-
Geef Raymond Mens een kwartiertje en hij praat je helemaal bij. De Amerikakenner deelt wat hem opvalt in de Verenigde Staten én beantwoordt vragen van luisteraars. Blijft Joe Biden overeind in het Witte Huis? En wat is Donald Trump, de zelfbenoemde president in ballingschap, precies van plan?
Heb jij ook een vraag? Mail deze dan naar [email protected]
Wil je Raymond in het écht een vraag stellen? Tickets voor zijn theatercolleges vind je op www.raymondmens.nl/theater
De boeken van Raymond, over de opkomst van het Trumpisme en FOX News, vind je op www.raymondmens.nl/boeken -
Niets is wat het lijkt in de economie. De realiteit verrast altijd. Marike Stellinga en Maarten Schinkel gidsen je elke week langs dubbelzinnige cijfers en de economische krachten die ons leven beïnvloeden, en helpen je onderscheid te maken tussen waan en werkelijkheid.
Marike Stellinga is econoom en journalist. Ze werkte zes jaar als politiek verslaggever voor NRC en schrijft nu over politieke economie, sociaal-economisch beleid en klimaatbeleid, onder andere in de column ‘Zo simpel is het niet'.
Maarten Schinkel schrijft al jaren voor NRC over macro-economie, financiële markten en monetair beleid, onder meer als columnist van de wekelijkse rubriek 'Als het maar beweegt', en als commentator. Ook maakte hij economische documentaires voor VPRO Tegenlicht.
Samen onderzoeken Maarten en Marike de cijfers achter het nieuws en de invloed van economie op de samenleving.
Zo simpel is het niet, vanaf 12 september in alle podcastapps.
-
Het is hommeles op Tuinpark Buitenzorg. Ruzies, misverstanden en zelfs bedreigingen; de verharding in de samenleving sluipt ook dit ooit zo paradijselijke volkstuinencomplex binnen. Lukt het de tuinders om weer tot elkaar te komen? Documentairemaker Silvia Bromet volgt in de Omroep MAX-podcast Onkruid in het paradijs de tuinders tijdens hun pogingen om van hun geliefde tuincomplex weer een paradijs te maken. In deze audiodocusoap neemt Silvia Bromet de luisteraar in zes afleveringen mee naar Tuinpark Buitenzorg en haar excentrieke tuinders. Al meer dan honderd jaar wordt hier getuinierd door een diverse groep mensen, een weerspiegeling van de samenleving. Ondanks hun verschillen voelen alle tuinders zich bevoorrecht; hun tuintje is hun paradijs, weg van de hectiek van het dagelijks leven. Buitenzorg is een wereld op zich binnen de grote stad, waar veel gediscussieerd wordt en conflicten traditioneel door het bestuur worden opgelost. Althans, zo ging het altijd... De afgelopen tijd worstelt het bestuur met een nieuwe manier van communicatie en protest, en zit ze met de handen in het haar over hoe tuinders met elkaar omgaan.Onkruid in het paradijs kwam tot stand met steun van het NPO Fonds. Wil je alle afleveringen luisteren? Zoek Onkruid in het paradijs in de gratis NPO Luister app.Research, interviews, montage & regie: Silvia BrometAlgemeen assistent: Robin NijhuisProductie: Tessa BouwmeesterMontage-advies: Mart DominicusTekstadvies: Bodil de la ParraProducent: Carolijn Borgdorff (Moondocs)Eindredactie: Remco Tomesen, Jeroen Bos, Nick Preusterink (Omroep MAX)Mixage: Ruben BrometMuziek: Jac van ExterSoundtrack: David MiddelhoffArtwork: Abeltje Vrijdag Met speciale dank aan alle tuinders van tuinpark Buitenzorg Onkruid in het paradijs is geproduceerd door Omroep MAX i.s.m. Moondocs en kwam tot stand met steun van het NPO Fonds.
-
Maarten van Rossem en Tom Jessen geven hun kijk op het nieuws en de actualiteit.
Ook wisselende onderwerpen uit de geschiedenis komen voorbij.
Reageren op de podcast?
Mail naar [email protected].
✉️ Meld je aan voor de nieuwsbrief: https://bit.ly/3vtTqqW
Geproduceerd voor Streamy Media.
Kijk voor meer info op streamy.audio. -
Dat Fake news een moderne uitvinding is, is fake news. Sterker nog: na een beetje onderzoek, kom je er snel achter dat dit fenomeen zo oud is als de weg naar Rome. Was Moeder Theresa wel zo’n lieverdje? En hoelang was Martin Luther King eigenlijk koning?
