Dagen Van… is een indringende maar ook verrassende roadtrip van makers Wibo Dijksma en Anne Hurenkamp: dwars door Amerika, in de voetsporen van de unieke en onvervangbare Janis Joplin.

    De Laatste Dagen Van…Janis Joplin is een podcast van NPO Luister en AVROTROS, gemaakt door Wibo Dijksma en Anne Hurenkamp. Voice over: Hans Schiffers en Suzanne Bosman. Sound design, audionabewerking en muzikale adviezen: Alex van der Lugt. 

    Met dank aan: Peter Albin, Leo Blokhuis, Rinus Gerritsen, Laura Joplin, Michael Joplin,  Kenny Nemes, Tom Neil, Sam Monroe, Allen Moy, Ken Pearson, Gé Reinders, Frederique Spigt, Josh Lawrence en Zack Zajdel van de Sunset Sound Studios in Hollywood, en de medewerkers van het Museum Of The Gulf Coast in Port Arthur. 

  • In de podcast: B&B Vol Liefde 2024: de nabeschouwing van Veronica Superguide bespreken presentator Robin Heerkens en tv-expert Elsemieke Wormhoudt het gloednieuwe B&B Vol Liefde-seizoen.

  • De podcast van de Hersenstichting waarin we ons elke aflevering een kwartier verwonderen over het meest complexe orgaan in ons lichaam: de hersenen. In deze podcast vertellen we je alles over het belang van gezonde hersenen en helpen we je om gezonde keuzes te maken. Een gezonde leefstijl kan het risico op hersenaandoeningen namelijk verkleinen en de gevolgen van veroudering uitstellen.  

    We gaan in gesprek met vooraanstaande wetenschappers over prikkelende vragen als: ‘bestaan ochtend- en avondmensen echt?’, en ‘hebben we meer stress dan vroeger?’. Je krijgt praktische tips over thema’s als bewegen, slaap, voeding, mentale uitdaging en stress & ontspanning die je in het dagelijks leven kunt toepassen. Samen werken we aan gezonde hersenen voor iedereen! 

  • In de podcast De Zaak XL praten de verslaggevers van het AD je bij over grote misdaadzaken. Volg deze serie voor updates van zittingsdagen, reconstructies, fragmenten uit de rechtbank en duiding bij nieuwsontwikkelingen.

    *Donny M | De kindermoord die heel Nederland schokte
    Wat bezielde Donny M? De man die heeft bekend de 9-jarige Gino te hebben ontvoerd, misbruikt en vermoord. Waarom stond zijn DNA al in de database van de politie? En hoe hield hij zijn duistere verleden verborgen voor vrienden en geliefden?

  • Paul Rem en Cathelijne Blok duiken in de wereld van excentrieke vorsten en vorstinnen uit het verleden. Zij wentelen zich onbeschaamd in hun bizarre levens die rijk gevuld zijn met betekenisvolle trivia. Wat is tijdens hun leven de impact geweest van deze royals met een ‘randje’? en waarom zijn ze nu nog altijd bij een groot publiek bekend?





    Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  • Zware Jongens geeft je duiding bij hét misdaadnieuws van het moment, door journalisten die dicht op het vuur zitten. Journalisten Yelle Tieleman (AD), Jan Meeus (NRC) en Harry Lensink (FTM) bespreken de laatste ontwikkelingen binnen de (georganiseerde) misdaad. En dat is nodig ook. 

    Want na grote strafzaken tegen Willem Holleeder en Ridouan Taghi is de rust nog lang niet teruggekeerd. Jaarlijks stroomt er voor honderden miljoenen euro’s aan cocaïne ons land binnen. De vermenging van boven- en onderwereld gaat onverminderd door. En om deze criminaliteit de kop in te drukken, zoeken opsporingsdiensten de grenzen op.

    Verwacht daarnaast een kijkje in de keuken. Hoe ga je als misdaadverslaggever met je bronnen om? Wie scoort er de meeste scoops? En hoe werkt de media-dynamiek rondom misdaad eigenlijk? 

     

    Zware Jongens is een podcast van Dag en Nacht Media voor Podimo en verschijnt iedere zaterdag in je favoriete podcastapp. Petra Urban is verantwoordelijk voor de tekening op het artwork.

  • Was 't niet Joop! die zei: “De fiets, de fiets, en verder niets”? Nou, niet voor Laurens ten Dam en Stefan Bolt. Zij gaan verder! Het leven óp, maar vooral ook naast de fiets.

  • Het is hommeles op Tuinpark Buitenzorg. Ruzies, misverstanden en zelfs bedreigingen; de verharding in de samenleving sluipt ook dit ooit zo paradijselijke volkstuinencomplex binnen. Lukt het de tuinders om weer tot elkaar te komen? Documentairemaker Silvia Bromet volgt in de Omroep MAX-podcast Onkruid in het paradijs de tuinders tijdens hun pogingen om van hun geliefde tuincomplex weer een paradijs te maken. In deze audiodocusoap neemt Silvia Bromet de luisteraar in zes afleveringen mee naar Tuinpark Buitenzorg en haar excentrieke tuinders. Al meer dan honderd jaar wordt hier getuinierd door een diverse groep mensen, een weerspiegeling van de samenleving. Ondanks hun verschillen voelen alle tuinders zich bevoorrecht; hun tuintje is hun paradijs, weg van de hectiek van het dagelijks leven. Buitenzorg is een wereld op zich binnen de grote stad, waar veel gediscussieerd wordt en conflicten traditioneel door het bestuur worden opgelost. Althans, zo ging het altijd... De afgelopen tijd worstelt het bestuur met een nieuwe manier van communicatie en protest, en zit ze met de handen in het haar over hoe tuinders met elkaar omgaan.Onkruid in het paradijs kwam tot stand met steun van het NPO Fonds. Wil je alle afleveringen luisteren? Zoek Onkruid in het paradijs in de gratis NPO Luister app.Research, interviews, montage & regie: Silvia BrometAlgemeen assistent: Robin NijhuisProductie: Tessa BouwmeesterMontage-advies: Mart DominicusTekstadvies: Bodil de la ParraProducent: Carolijn Borgdorff (Moondocs)Eindredactie: Remco Tomesen, Jeroen Bos, Nick Preusterink (Omroep MAX)Mixage: Ruben BrometMuziek: Jac van ExterSoundtrack: David MiddelhoffArtwork: Abeltje Vrijdag Met speciale dank aan alle tuinders van tuinpark Buitenzorg Onkruid in het paradijs is geproduceerd door Omroep MAX i.s.m. Moondocs en kwam tot stand met steun van het NPO Fonds.

  • In Europa Draait Door bespreken Arend Jan Boekestijn en Tim de Wit elke week wat ons continent vooruithelpt, verdeelt of op de proef stelt.

    Overleeft Europa nog eens vier jaar Trump? Waar stopt de expansiedrift van Poetin? Wanneer bereiken Frankrijk en Duitsland weer rustiger vaarwater? En groeit Europa naar elkaar toe, of splijt het juist verder uiteen?

    Dit is dé podcast voor iedereen die Europa beter wil begrijpen. 

  • Ervaring voor Beginners is een podcast-serie waarin Theo Maassen (Oegstgeest, 1966) exact 60 minuten praat met makers over de kunst van het maken. Instagram: @comedytrain.in.toomler

  • Over de mysterieuze verdwijning en dood van de Scheveningse Anja van der Zwan. Op het online spel Habbo Hotel ontmoet ze een Belgische vrouw, waarvan ze compleet in de ban raakt. Wie is zij? En wat bewoog Anja om met haar familie te breken en het grote familiehuis in Scheveningen weg te geven?