In Geschiedenis Inside gaan Gijs van Engelen en Thomas van Luyn met terugwerkende kracht op fake news-jacht om zo samen Nederland te behoeden voor historische leugens. Elke week staat één historisch figuur centraal, waarbij Thomas als volksvertegenwoordiger de kennis van Nederland voorlegt aan de alwetende historicus om - met de kennis van nu - te bepalen: cancelen of niet?
Geproduceerd door Tonny Media.
Credits:
Redactie: Jette van WijngaardenAudiovormgeving: Raymond van de LaarArtwork: Geeske BoudesteinHosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Zware Jongens geeft je duiding bij hét misdaadnieuws van het moment, door journalisten die dicht op het vuur zitten. Journalisten Yelle Tieleman (AD), Jan Meeus (NRC) en Harry Lensink (FTM) bespreken de laatste ontwikkelingen binnen de (georganiseerde) misdaad. En dat is nodig ook.
Want na grote strafzaken tegen Willem Holleeder en Ridouan Taghi is de rust nog lang niet teruggekeerd. Jaarlijks stroomt er voor honderden miljoenen euro’s aan cocaïne ons land binnen. De vermenging van boven- en onderwereld gaat onverminderd door. En om deze criminaliteit de kop in te drukken, zoeken opsporingsdiensten de grenzen op.
Verwacht daarnaast een kijkje in de keuken. Hoe ga je als misdaadverslaggever met je bronnen om? Wie scoort er de meeste scoops? En hoe werkt de media-dynamiek rondom misdaad eigenlijk?
Zware Jongens is een podcast van Dag en Nacht Media voor Podimo en verschijnt iedere zaterdag in je favoriete podcastapp. Petra Urban is verantwoordelijk voor de tekening op het artwork.
-
Arend Jan Boekestijn en Rob de Wijk gaan onder leiding van Hugo Reitsma op zoek naar de nieuwe wereldorde.
-
Vandaag is de dagelijkse podcast van NRC. Elke werkdag hoor je hét verhaal van de dag, verteld door onze beste journalisten. De presentatie is in handen van Floor Boon, Egbert Kalse en Gabriella Adèr.
Zie meer over Vandaag op NRC.nl
-
Nu de Tweede Wereldoorlog bijna 80 jaar achter ons ligt, zijn er steeds minder mensen die uit eerste hand kunnen vertellen over hoe het er toen aan toe ging. Hoe waren die jaren waarin álles anders werd?
In De laatste getuigen vertellen de laatste mensen die de oorlog met eigen ogen meemaakten over hun ervaringen.
-
De wereld verandert in rap tempo: we voelen de gevolgen van klimaatverandering, er woedt een oorlog in Europa en de koopkracht is historisch gedaald. Om die nieuwe wereld beter te begrijpen praten Pieter Klok, Sheila Sitalsing, Gijs Groenteman en de specialisten van de redactie je dagelijks in 20 tot 30 minuten bij. Op vrijdag luister je naar een langere aflevering, waarin we terugblikken op de politieke week.
-
Marcel van Roosmalen en Gijs Groenteman bellen elke dag en praten je bij over de dagelijkse actualiteit. In 12 minuten nemen ze het nieuws door maar klagen tussendoor ook over het leven, vieren hun succesjes en halen herinneringen op. Elke dag opnieuw.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Vandaag Inside is de dagelijks talkshow van Johan Derksen, Wilfred Genee en René van der Gijp. Ze bespreken de actualiteit, de meest opvallende randzaken en lachen om kolderieke momenten. Ook vliegen de meest smaakvolle anekdotes je om de oren. Vandaag Inside is elke werkdag om 21:35 uur te zien op SBS6 en terug te luisteren via deze podcast.
-
Volkert van der G. is de moordenaar van Pim Fortuyn, maar wie hielp hem aan het pistool waarmee hij de aanslag pleegde? Die vraag kent na ruim twee decennia nog steeds geen bevredigend antwoord. Maar dan krijgt Argos-journalist Eric Arends een vertrouwelijk politierapport in handen en begint een zoektocht naar een geheimzinnige man die er maandenlang van werd verdacht de wapenleverancier te zijn. Een oud-plofkraker die banden had met topcrimineel Stanley Hillis en op de radar stond van de inlichtingendienst.
Vriend van Volkert is een verhaal over feiten en vermoedens, over opzet en toeval, over politieonderzoek, inlichtingendiensten en criminaliteit. Maar ook over journalistiek speurwerk en de vraag: bestaat er een maximum aantal toevalligheden? -
Als het monopolie van de Taxi Centrale Amsterdam door Den Haag doorbroken wordt, breken er rellen uit in de hoofdstad. Boze taxichauffeurs gaan de strijd aan met wethouders, ministers en uit eindelijk… elkaar. Geld, geweld en geen enkele genade. Twintig jaar later durven de betrokkenen het échte verhaal te onthullen.
-
Elke werkdag biedt Elisabeth Steinz of Marco Geijtenbeek je twintig minuten verdieping bij één onderwerp uit het nieuws.
Reageren? Mail [email protected]. -
Carrie & Eddie bespreken tweewekelijks op een toegankelijke manier spraakmakende opgeloste Nederlandse moordzaken. Wie denk jij dat het gedaan heeft?
-
Amerika. Het land van de tegenstellingen. Van daklozen tot miljardairs, van New York City tot the idwest. En van Donald Trump tot Kamala Harris. Bernard Hammelburg en Jan Postma geven een nuchtere kijk op de Amerikaanse verkiezingen.
-
Dit is een verhaal over dromen. Het verhaal van de kleine André Kuipers, een jongetje met een bril uit Kattenburg, die geïnspireerd door de sciencefiction-boekjes die hij van zijn oma kreeg, er alles aan deed om zijn droom in vervulling te laten gaan. De aarde zien, vanuit de ruimte. In Kuipers en de Kosmos vertelt André zelf zijn onwaarschijnlijke verhaal. Hij neemt je mee op een onvergetelijke reis die begint in Sterrenstad, het legendarische trainingscentrum voor kosmonauten, buiten Moskou, waar Yuri Gagarin zelf zijn opleiding volgde.
In acht afleveringen hoor je hoe je als Nederlander astronaut wordt, hoe de loodzware training eruit ziet, hoe het voelt om in een raket door de dampkring te gaan. André vertelt je alles over het wonderbaarlijke leven aan boord van het Internationale Ruimtestation, waar hij als enige Nederlander twee keer verbleef. Wat doet het met je om de zon zestien keer per dag op te zien komen en weer neer te gaan? Hoe bereid je jezelf, en je gezin, voor op het idee dat je misschien nooit meer terug komt? En hoe voelt het om de aarde te zien vanuit de uitkijkkoepel in het ISS?
Laat je meevoeren in het verhaal van André, verteld op een manier zoals je het nog nooit hebt gehoord. In André’s eigen woorden kom je dichterbij een raketlancering, het ISS, Sterrenstad en het oneindige heelal dan je ooit geweest bent. Abonneer je nu op Kuipers en de Kosmos, en mis geen aflevering.
Over André
Het ruimtevaartavontuur van André Kuipers (1958) begon toen hij twaalf was en sciencefictionboekjes kreeg van zijn oma. Hij wist het zeker: ooit zal ik zelf de aarde vanuit de ruimte bekijken. Zijn hele carrière stond in het teken van de ruimtevaart. Na een studie geneeskunde werd hij keuringsarts bij de Koninklijke Luchtmacht, waar hij onderzoek deed naar ruimtelijke desoriëntatie bij vliegers en ruimteziekte bij astronauten. Daarna ging hij aan de slag als arts en wetenschappelijk onderzoeker bij de Europese ruimtevaartorganisatie ESA. In 1998 werd hij door de ESA geselecteerd als astronaut en opgenomen in het Europese astronautencorps. Na jaren van training vloog hij in 2004 zijn eerste missie naar het ISS. Die missie duurde elf dagen. Zijn tweede missie, zeven jaar later, was een stuk langer. Toen bleef hij 193 dagen in de ruimte.
Sinds zijn terugkomst maakte hij onder meer theatervoorstellingen televisieprogramma’s over de ruimtevaart. Op 4 oktober 2024 gaat zijn film Beyond in de Ziggo Dome in première. Beyond toont André de oneindige schoonheid van onze aarde, gezien vanuit de ruimte door de ogen van een astronaut. Beyond is vanaf 10 oktober in heel Nederland in de bioscoop te zien.
Over de makers
Kuipers en de Kosmos is een podcast van BNR en Quest, gemaakt door André Kuipers en Connor Clerx.