    Het Habbo Mysterie is een zesdelige podcast van het AD en de aangesloten regionale dagbladen. Luister exclusief vooruit op ad.nl/hethabbomysterie

    Credits:

    Onderzoek, script en presentatie: Jorina HaspelsOnderzoek, script en montage: Annet RöstEindredactie: Daan HofsteeMuziek, sounddesign en nabewerking: Thomas HoonhoutContentmanagement: Kelly de JongPR: Emilie van KinschotArtwork: Guido van der Mark
  • De NOS-voetbalcommentatoren nemen de week door. Met aandacht voor de laatste voetbalwedstrijden, het voetbalnieuws en vooruitblikkend naar de komende wedstrijden. Anekdotes van de voetbalexperts die ter plekke waren en er de hele week bovenop zitten. Presentatie is in handen van Arno Vermeulen.

  • The Huberman Lab podcast is hosted by Andrew Huberman, Ph.D., a neuroscientist and tenured professor in the department of neurobiology, and by courtesy, psychiatry and behavioral sciences at Stanford School of Medicine. The podcast discusses neuroscience and science-based tools, including how our brain and its connections with the organs of our body control our perceptions, our behaviors, and our health, as well as existing and emerging tools for measuring and changing how our nervous system works.
    Huberman has made numerous significant contributions to the fields of brain development, brain function, and neural plasticity, which is the ability of our nervous system to rewire and learn new behaviors, skills, and cognitive functioning. He is a McKnight Foundation and Pew Foundation Fellow and was awarded the Cogan Award, given to the scientist making the most significant discoveries in the study of vision, in 2017. 
    Work from the Huberman Laboratory at Stanford School of Medicine has been published in top journals, including Nature, Science, and Cell, and has been featured in TIME, BBC, Scientific American, Discover, and other top media outlets.
    In 2021, Dr. Huberman launched the Huberman Lab podcast. The podcast is frequently ranked in the top 10 of all podcasts globally and is often ranked #1 in the categories of Science, Education, and Health & Fitness.

  • De Geweldloze Podcast gaat over opvoeden en alle uitdagingen die daarbij komen kijken, belicht vanuit het gedachtegoed van Verbindend Gezag & Geweldloos Verzet.
    Deze Podcast is voor iedereen die al werkt vanuit Verbindend Gezag & Geweldloos Verzet maar ook voor alle ouders, opvoeders, professionele opvoeders en leerkrachten die hier nog nooit van gehoord hebben, maar wel geïnspireerd willen worden vanuit dit gedachtegoed.

    In iedere aflevering bespreken we een thema wat we koppelen aan Verbindend Gezag & Geweldloos Verzet en bespreken we de uitdagingen die hierbij komen kijken.

    Door middel van eigen praktische voorbeelden en ervaringen te delen hopen we het inzichtelijk en toegankelijk te maken voor iedereen.

    Voor meer informatie kijk op www.geweldloos-verzet.nl

  • Bij elke nieuwe crisis kijken we hoopvol naar wetenschappers: kunnen jullie ons hieruit redden? In Focus hoor je de beste wetenschapsverhalen, aansluitend en aanvullend op het gelijknamige tv-programma op NPO2. Onderzoekers die streven, worstelen, falen en slagen in het vinden van oplossingen van de problemen van deze tijd.  

    Verslaggevers van wetenschapsredactie gaan het veld en de laboratoria in om verslag te doen van het onderzoek in de praktijk. In de studio ontvangt Lara Billie Rense wetenschappers voor een verdiepend gesprek over hun vakgebied. 

  • Het aanstekelijke dancenummer Let Your Body Move kroop 20 jaar geleden in het hoofd van jeugdvrienden Tomias Keno en Maurits Spijkerman-Jansen. En het is daar nooit meer weggegaan. De catchy 90's track werd gezongen door een mysterieuze artiest, Anita Moran, die sindsdien van de aardbodem lijkt te zijn verdwenen. 

    In de vijfdelige podcastserie Waar is Anita Moran? gaan Tomias en Maurits op zoek naar het muziekicoon dat de soundtrack van hun jeugd zingt. 

    De vrienden beginnen aan een spontane roadtrip door Brabant, gewapend met niet meer dan een naam en een oude cd. Maar deze muzikale cold case groeit al snel uit tot een meeslepende speurtocht die hen tot het uiterste drijft. Hun missie? Anita vinden en het nummer dat al twee decennia in hun hoofd leeft eindelijk het podium geven dat het verdient.

    Beluister de hele serie op podimo.nl/waarisanita 🎧

    Credits

    Idee en productie: Maurits Spijkerman-Jansen en Tomias KenoMontage: Tomias KenoProductie: Bo CourantEindredactie en begeleiding: Danielle EmansMixage: Jeroen SturingTune en sounddesign: Nozem Audio

    Waar is Anita Moran? is een productie van Maurits Spijkerman-Jansen en Tomias Keno in samenwerking met Dag en Nacht Media, in opdracht van Podimo. 🎧 

  • De Tegenlicht Podcast is een podcast met verhalen die je niet wil missen over de wereld van morgen. Roland Duong  gaat in gesprek met belangrijke denkers en doeners die de toekomst vormgeven. Iedere maand een nieuwe aflevering.

  • The Rest Is Politics: US uncovers secrets from inside the White House inner circles as well as taking a wider look at the intricacies of US society and how they shape the world's most important economy.

    The podcast is hosted by Anthony Scaramucci, former White House Director of Communications and Wall Street financier, and Katty Kay, US special correspondent for BBC who has been covering US politics for almost 30 years. 

    New episodes released every Friday, or join our club for bonus content.

  • Welke verhalen schuilen er achter de successen van Nederlandse topondernemers? In de nieuwe BNR-podcast ‘Achter het Vermogen’ krijg je een exclusieve kijk in de carrières en levens van de crème de la crème van ondernemend Nederland. In gesprek met Art Rooijakkers delen zij hun persoonlijke verhalen en geven ze een inkijkje in de wereld achter hun vermogen.

    Luister Achter het Vermogen vanaf dinsdag 29 oktober.

    Achter het Vermogen is een podcast van BNR, mede mogelijk gemaakt door ING Private Banking.

    Over de makers

    Presentatie: Art Rooijakkers

    Redactie: Paul Sanders

    Productie: Ruth Oei

    Muziek en sounddesign: Gijs Friesen

    Mixage: Wesley Schouwenaars

    Eindredactie: Manon van der Knaap-Hartig

  • Een fijne podcast voor vrije mensen, door Bart Nijman & Maaike van Charante bespreken wekelijks de frames rond het nieuws en de actualiteiten. Iedere maandag een nieuwe aflevering!

    www.nijmansnieuwsbriefje.nl

  • Frank Butselaar, bekend als ‘fiscalist van de sterren’, hangt in de VS een jarenlange gevangenisstraf boven het hoofd. Maakte hij handig gebruik van belastingparadijzen om zijn sterrenclientèle miljoenen te besparen? Pleegde hij opzettelijk fraude? Het derde seizoen van Achter Gesloten Deuren duikt in de jacht die justitie maakt op deze belastingadviseur uit ’t Gooi.

    In het eerste seizoen hoor je het verhaal van ondernemer Gerard Sanderink en in het tweede seizoen hoor je over de grote beloftes van finfluencers.

  • Het leven is één grote Shitshow. Janneke en Stephanie bespreken de heetste shit van de week. Hun eigen shit. En jullie shit. Zodat iedereen zich na afloop hopelijk weer een kilo lichter voelt.


    Heb jij een (mannen)probleem, of wil je je shit kwijt? Dan kan hier


    Geproduceerd door Tonny Media


    Volg ons op Instagram


    Credits


    Redactie: Jette van Wijngaarden

    Technisch producer: Olaf Wicherink

    Audiovormgeving: Raymond van de Laar

    Artwork: Geeske Boudestrein


    Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  • Presentatoren Diana Matroos en Art Rooijakkers gaan in gesprek met de hoofdrolspelers van de belangrijkste dossiers in Nederland.

  • The day’s top stories from BBC News, including the latest from Gaza, on US politics and about the Ukraine conflict. Delivered twice a day on weekdays, daily at weekends.

  • Dunya, een jonge Afghaanse vrouw die in Vlaanderen woont, moet trouwen met een jongen die ze nog nooit zag. Ze wil dat niet, en vlucht op een dag weg van huis. Op zoek naar een vrij leven, maar tegelijk ook angstig achterom kijkend naar haar verleden. Uit schrik voor haar eigen familie, en voor eremoord…

    'Voor de eer' is een podcast van Debby De Ridder en Nieuwsblad. Het won in 2023 de wedstrijd "De Grote PodCasting" van het Nieuwsblad, waardoor het hele verhaal kon uitgewerkt worden. Productie: Debby De Ridder, Nieuwsblad Podcasts & House of Media

  • In a world that often dismisses the extraordinary as mere fantasy, The Telepathy Tapes dares to explore the profound abilities of non-speakers with autism—individuals who have long been misunderstood and underestimated. These silent communicators possess gifts that defy conventional understanding, from telepathy to otherworldly perceptions, challenging the limits of what we believe to be real. For years, their parents and teachers have quietly witnessed these remarkable abilities, knowing that the time to share their truth would eventually come. But now, as the evidence mounts, the time has come to reveal what has been hidden in plain sight.

    This groundbreaking series challenges everything we think we know about communication and the human mind, inviting viewers to step into a reality where the impossible is not only possible but happening every day. Through emotional stories and undeniable evidence, The Telepathy Tapes offers a fresh perspective on the profound connections that exist beyond words. Traveling with Neuroscientist Dr. Diane Hennacy Powell, witnessing mind-boggling telepathy tests and forging deeply intimate relationships with families around the globe - Host Ky Dickens invites you to contemplate the world through the eyes of those who speak without words. Prepare to be captivated, challenged, and ultimately transformed as the series shines a light on the untold capabilities of those who have been underestimated for far too long.


    Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  • Season 6: The Bad Guru. A yoga school in London. A guru running from the police. How did Miranda get sucked in?

    Also: Al Fayed: Predator at Harrods. Women accuse Mohamed Al Fayed of rape. And: The Abercrombie Guys. Investigating sexual exploitation claims against the former CEO of fashion giant Abercrombie & Fitch.

    Delve into a World of Secrets: the global investigations podcast from the BBC. Uncovering stories around the world and telling them, episode by episode, with gripping storytelling.

    Latest season: The Bad Guru. A yoga school in London. A guru running from the police. How did Miranda get sucked in? Journalist Cat McShane investigates the international yoga movement headed by Gregorian Bivolaru, the spiritual guide arrested by French police in November 2023 and charged with human trafficking, organised kidnapping, rape and organised abuse of weakness by members of a sect.

    “Nobody joins a cult. You just get sucked in,” says Penny, the mother of a university tutor from London.

    In 2017, Penny’s daughter Miranda joins a yoga charity with studios in London and Oxford. The classes make Miranda feel amazing and the people make her feel loved. “There was this sense that these people cared,” says Miranda.

    But as Miranda becomes more deeply involved with the international yoga movement that her group in London is part of, her mother Penny starts to worry. “When she rang us, she'd be speaking in very hushed tones,” says Penny.

    Miranda has fallen under the spell of guru Gregorian Bivolaru. She joins thousands of his followers from around the world on a free holiday at a coastal resort in Romania. It’s part of a search for spiritual enlightenment which will see her driven through Paris blindfolded and doing sex work in Prague.

    This series includes explicit sexual content and strong language.

    Previous seasons of World of Secrets:

    Season 5: Finding Mr Fox. Investigating a plot to smuggle around a hundred millions of dollars’ worth of drugs from Brazil to Europe and the miscarriage of justice that followed. But where is the man Brazilian police believe to be at the centre of it all?

    Season 4: Al Fayed, Predator at Harrods. Egyptian billionaire Mohamed Al Fayed – then owner of Harrods, one of the most famous shops in the world – is accused of rape and attempted rape by women who worked for him. Now they refuse to be silenced any longer.

    Season 3: The Apartheid Killer. All the victims were black and the youngest was just 12 years old. Some relatives are still searching for the graves. They were killed during a three-year bloodbath in the 1980s, in the South African city of East London – by one person. He killed so many, he lost count. In piecing together this story, we expose the disturbed past and racial injustices of South Africa itself.

    Season 2: The Disciples. The cult of Nigerian prophet TB Joshua. A story of miracles, faith and manipulation, told by people from around the world, who gave up everything for one of the most powerful religious figures of the century. Lured by TB Joshua’s claimed healing powers, they live as disciples in a guarded Lagos compound, cut off from family and friends.

    Season 1: The Abercrombie Guys. An investigation into claims of sexual exploitation made against the former CEO of fashion giant Abercrombie & Fitch. He and his British partner were accused by several men, recruited for sex events they hosted around the world.

  • Voetbalpraat! De leukste voetbalpodcast van Nederland, met elke maandag-, dinsdag-, woensdag- en donderdagavond een nieuwe aflevering, te luisteren via jouw favoriete podcastplatform. Hoor alle ins en outs, analyses en meningen van onze experts over de Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie, KNVB Beker en alles wat belangrijk is in het Nederlandse voetbal in Voetbalpraat.

  • Een podcast voor wielerkijkers. Met voor- en nabeschouwingen, interviews en gezelligheid. Het Rode Lantaarn peloton: Tim de Gier, Jonne Seriese, Maike van Leeuwen, Frank Heinen, Benja Bruijning, Bram Tankink en Nathan van Hooydonck.

  • Vlaanderens bekendste francofiel Bart Van Loo vertelt het spannende ontstaan van de Lage Landen. Wat blijkt? We zijn een Bourgondische uitvinding. Een wonderlijke en gevaarlijke reis langs brandstapels, feestelijke banketten, de pest, riddertoernooien, Jeanne d’Arc en de wereldberoemde schilderijen van Jan van Eyck.

  • Gezond oud worden en zo lang mogelijk van het leven genieten, dat wil iedere man. Maar hoe doe je dat? Hoe zorg je ervoor dat je lichaam slank, gezond en sterk is? Echte Mannen Diëten Niet geeft je het antwoord op deze vraag. Met deze podcast help ik jou om af te vallen, een platte buik te krijgen en je lichaam gezond en sterk te maken. Dit doen we zonder dieet, zonder calorieën te tellen en zonder een streng regime te volgen.

  • Hi, we're Ben Stiller and Adam Scott. We have severed ourselves from the world for 5 years, making the workplace thriller Severance. While we have no memory of what happened during that time, we thought we should make a companion podcast for all the Innies who will have no recollection of watching, in an attempt to reintegrate them with their memory of the show.
    This is the Severance Podcast with Ben Stiller and Adam Scott, an episode-by-episode, behind-the-scenes breakdown with the creators, cast, crew, and fans of the Emmy- and Peabody Award-winning TV show.
    In advance of Season 2 premiering January 17 on Apple TV+, director/executive producer Stiller and star/executive producer Scott will rewatch every episode of Season 1 and share in-depth, never-before-heard analysis, alongside guests including creator Dan Erickson, producer Jackie Cohn, stars Zach Cherry ("Dylan"), John Turturro ("Irving") and Britt Lower ("Helly"), and celebrity superfans Jon Stewart, Kristen Bell and Dax Shepard. The podcast will continue weekly following new episodes of Season 2. From Audacy Podcasts, Audacy's Pineapple Street Studios, Red Hour, and Great Scott.
    If you’ve got a question about Severance, call our hotline at 212-830-3816. We just might play your voicemail and answer your question on the podcast.

  • De Zelfhulpvraag is troostvoer voor je oren. Populaire zelfhulpauteurs beantwoorden persoonlijke vragen van luisteraars over het leven en de liefde. Van Els van Steijn tot Marian Mudder; met veel kennis en humor bieden ze onder begeleiding van host Rachel van de Pol inzicht, praktische tips en perspectief.