Redactie: Diederik de Groot met hulp van Sander Koenen
Interviews en montage: Connor Clerx
Muziek en sounddesign: Gijs Friesen en Connor Clerx
Mixage: Gijs Friesen
Eindredactie: Manon van der Knaap-Hartig
Krijg je geen genoeg van André’s verhalen over de ruimtevaart? Lees dan ook zijn column in Quest.
-
Over de mysterieuze verdwijning en dood van de Scheveningse Anja van der Zwan. Op het online spel Habbo Hotel ontmoet ze een Belgische vrouw, waarvan ze compleet in de ban raakt. Wie is zij? En wat bewoog Anja om met haar familie te breken en het grote familiehuis in Scheveningen weg te geven?
Het Habbo Mysterie is een zesdelige podcast van het AD en de aangesloten regionale dagbladen. Luister exclusief vooruit op ad.nl/hethabbomysterie
Credits:
Onderzoek, script en presentatie: Jorina HaspelsOnderzoek, script en montage: Annet RöstEindredactie: Daan HofsteeMuziek, sounddesign en nabewerking: Thomas HoonhoutContentmanagement: Kelly de JongPR: Emilie van KinschotArtwork: Guido van der Mark -
Een podcast over het voetbal van het AD. Presentator Etienne Verhoeff praat dagelijks met voetbalwatchers Sjoerd Mossou, Maarten Wijffels, Mikos Gouka, Johan Inan en Hugo Borst over de actualiteit.
Eredivisie, Champions League, Europa League, het laatste nieuws. Elke werkdag is de AD Voetbalpodcast te beluisteren via jouw favoriete podcastplatform.
-
Kun jij ook geen genoeg krijgen van B&B vol Liefde? Elke werkdag bespreken wij in Reality Check alle hilarische momenten en romantische avonturen uit dé realityserie van het moment. Schuif aan en geniet van scherpe analyses en de sappigste commentaren.
Hosts Marissa, Till, Timo en Eva zijn doorgewinterde reality-tv experts en de grootste fans van B&B vol Liefde. Samen met mede-podcasters en B&B vol Liefde-lovers zorgen wij dat je ‘s ochtends bij het koffiezetapparaat over de kleinste details kunt meepraten.
Wij zijn de safespace voor B&B vol Liefde-fans. Heb jij een hot take, spannende achtergrondinformatie of wil je gewoon je mening met ons delen? Stuur ons dan een (voice)berichtje op Instagram en volg ons daar voor memes, updates en meer!
Onze dagelijkse nabespreking verschijnt rond 16:00 uur in je favoriete podcastapp. En op vrijdag trakteren we je op een extra lange aflevering met een speciale gast, exclusief op Podimo. Ga naar podimo.nl/realitycheck en luister 30 dagen gratis!
-
In a pivotal year for the United States, democracy and global affairs, Britain's biggest podcast, The Rest Is Politics, launches stateside with Katty Kay and Anthony Scaramucci.
The Rest Is Politics: US uncovers the secrets from inside the Biden and Trump inner circles, as well as taking a wider look at the intricacies of US society and how they shape the world's most important economy.
New episodes released every Friday. The Rest Is Politics: UK, with Rory Stewart and Alastair Campbell, is released twice-weekly. -
Misdaadjournalist Wouter Laumans, Christian Flokstra en Ayse Çimen, allebei strafpleiter, praten met advocaten en officieren van justitie over bijzondere zaken die hen altijd zullen bijblijven. In deze BNR- podcast geven advocaten en officieren van justitie voor het eerst een unieke inkijk in geruchtmakende strafprocessen.
De podcast bestaat sinds het najaar van 2021 en wist vorig jaar als winnaar uit de bus te komen bij de Dutch Podcast Awards in de categorie crime. In iedere aflevering staat één strafproces centraal waarbij Laumans en Flokstra hun gast kritisch ondervragen en op die manier de zaak tot op de bodem analyseren.
In Napleiten hoor je de ene week alles over aan wietplantages gerelateerde ripdeals. In andere afleveringen word je meegenomen naar een crime passionel óf een ex-TBS-er die opnieuw in de fout gaat. Ook wordt regelmatig teruggekeken op gebeurtenissen die heel Nederland nog helder voor de geest staan. Denk aan de schietpartij in het winkelcentrum in Alphen a/d Rijn of de Damschreeuwer. Napleiten beperkt zich bovendien niet tot alleen maar strafprocessen in Nederland. Ook buiten onze landsgrenzen zijn immers volop interessante zaken te vinden!
Napleiten: wekelijks op BNR Nieuwsradio op zaterdag van 10.00-11.00 uur. Daarnaast zijn ook alle voorgaande afleveringen van de podcast beschikbaar op het BNR-platform of andere bekende podcastplatforms. Napleiten is in november 2023 uitgeroepen tot de Beste Podcast van Nederland.
Over de makers:
Wouter Laumans is misdaadjournalist bij Het Parool. Je kent hem waarschijnlijk als auteur van de bestseller ‘Mocro Maffia’ uit 2014. In 2019 verscheen het vervolg op dit boek: ‘Wraak’. In het verleden schreef Laumans voor NRC, Panorama en Nieuwe Revu.
Christian Flokstra is in 2008 in de advocatuur begonnen nadat hij eerst een jaar als docent en onderzoeker aan de Vrije Universiteit verbonden was. De eerste vijf jaar werkte hij bij Cleerdin & Hamer Advocaten. Sinds 2013 is hij strafpleiter bij advocatenkantoor Ficq & Partners. Flokstra was als strafrechtadvocaat onder meer betrokken bij grote strafzaken tegen de georganiseerde misdaad, zoals Passage, Marengo en Eris.
Ayse Çimen begon haar carrière in 2008 bij Spong Advocaten, waar ze zich heeft gespecialiseerd in het strafrecht. Sinds 2017 is Ayse partner bij Takens Admiraal Advocaten te Amsterdam. De praktijk van Çimen bestaat o.a. uit georganiseerde misdaad, witwaszaken, drugshandel, overvallen, inbraken, diefstal, moord, doodslag en overige geweldsdelicten. Op dit moment verdedigt Ayse één van de verdachten van de moord op Peter R. de Vries.
-
Veldheren is dé podcast waarin Peter van Uhm en Mart de Kruif, beiden generaal buiten dienst, uitleggen hoe oorlog werkt. Onder leiding van journalist Jos de Groot kijken we door de ogen van twee van de belangrijkste militairen van Nederland naar de grootste oorlog op ons continent sinds 1945.
Luister je graag naar Veldheren? Kom dan ook vooral naar onze theatertour.
Verwacht een militair college van Peter en Mart, vragen uit de zaal en bovenal: een inspirerende avond. Kaarten zijn nu te koop via de websites van de theaters op kijk op cortimedia.nl/live. Hopelijk zien we je daar!
Wil je meer Veldheren? Meld je dan aan op vriendvandeshow.nl/veldheren. Daar beantwoorden Peter en Mart meer luisteraarsvragen.
Luister ook naar Veldheren Historisch via podimo.nl/veldherenhistorisch
In Veldheren Historisch duikt generaal buiten dienst Mart de Kruif samen met zijn zoon Tom de Kruif (geschiedenisleraar), de geschiedenis in.
De meest geniale, fascinerende of overschatte veldheren uit het verleden komen in deze podcast langs. Verder kijken vader en zoon De Kruif naar de meest legendarische veldslagen ooit gevoerd. De ene week een veldslag, de andere week een veldheer. Hoe dan ook, een mooi stukje militaire geschiedenis met ook altijd een link naar de wereld vandaag de dag.
-
Vier vrienden over de wondere wereld van het topvoetbal
-
In deze serie podcasts biedt Jort Kelder radiotherapie tegen hypes en hysterie, op basis van een gesprek uit de uitzending van dr Kelder en Co.
-
Wil jij met energie worden bijgepraat over de dag? Wil je het nieuws begrijpen maar ook geraakt worden door bijzondere gesprekken en waanzinnige optredens? Luister dan van maandag t/m donderdag naar Eva, de nieuwe talkshow van AVROTROS.
-
Op scherpzinnige wijze nemen middelbare schoolvrienden Teun van de Keuken en Gijs Groenteman zichzelf en de wereld om hen heen onder de loep; van klein huiselijk leed tot grote levensvragen, van anekdotes uit hun feministische links-elitaire opvoeding tot bespiegelingen over vriendschap, uiterlijk en carrière. Met de vaste kookrubriek van Teun, het Beatles-college van Gijs en de wekelijkse telefoontjes met godmother Hanneke Groenteman.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Sextortion is chantage met naaktbeelden. Opsporing Verzocht duikt in deze schaduwkant van social media. Hoe werken daders, hoe is het voor slachtoffers en wat kun je doen als je er middenin zit?