    Met als terugkerende gasten: Claartje Kruijff, Eva Bronsveld, Hannah Cuppen (bekend van het boek Liefdesbang), Els van Steijn (De Fontein), Marian Mudder, Frank Meester en Liesbeth Woertman.

    Vraag insturen

    Heb je zelf een vraag? Stuur je brief naar [email protected] En volg ons op Instagram @dezelfhulpvraag voor nog meer concrete zelfhulptips en mooie videofragmenten.

  • Het leven begint bij 40, zeggen ze. Maar wat begint er dan? Het begin van het einde? Of een leven zonder poepluiers, jeugdige ambitie en drang om in de lampen te hangen? De Veertigers - Manuel Venderbos, Vivienne van den Assem, Wytske Kenemans en Sander de Heer - proberen ook dit seizoen hun zorgen, ervaringen en geheimen te delen.

    Iedere vrijdag is er vanaf 16:00 uur een ouderwetse VrijMiBo, waar De Veertigers het weekend inluiden. De weekendvibes vliegen je om de oren met een portie levensvragen on the side. Seizoen 8 van De Veertigers is er natuurlijk voor Veertigers, maar ook leuk voor nieuwsgierige Dertigers en voor Vijftigers in de ontkenningsfase.

  • In Scherpschutters neemt host Marc de luisteraar mee in de wereld van arrestatieteams en antiterreureenheden om meer te ontdekken over (persoonlijk) leiderschap, discipline, teamwork, mindset, ondernemerschap, fysieke kracht, innovatie en nog veel meer. Marc is als mens en leider gevormd door het Korps Mariniers. Hij stuurde de anti-terreureenheid van het Korps aan en werd uitgezonden naar Afghanistan en Noord-Afrika. Spring in de wereld van Scherpschutters.
    Samenwerken? Mail ons: [email protected]
    https://linktr.ee/scherpschutters
    'Scherpschutters' is een productie van Scherpschutters Online i.s.m. ILVY B.V. ©️ 2019-2024 ILVY Network https://linktr.ee/ilvynetwork

  • Eerst Dit is een dagelijkse bijbelpodcast van EO en IZB voor thuis of onderweg. Elke dag 7 minuten bijbellezing en overdenking. Luisteren helpt je om in je drukke leven te groeien in geloof in God en het volgen van Jezus.

  • Een brug slaan tussen de westerse geneeskunde en holistische gezondheidszorg, dat is wat artsen Mia Wessels en Rachelle Jongen doen in hun nieuwe podcast-serie: ’Er is niks mis met jou!’. Als artsen kennen de twee de zorg van binnen en buiten en hechten ze waarde aan een gedegen fundering, vanuit het perspectief van dokter maar ook als zijnde patiënt. Middels de zesdelige-serie gidsen ze de luisteraars door de ”gezondheidsjungle” waarin men, anno 2024, vanuit alle kanten overspoeld wordt met oplossingen, verklaringen en tips. Dit doen ze door in gesprek te gaan met onder andere psycholoog Thijs Launspach, psychiater Dirk de Wachter, hoogleraar Rogier Hoenders en arts en afdelingsleider bij de VGZ Bas Vreugdenhil. Vragen die aan bod komen zijn: waarom is de gezondheidsjungle eigenlijk ontstaan? Wat is nou eigenlijk gezond eten? Zijn supplementen nou écht nodig en kunnen psychedelica werken als medicijn?

  • Mark Beekhuis en Ben van der Burg gaan wekelijks in gesprek met spraakmakende experts over technologische ontwikkelingen en de impact op onze samenleving.

    Technologie is overal. In onze broekzak, om ons heen en soms zelfs op ons hoofd. De Technoloog duikt iedere week in een nieuw aspect van deze eeuwig fascinerende wereld. De Technoloog schuwt geen enkel onderwerp. Van AI naar ruimtevaart, van chips naar het metaverse en van mobiele telefonie naar ICT-recht. Hoe veranderen nieuwe regels de technologische wereld om ons heen? En zijn die regels wel effectief? Technologie is niet neutraal. Een groot deel van de gadgets, software en andere toepassingen die we in Europa gebruiken komt ofwel uit de Verenigde Staten ofwel uit China. En dat is een probleem, weet ook de Europese Unie. Lukt het ons continent om een voet tussen de deur te krijgen en bijvoorbeeld te werken aan eigen oplossingen voor de cloud, chips of andere technologie?

    En wat gaat technologie doen met onze manier van werken? Bijvoorbeeld door digitale transformatie, waarbij we op veel meer professionele manieren gebruik kunnen maken van technologie. Of verplaatsen we ons steeds meer naar spatial computing, waar bedrijven als Apple (met de Vision Pro) en Meta (met hun Quest-lijn) van dromen?

    De Technoloog schuwt geen enkel onderwerp. Van AI naar ruimtevaart, van chips naar het metaverse en van mobiele telefonie naar ICT-recht. Iedere week met de beste experts en beslissers uit hun werkveld. In een nieuwsgierig gesprek van een uur krijgt de luisteraar wekelijks een mini-college over het desbetreffende onderwerp. De presentatoren proberen, samen met de luisteraar, iedere week nieuwe dingen te leren over technologie en innovatie.

    Over de podcast

    Herbert Blankesteijn en Ben van der Burg bedachten De Technoloog na een uitzending van een ander programma: BNR Digitaal. Herbert wilde, samen met Ben, langer en uitgebreider doorpraten over technologie, zonder de restricties van een radioformat. De Technoloog werd geboren.

    Aan het eind van ieder jaar interviewen Herbert en Ben traditiegetrouw elkaar. Over hun eerste techverhalen, hun belangrijkste momenten van het jaar of over de toekomst. In de zomer van 2023 vierde De Technoloog zijn 350ste aflevering.

    Na een jarenlange samenwerking besloot Herbert het presentatiestokje door te geven aan Mark Beekhuis. Mark is per 1 september 2024 de nieuwe presentator.

    Het team

    Mark Beekhuis was de vervangend presentator voor De Technoloog. Hij presenteert ook regelmatig andere programma's voor BNR Nieuwsradio en is tevens redacteur en podcastmaker voor die zender.

    Ben van der Burg is IT-ondernemer en voormalig topschaatser. Ben is bezeten door technologie en wordt enthousiast van gadgets, elektrische auto's, goede businessmodellen en de toekomst. Naast De Technoloog is hij wekelijks te horen als co-host in BNR Digitaal. Ook schuift hij regelmatig aan bij Vandaag Inside, Op1 of andere talkshows, om te praten over het laatste nieuws rond technologie.

    Daniël Mol is redacteur van De Technoloog. Hij voegde zich in 2021 bij het team en is ook redacteur van de Cryptocast en BNR Digitaal.

  • Wij zijn Femke en Barbara van Saar Magazine. In deze podcast bespreken we alles, maar dan ook echt alles waar je als vrouw van rond de 50 tegenwoordig tegenaan loopt. Doe je beugel bh maar uit, zet je rode oortjes op. Dit is de Saarpodcast: 50+ maar nog lang niet dood. Voor meer informatie kijk op saarmagazine.nl Deze podcast is gratis. Je kan ons steunen door een abonnement te nemen op ons heerlijke magazine dat 6x per jaar verschijnt of ons nieuwe Premium abonnement met exclusieve podcasts, specials en live-events. Kijk op saarmagazine.nl/abonnement. Wil je adverteren in deze podcast? Stuur een mailtje naar: ⁠[email protected]

    Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  • Wie denkt dat klimaatproblemen, feminisme of superrijken typisch dingen van nu zijn, heeft het mis. De Romeinen hadden er ook mee te maken. In de podcast Rare Jongens vertelt historicus Olivier Hekster (Radboud Universiteit) hoe de Romeinen omgingen met dingen waar we ook nu mee te maken hebben. Samen met Merijn Doggen (hoofdredacteur Universiteit van Nederland) bekijkt hij wekelijks onze tijd door de bril van de Romeinen.

    Met dank aan de Letteren Faculteit van de Radboud Universiteit

  • In Met Groenteman in de kast gaat Gijs Groenteman iedere week in gesprek met iemand die hem op de een of andere manier heeft verwonderd of is opgevallen. Ooit begonnen in de illustratieve archiefkast op de redactie van de Volkskrant. Nu opgenomen in een hypermoderne studio of bij de gasten thuis.

    Onze journalistiek steunen? Dat kan het beste met een (digitaal) abonnement op de Volkskrant, daarvoor ga je naar  www.volkskrant.nl/podcastactie

    Presentatie: Gijs Groenteman

    Redactie en montage: Julia van Alem

    Eindredactie: Corinne van Duin

     

     

  • I’m Jay Shetty host of On Purpose the worlds #1 Mental Health podcast and I’m so grateful you found us. I started this podcast 5 years ago to invite you into conversations and workshops that are designed to help make you happier, healthier and more healed. I believe that when you (yes you) feel seen, heard and understood you’re able to deal with relationship struggles, work challenges and life’s ups and downs with more ease and grace.

    I interview experts, celebrities, thought leaders and athletes so that we can grow our mindset, build better habits and uncover a side of them we’ve never seen before. New episodes every Monday and Friday. Your support means the world to me and I don’t take it for granted — click the follow button and leave a review to help us spread the love with On Purpose. I can’t wait for you to listen to your first or 500th episode!

  • Over films, series, boeken en andere popculturele verschijnselen die ons blij maken, verbazen of hebben ontroerd. Over wat je niet mag missen, maar vooral: wat je van kunst kunt leren over het leven zelf. Met host Esma Linnemann word je samen met de cultuurexperts van de Volkskrant elke week bijgepraat.

  • In 20 minuten loodsen we je door het belangrijkste nieuws van de dag. De podcast voor een vliegende start van je werkdag.

  • TV-columniste Angela de Jong en verslaggever Gudo Tienhooven bespreken wekelijks zaken in de mediawereld. De presentatie is in handen van Manuel Venderbos.

  • Spijkers met Koppen live vanuit café The Florin in Utrecht met muziek, cultuur, cabaret en opvallend nieuws. Presentatie: Willemijn Veenhoven en Dolf Jansen.

  • Hélène Hendriks, bijgestaan door vaste sidekick Rutger Castricum, ontvangt wekelijks andere gasten en spreekt met hen over de actualiteit.

  • In De Hete Brij bespreken Alex Ploeg, Pepijn Schoneveld en Christine de Boer wekelijks een onderwerp waar ze het liefst omheen zouden willen draaien. Drie comedians in een eerlijk gesprek over hun levens in de theaterwereld en thuis, met spullen, en meningen en gevoelens en buren en een kind en liefde of het totale gebrek daaraan. Want Pepijn is er ook.

  • Radio Atlas is an English-language home for subtitled audio from around the world. A place to hear inventive documentaries, dramas and works of sound art that have been made in languages you don’t necessarily speak.

  • In Afhameren bespreken politiek commentator Wouter de Winther en presentator Pim Sedee het laatste nieuws uit Den Haag. Met wekelijks scherpe analyses, opmerkelijke fragmenten en een blik achter de schermen.

  • De Lotgenoten Podcast is de #1 podcast voor ondernemers Jaro & Koen bieden ondernemers een lotgenoot die inspireert, motiveert en informeert door middel van wekelijkse podcasts. Elke dinsdag en donderdag om 07:00 een nieuwe podcast op Spotify, Apple Podcast & YouTube!

  • In van Bekhovens Britten praten Lia van Bekhoven en Connor Clerx elke week over de grootste nieuwsonderwerpen en de belangrijkste ontwikkelingen in het Verenigd Koninkrijk.

  • Hoe vaak denk je: het kan toch niet zo zijn dat ik de enige ben die met deze vraag rondloopt? In Loket voor het Leven vertellen mensen over hun zoektocht naar het antwoord op die ene grote vraag. En keert een filosoof - of andere denker - de vraag binnenstebuiten.
    Loket voor het Leven verschijnt om de week.

    Meer weten? Kijk op trouw.nl/loket

  • Heb je je ooit afgevraagd waar de grootste schatten ter wereld verborgen liggen? Of er nog grote geheimen zijn die ontrafeld kunnen worden? En of er verhalen zijn die zo spannend zijn dat ze zo uit een stripboek zouden kunnen komen?

    In De Factor Kuifje gaat presentator Paul Sanders op zoek naar oude mysteries en verloren schatten. In tien afleveringen verkent hij ontbrekende stukjes geschiedenis en onbeantwoorde vragen. Van de grootste kunstroof aller tijden, de moeder aller scheepswrakken, tot het leven van een échte dubbelspion.

  • Een wekelijks actueel onderzoeksprogramma naar misdaad in Nederland. Daarbij is misdaad in de regio het vertrekpunt, waar de onderzoeksredactie bredere patronen en trends blootlegt. Met elke week de resultaten van ons onderzoek en onder meer een persoonlijk verhaal van een betrokkene. 

  • Kluun en Yvanka pakken door! Inmiddels heeft Kluun’s boek ‘Help, Ik Heb Een Puber!’ een geel zusje gekregen: ‘Hoera, Ik Heb Een Puber!’. En wat blijkt? Net zoals in de puberteit zijn nog lang niet alle problemen opgelost. Daarom trekken ze in dit nieuwe seizoen alles uit de kast om opnieuw de meest grappige, ingewikkelde, gênante en confronterende vragen te beantwoorden over de puber(s) in jouw leven.

    Hiervoor schakelen schrijvers Kluun en Yvanka van der Zwaan opnieuw de hulp in van een hele lading experts en bekende puberouders, maar zetten ze nog wat extra kracht bij door ook toekomstige puberouders en puberopa’s en -oma’s uit te nodigen. Komen zij er toch niet uit? Dan is daar gelukkig altijd nog de (uitgebreide!) puberpoule voor goudeerlijk, ongezouten commentaar.

    Wil je zelf een onderwerp aandragen of heb je een andere tip? Volg ons via @helpikhebeenpuber en stuur ons een berichtje!

  • Welk TV-moment mag je niet missen? Waar hoef je écht niet naar te kijken? Wat zeggen de kijkcijfers? En wat is het laatste medianieuws? Tina Nijkamp praat je bij! Luister dagelijks naar Tina’s TV Update en stel je vragen via @tinanijkamp op Instagram.

  • In a broken world, what can we gain by looking another animal in the eye? Join the writer Sam Anderson on a six-part, round-the-world journey in search of an answer.

    Unlock full access to New York Times podcasts and explore everything from politics to pop culture. Subscribe today at nytimes.com/podcasts or on Apple Podcasts and Spotify.

  • De Hard Gras Podcast gaat over voetbal en het schrijven erover aan de hand van de mooiste voetbalverhalen van de beste schrijvers. Besproken door Hugo Borst, Frank van der Lende, Matthijs van Nieuwkerk en Henk Spaan.

  • The future is always bright…if you know where to look. Join me each week for A Bit of Optimism! I talk to inspiring people who teach me more about life, leadership and general interesting things.

  • Over Routines is een platform van Arie Boomsma waar gezondheid en sport de kern vormt. Arie spreekt wekelijks op maandag met uiteenlopende gasten als Badr Hari, Rachel John of Ilja Gort over thema's als zweethutten, ademhaling en het bouwen van structuur.
    In de subserie Over Voeding krijg je antwoord op al je vragen over Voeding.
    In Over Rennen onderzoekt radio DJ en fanatiek hardloper Sander Hoogendoorn de praktische en wetenschappelijke kant van hardlopen.
    De soundtracks zijn gemaakt door Sticks, Sim Fane, Nnelg en Blanks.
    Wil je adverteren in deze podcast? Mail dan naar [email protected]

  • Een halve eeuw waren de levens van Mina en Mevrouw innig met elkaar verstrengeld. Mevrouw een gravin op een kasteel bij Middelburg, Mina haar inwonende dienstbode. Als achterkleindochter van Mevrouw voelt Maartje Duin al een leven lang ongemak over hun verhouding, die in haar familie wordt voorgesteld als een liefdevolle vriendschap. Kan er liefde zijn, als er zo’n grote ongelijkheid is?

    Na 'De plantage van onze voorouders' duikt podcast documentairemaker Maartje Duin opnieuw in haar familiegeschiedenis. Haar nieuwe negendelige documentaire podcast ‘Mina & Mevrouw’ is een epische Zeeuwse vertelling over de voor vrouwen revolutionaire twintigste eeuw. 

    Een productie van Maartje Duin, Prospektor en OVT (VPRO) voor NPO Radio 1. Mede mogelijk gemaakt door het NPO Fonds, het Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten, het Ithaka Stipendium, Cultuurfonds Zeeland en een heleboel andere fondsen, zie vpro.nl/mina.

  • Bernard Hammelburg brengt je scherpe analyses over de internationale politiek.

  • In KUKURU gaat Giel iedere week in gesprek met inspirerende sprekers over zelfontwikkeling en spiritualiteit. KUKURU staat voor kort, groots en innerguru (innerlijke drijfveer). De gesprekken zijn dan ook gebaseerd op de thema’s slaap, voeding, beweging, ademhaling, inspiratie, muziek en andere lifestyle. Giel is bezig met zijn persoonlijke ontdekkingstocht om het optimale uit het leven te halen. KUKURU gaat je helpen met doelen stellen, je mindset en handige tools voor een gezonde optimale levensstijl. De belangrijkste vraag die je jezelf kan stellen: ‘Wie ben je en wat wil je nou écht?’. Met KUKURU wil Giel niet vertellen wat je moet doen, maar wat je kán doen!

  • In VI ZSM praten we je elke werkdag zo snel mogelijk bij over het voetbalnieuws. Wat is er gisteren gebeurd? Waar moet je vandaag op letten? Je hoort het in VI ZSM!

  • Waarom leerde niemand je ooit hoe je moet omgaan met stress, hoe je een vriend kunt troosten, of hoe je stopt met het continu checken van je Instagram? De Podcast Psycholoog bespreekt elke aflevering een belangrijk psychologisch thema en geeft tips die je meteen kunt toepassen in je dagelijks leven.

    In de serie Hoofdverhalen gaat Marissa in gesprek met mensen die een fikse tegenslag voor hun kiezen kregen die hun leven (tijdelijk) op z’n kop zette. In elke aflevering blikken zij terug op hun meest moeilijke momenten en geven ze een kijkje in hun hoofd. Hoe gingen ze om met verdriet en onzekerheid, en wat hielp hen uiteindelijk hun leven weer op te pakken?
    Sound design De Podcast Psycholoog: No.Pia.No, sound design Hoofdverhalen: KLOAQ Audio Design, artwork: Tim Straver


  • De Dick Voormekaar Podcast is dé podcast over Feyenoord! Vanuit Rotterdam bespreken schrijver en Feyenoord-volger Michel van Egmond en clubwatcher Martijn Krabbendam de meest belangrijke en onbelangrijke zaken rondom Feyenoord.

  • Dit is de podcast van het tv-programma Rondo dat iedere maandagavond te zien is bij Ziggo Sport.

    In Rondo is het voetbal, voetbal en nog eens voetbal dat de klok slaat. Aan tafel bij Wytse van der Goot sluiten analisten als Marco van Basten, Ruud Gullit, Rafael van der Vaart, Youri Mulder en Jan van Halst regelmatig aan om over de actualiteit van het nationale en internationale voetbal te discussiëren. De deskundigen schuwen de scherpe meningen niet. Met wie ben jij het grondig eens of oneens?

    Klik hier voor meer informatie over Rondo

  • We hebben het leven allemaal cadeau gekregen. Ongevraagd. En zonder dat er een gebruiksaanwijzing bij zat. Maar hoe doe je dat eigenlijk, leven? Heeft het leven zin? Of is dat onzin? Is een mens verantwoordelijk voor zijn eigen geluk? Hoe ga je om met tegenslag? Waar put je troost uit als het tegenzit? In de podcast Over Leven praat Coen Verbraak met uiteenlopende gasten als strafpleiter Gerard Spong, zangeres Naaz Mohammad en voetbalcoach Vera Pauw, over wat het leven -ondanks alles- de moeite waard maakt.

  • Filosoof en expert in polarisatie Bart Brandsma neemt je mee in zijn denkkader over polaristie en de dynamiek van wij-zij denken.

  • Op maandag 9 juni 2014, Tweede Pinksterdag, verschijnt opperwachtmeester Sicco Cuperus (36) niet op zijn werk bij de marechaussee in Harlingen. Zijn collega's slaan al vrij snel alarm omdat het niet past bij de plichtsgetrouwe Cuperus dat hij zonder afmelding niet op komt dagen. Ze gaan naar zijn appartement in Leeuwarden en treffen daar niets bijzonders aan, althans: geen sporen van geweld of wat dan ook. Het ziet eruit alsof Sicco even snel de deur is uitgegaan om een boodschap te doen. Raam open in de slaapkamer, zijn telefoon ligt aan de lader en de stofzuiger staat klaar om gebruikt te worden. Maar, en dat is wel opvallend, zijn auto staat niet op de parkeerplaats. Van Sicco wordt sindsdien nooit meer iets vernomen. Ja, zijn auto wordt een paar dagen later gevonden in Marrum, zo'n twintig kilometer ten noorden van Leeuwarden. Waarom Marrum? Niemand die het weet en sporenonderzoek levert ook al niks op. Van Sicco wordt taal noch teken vernomen, ondanks uitgebreid onderzoek van eerst de marechaussee en later het cold case team van de politie Noord Nederland. Met dat gegeven gingen journalist en auteur Margriet Brandsma, Geartsje de Vries, journalist bij Omrop Fryslân en oud-rechercheur Henk Dillerop aan de slag. Dillerop werkte jarenlang voor de politie en recherche, Brandsma maakte eerder in samenwerking met De Vries de podcast 'De heks van Anjum'. Het resulteerde in de podcast: 'Sicco, de verdwenen marechaussee' waarvan de eerste twee afleveringen 9 juni online komen, precies tien jaar nadat de vermissing van Cuperus aan het licht kwam. In de podcast komen de achterblijvers aan het woord, de moeder, broer en zus van Sicco. De makers gaan kijken in de buurt waar Sicco woonde en in Marrum, waar zijn auto werd gevonden. En ze spraken met vrienden en buren van de verdwenen marechaussee en met een paar van zijn collega's. Ook politie en marechaussee werken mee: de leider van het onderzoek dat de marechaussee deed naar Sicco, vertelt in de podcast openhartig over aanpak en bevindingen en maakt ook zaken bekend die niet eerder naar buiten kwamen. Dat doet ook de rechercheur die namens het cold case team in de podcast antwoord geeft op de vraag hoe het er nu voorstaat met het onderzoek naar Sicco. Sicco, de verdwenen marechaussee - vanaf 9 juni dus de eerste twee afleveringen, 16 juni deel drie, 23 juni deel vier.

  • Lang verhaal kort vertelt wat jij moet weten over een actueel onderwerp, om het nieuws erover beter te kunnen volgen. Elke werkdag rond vijven 1 onderwerp, in 5 minuten.

    Reageren? Mail naar [email protected].

  • De Zwembadmoord is een truecrimepodcast van NU.nl. Daarin vertelt misdaadverslaggever Joris Peters het verhaal rond de dood van Jan Elzinga in het Groningse Marum in 2012. Hoe kan het dat een op het oog doodnormale man is vermoord op een manier die alles wegheeft van een liquidatie in het criminele milieu? Wat is de dubieuze rol van het OM in deze zaak? Wat is waar van het verhaal van een omstreden kroongetuige? En wie zit er achter Jans dood?

  • Heb jij altijd al eens de Bijbel hélemaal door willen nemen? Zodat je God beter leert kennen en verbanden leert zien? Doe dan mee met de Bijbel in een jaar podcast!Door deze unieke podcast ontdek je nieuwe lijnen door de Bijbel en is de stap kleiner om vaker Bijbel te gaan lezen of luisteren.

  • De weergaloze Lama’s van weleer presenteren een podcast! Een radio-improvshow met Ruben Nicolai, Tijl Beckand en Ruben van der Meer. Elke week nemen de drie vrienden verhalen mee uit verschillende categorieën. Hier hoor je voor het eerst álles over de normaal ondergeschoven belevenissen van witte mannen van middelbare leeftijd, worstelend met de belangrijke zaken des levens, zoals kaalheid, de showbizz en Insta.


    Geproduceerd door: Tonny Media.

    🧢 Heb je niet genoeg gehad, abonneer dan op onze extra content via https://www.petjeaf.com/rubentijlruben


    Credits:

    Redactie: Thijs SchreudersTechnisch producer: Daan SnoeksAudiovormgeving: Milo TomasovicArtwork: Geeske Boudestein

    Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  • Presentator en journalist Hadassah de Boer (52) en feministe, schrijfster en ex-politica Hedy d’Ancona (86) zijn moeder en dochter. In de nieuwe podcast Vrolijk Voorwaarts praten ze elke week over onderwerpen die ze bezighouden. Samen nemen ze voor Saar Magazine hun leven, het verleden én het nieuws door. 

     

    ‘Een slome duikelaar’, zo voelt Hadassah de Boer zich regelmatig naast haar moeder. Ze verbaast zich over de energie die Hedy d’Ancona elke dag nog heeft om actie te voeren, te werken en de hort op te gaan. Hoe doet ze dat eigenlijk, oud worden en zo betrokken blijven? En als Hadassah als 52-jarige al het gevoel heeft dat de wereld om haar heen in een razend tempo verandert, hoe ervaart Hedy dat op haar 86e het dan? Haar geheim: elke dag een lijstje maken van dingen om te doen – en die ook uitvoeren.


    Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  • Wat blijft als we er niet meer zijn?

    Wat Blijft is een radioprogramma en een podcast van Omroep HUMAN. In de podcastserie Wat blijft volgen we het spoor terug van recent overleden Nederlanders. Wat hebben zij écht betekend? Wat kunnen we leren van hun leven? En hoe leven zij voort?


  • Wat gebeurde er afgelopen week in Winter vol Liefde 2025? Hoe kijkt Max als cabaretier en zijn vrouw Ganda als relatiecoach hiernaar? Na een week kijken, samen een uurtje kletsen, over alle deelnemers, de hoogte- maar vooral de dieptepunten. Ook die van hun zelf...

  • Luister hier alle onderzoeksjournalistieke podcasts van de redactie van KRO-NCRV’s Pointer.

    Het Escortbedrog:
    Margretha van de Laar is zangeres, fitnessgoeroe én eigenaar van het grootste en meest beruchte escortbureau van Nederland. Met haar miljoenenimperium laat ze een spoor van vernieling achter. Ze spint een web van misleiding, oplichting en bedrog, maar bleef jarenlang uit handen van justitie. Hoe kon dat gebeuren?

    Onderzoeksjournalisten Klaas den Tek en Jerry Vermanen, van KRO-NCRV Pointer, zoeken het uit in de podcast Het Escortbedrog.

    --------------------------------------------------------------

    De Schuldigen:
    1 op de 11 mensen heeft problematische schulden. Dat kan iedereen overkomen. Je kunt je baan verliezen, ziek worden of toeslagen terug moeten betalen. 

    En als je schulden hebt, krijg je ook nog eens het verwijt dat het aan jou ligt. Dubbel ellendig.

    De maatschappelijke kosten van mensen met problematische schulden zijn 8,5 miljard euro. Denk aan uitkeringen, schuldhulpverleners, extra zorgkosten. Terwijl er 3 miljard schuld uitstaat. Waarom lossen we het schuldenprobleem niet op?

    Ids Nicolai en Joga Brouwers van KRO-NCRV Pointer onderzochten het systeem van schuld en boete.

    Credits: 
    Met speciale dank aan Sabrina, Soerish, Jeroen en Patricia.  
    Mixage Darius Timmer. Eindredactie: Marion Oskamp en Sander Bartling, coördinatie Evelien Veldboom en Ruben Borger. Chef redactie Wil van der Schans.  
    Vormgeving Mark Jan van Tellingen en Femmy Kloos, communicatie en online Marlies van de Meent, Xanne Visser en Marie-Anne Faustinelli. 

    Lees meer op kro-ncrv.nl/schuld 

  • Zussen Evelien en Marlies Bosmans onderzoeken het in mysterie gehulde levensverhaal van hun grootvader Peter. Peter had een miljoenenbedrijf in China, een soort Ali express avant la lettre, maar na zijn dood bleek de familie geen geld te erven, maar vragen. Marlies en Evelien zoeken nu naar antwoorden. Een co-productie van VRT en Lompvis en kwam tot stand met steun van het VAF, deAuteurs en Gemeente Mol.

  • Ondernemer Dave Maasland en techjournalist Harm Teunis onderzoeken wat er speelt aan het digitale front. Welke impact hebben cyberdreigingen, privacywetten, sociale media-algoritmes en AI op onze samenleving?

    In elke aflevering nemen Dave & Harm de laatste techontwikkelingen aan het digitale front met je door en beantwoorden ze een vraag die bij jou vast al eens is opgedoken wanneer je door je nieuwsapp scrollt.

    Voor iedereen die de huidige wereld door een digitale bril wil bekijken en beter wil begrijpen.

    Over de makers:

    Dave Maasland (1990) is CEO bij ESET Nederland; één van de grootste IT-Security bedrijven van Nederland en een merk dat wereldwijd wordt vertegenwoordigd. Vanuit zijn vakgebied cybersecurity spreekt hij over de risico’s, maar vooral mogelijkheden die de digitale wereld biedt. Met zijn passie voor IT en technologie wil hij mensen enthousiasmeren en angst door onwetendheid wegnemen. Wegens zijn heldere uitleg en onuitputtelijke cyberkennis is hij een graag geziene gast bij programma’s op radio en tv om uitleg te geven bij nieuws over cyberaanvallen en cyberveiligheidsverhalen te duiden.

    Harm Teunis (1982) is techjournalist bij RTL Z en RTL Nieuws. Hij heeft lange ervaring bij diverse nieuwsmedia, waaronder BNR, NU.nl en heeft zich bij RTL Z ontwikkeld tot een veelzijdig expert op het gebied van technologie en de impact ervan op de maatschappij. Harm heeft zich gespecialiseerd in het onderwerp cybersecurity. Hij maakt complexe onderwerpen begrijpelijk door middel van heldere uitlegvideo's.

    Samen bedachten Dave en Harm het eerste Nederlandse televisieprogramma over cyberveiligheid; de RTL Z Cybersessies.

    Het Digitale Front wordt mede mogelijk gemaakt door KPMG.
  • Pod Save America is a no-bullshit conversation about politics hosted by former Obama aides Jon Favreau, Jon Lovett, Dan Pfeiffer, and Tommy Vietor. It cuts through the noise to break down the week’s news and helps people figure out what matters and how they can help. They’re regularly joined by journalists, activists, politicians, entertainers, and world leaders. You can watch on YouTube or listen to new episodes every Tuesday and Friday.

    Ad-Free Pod Save America episodes available NOW through Friends of the Pod subscription. Head to crooked.com/friends to join today!

    For a transcript of an episode of Pod Save America, please email [email protected] (edited)

  • Een podcast over het persoonlijke, het politieke, het professionele, het pietluttige, het potsierlijke en het polemische.

  • In de ultrakorte podcast Radboud Science Snacks vertellen wetenschappers van de Radboud Universiteit over een klein onderdeel van hun vakgebied, in de tijd dat het jou kost om een bak popcorn leeg te eten. De onderwerpen zijn zaken waar je op de middelbare school over hebt geleerd, maar waarvan je nu weer vergeten bent hoe het precies zit: denk aan neutronensterren, Artikel 1, schimmels, stress, anarchie en nog veel meer. In 5-10 minuten praat een onderzoeker je helemaal bij. Radboud Science Snacks, snack je vol met kennis!

  • OVT is een baken van verrassende verhalen die historische verdieping en achtergrond bieden.

    In deze feed vind je de uitzendingen terug, vol items die historische context bieden bij het nieuws, interviews met auteurs van recent verschenen boeken, verhalende radiodocumentaires en podcasts, recensies en columns. OVT is hét geschiedenisprogramma op de Nederlandse radio, gemaakt door de VPRO. Liever alleen documentaire-rubriek Het Spoor Terug in je feed? Abonneer je dan op de podcast ‘Het Spoor Terug’.

  • Start je dag met een gedicht! Dichter, schrijver en columnist Ellen Deckwitz leest iedere ochtend van elke werkdag een Nederlands of vertaald gedicht aan je voor. Daarbij legt ze uit wat de dichter volgens haar heeft bedoeld, geeft ze achtergrondinformatie en vertelt ze waarom de teksten haar zo raken. 

  • Welkom bij de 365 Podcast met David en Arjan! Hier beantwoorden we de meest openhartige vragen van luisteraars over de grote thema's die ons allemaal bezighouden: liefde, gezondheid, werk, onzekerheid, seks, spiritualiteit, en nog veel meer. Elke aflevering, in ongeveer 25 minuten, nemen we je mee in ontspannen, diepgaande en vaak verrassende gesprekken. Ons doel? Innerlijke vrede – want als ieder mens vrede heeft met zichzelf, volgt wereldvrede vanzelf. Luister mee en ontdek hoe onze kijk nét even anders is dan je gewend bent. Veel plezier!

  • Spraakmakende podcast die je meeneemt in de wereld van media, politiek en communicatie met mediakenner Victor Vlam en communicatie-expert Lars Duursma. Genomineerd voor Dutch Podcast Awards 2023. Elke zondagochtend online.

    Mediacourant: “Gezaghebbend en gevreesd” | Alexander Klöpping: “Ik luister elke week!” | Het Parool: “Heldere denkers die het vaker niet dan wel met elkaar eens zijn, zéér de moeite waard” | Rob Goossens: “Een podcast die ik stiekem zelf had willen maken, zó goed” | Advocaat Marjan Olfers: “Uw ongefundeerde speculaties zijn gevaarlijk” | Mischa Blok: “Een podcast waar je radio- én televisiehart harder van gaat kloppen!”

    Adverteren in deze podcast? Neem contact op met Dag en Nacht Media via [email protected]

  • Het enige vader-zoongesprek dat wél leuk is om naar te luisteren.


    Een podcast van Tonny Media © Play Media 2024



    Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  • Spijt van de keuze om twee kinderen uit het buitenland te adopteren heeft Annemieke Figee nooit gehad. Wel hebben de vele kritische geluiden in de samenleving haar aan het denken gezet: hadden we destijds voldoende oog voor álle kanten van buitenlandse adoptie? Voor de documentaireserie De optie adoptie (BNNVARA) deed Annemieke, samen met journalist Maarten Dallinga, een jaar lang onderzoek naar de vraag in hoeverre buitenlandse adoptie werkelijk in het belang is van het kind. En wat betekent het antwoord voor haar als adoptiemoeder?

    Ontdek De optie adoptie in de gratis NPO Luister-app. Reacties: [email protected]. Achtergrondinformatie: www.bnnvara.nl/deoptieadoptie. Deze publicatie kwam tot stand met steun van het Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten.
     

    Credits:

    Idee: Annemieke Figee
    Regie, scenario, montage: Maarten Dallinga
    Muziek: Gydo Keijzer
    Redactionele ondersteuning: Esmée Koeleman, Jan Willem Bornman, Sil Biesbroek, Dirk Hooijer en Denise Hilhorst 
    Eindredactie: Camiel van Houdt, Marieke Rietkerk en David Zandbergen
    Stagiair: Judith Klaassen
    Schrijfadvies Annemieke: Peter Zantingh
    Mixage: Andy Teerlink 
    Beeldmerk: Gerben Greuliker 
    Marketing: Lisanne Nooter
    Producer: Wessel Damman
    Videoteaser: Menno van Litsenburg

  • In de podcast Boeken FM vertellen dichter en recensent Ellen Deckwitz, schrijver en recensent Joost de Vries en recensent en essayist Charlotte Remarque welk boek je moet lezen. Om beurten dragen zij een boek aan — actueel, relevant of gewoon ijzersterk.

    Boeken FM is een podcast van Das Mag in samenwerking met De Groene Amsterdammer en Dag en Nacht Media.

  • In deze podcast bespreken we op luchtige wijze de belangrijkste beursontwikkelingen.

  • Tijdens de true crime podcast Ontvoerd duiken Kevin van den Berg en Maya Noordam wekelijks in een geruchtmakende ontvoering die wereldwijd voor opschudding heeft gezorgd.

    Volg ons op Facebook en Instagram: @ontvoerddepodcast.
    Adverteren in onze podcast? Neem contact op via [email protected]

    Verhaal, edit en ingesproken door: Kevin van den Berg en Maya Noordam

    Voor deze podcast hebben we gebruik gemaakt van bronnen uit het publieke domein. De verhalen kunnen als schokkend worden ervaren.

  • Have you ever walked past a mysterious stranger on a park bench and wondered about their lives? Tom Rosenthal (singer-songwriter by trade) has spent the last 6 months walking the many parks of London, approaching random bench-dwellers and asking if he can sit next to them and record their conversation. Every stranger remains anonymous, neither name or place of work is ever revealed (even to Tom himself), leading to greater openness, intimacy, and surprising revelations from the participants. 

    Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  • In deze zesdelige interviewserie gaat journalist Antoinnette Scheulderman in gesprek met mensen die weten dat ze niet lang meer te leven hebben. Samen verkennen ze de grote levensvragen in de laatste fase van hun bestaan. In een openhartig en intiem gesprek blikken ze terug op het geleefde leven. Hoe is het om te weten dat je gaat sterven? Wat laat je na? Waar heb je spijt van? Krijg je met de dood in het vizier antwoord op de vraag die iedereen zich wel eens stelt: wat is de zin van het leven?


    Interviews door Antoinnette Scheulderman

    Muziek door Maaike Ouboter, gitaar en mixage door Bernard Gepken 

    Mixage en mastering door KLOAQ

    Showart door XM&F

    Naar een idee van, redactie, productie en montage door New Tree Media

    Met dank aan Roger, Eliza, Raymon, Angelica, Jan, Laura en hun families


    Luister Het Laatste Gesprek vanaf 27 november exclusief op Podimo, via https://www.podimo.nl/hetlaatstegesprek. Wil je reageren op deze podcast? Mail naar [email protected].


    Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

  • Opiniemaker en journalist Natascha van Weezel en hoogleraar Joodse studies Bart Wallet in gesprek over wat er leeft in en rondom de joodse wereld. Een podcast over actualiteit en geschiedenis van het jodendom.

  • Openhartige gesprekken met podcasters, auteurs, coaches en sprekers over stress, geluk, zingeving, geld, seksualiteit, burn-out, depressie, angst, liefde, status, ego en meer. Interviewer: Patrick Kicken (ex-3FM en Radio Veronica)