-
De actualiteit, elk willekeurig voorwerp en zelfs deze podcast: als je een beetje je best doet, kun je eigenlijk alles op jezelf betrekken. In Bo en Pauline: Genoeg over Ons zullen Bo Wilkes en Pauline Wingelaar dit bewijzen. Elke aflevering krijgen ze een aantal onderwerpen voorgeschoteld, waarover ze met elkaar in gesprek gaan om het uiteindelijk op zichzelf te betrekken.
Geproduceerd door Tonny Media.
Credits:
Redactie: Nina KievitsAudiovormgeving: Raymond van de LaarArtwork: Geeske BoudesteinHosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Vijfdelige podcastserie over Jur Deitmers, de jongen die wakker werd zonder geheugen.
Het is maart 2017 als de 21-jarige Jur aan Harvard studeert en zijn geheugen door een hersenontsteking wordt gewist. Hij ontwaakt in een vreemde wereld. Weet zijn naam niet meer, weet niet wie zijn moeder is, iedereen is een vreemde. Het enige wat hij nog kan is praten en pianospelen. Verder is 21 jaar leven uitgewist.
Podcastmaker Josephine van der Erve, journalist bij WNL en studie-vriendin van Jur, gaat in deze podcast samen met Jur op zoek naar antwoorden op de grote vragen. Hoe begint hij met leven? Vindt Jur zijn oude zelf weer terug? Hoe ontwikkelt je identiteit zich als je opnieuw begint? En wie ben je eigenlijk? -
Onbehaarde Apen is de wekelijkse wetenschapspodcast van NRC. Gemma Venhuizen bespreekt met de wetenschapsredactie kleine ontdekkingen, wilde theorieën, wereldschokkende inzichten en alles wat daar tussenin zit.
-
Het Oog brengt een overzicht van het nieuws, een blik in de ochtendkranten en het betere journalistieke interview met mensen in en achter het nieuws, omlijst door mooie muziek.
-
In de true crime podcast De Zaak X bespreken we met de misdaadverslaggevers van het AD iedere week een spraakmakende of juist minder bekende rechtszaak. Welke indruk maakte de verdachte in de rechtbank? Wat dreef deze verdachte tot zijn daad? Hoe is het nu met de slachtoffers? In elke aflevering hoor je direct welke straf de verdachte krijgt.
-
Aaf Brandt Corstius en Lies Visschedijk zijn al jaren bevriend en hebben heel wat met elkaar meegemaakt. In de podcast Aaf en Lies lossen het wel weer op bespreekt het duo de wereldproblematiek, problemen van de luisteraars maar ook hun eigen problemen. Ze geven hun week een cijfer en komen tot rust in Lies' rubriek over de natuur.
Geproduceerd door: Tonny Media.
Volg de Instagram, Youtube & TikTok van Aaf en Lies lossen het wel weer op!
Luister de extra podcast 'Aaf en Lies pakken door' exclusief op Podimo
Credits:
Redactie: Floor van der VlietAudiovormgeving: Raymond van de LaarArtwork: Geeske BoudesteinHosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Wie denkt dat klimaatproblemen, feminisme of superrijken typisch dingen van nu zijn, heeft het mis. De Romeinen hadden er ook mee te maken. In de podcast Rare Jongens vertelt historicus Olivier Hekster (Radboud Universiteit) hoe de Romeinen omgingen met dingen waar we ook nu mee te maken hebben. Samen met Merijn Doggen (hoofdredacteur Universiteit van Nederland) bekijkt hij wekelijks onze tijd door de bril van de Romeinen.
Met dank aan de Letteren Faculteit van de Radboud Universiteit -
De podcastversie van de atlas. Per aflevering bespreken 3 geografen 1 land. Nooit volledig, wel origineel. Geen experts, wel liefhebbers.
-
In een bruine kroeg in Maastricht hangt een portret van oom Matje, tussen andere portretjes van stamgasten. Hij was fout in de oorlog, zo gaat het verhaal in zijn familie. Het is de oudoom van journalist Mijke van Wijk en ze gaat op onderzoek uit. Hij blijkt een veroordeeld Waffen-SS-er en ze vindt zijn rechtbankdossier. Maar wie oom Matje nou werkelijk is, laat zich moeilijk raden. Een meedogenloze SS-er zegt de één. Hij gebruikte zijn positie om Joden te redden, verklaart een ander. Deze podcast gaat over dubbellevens, spionage en broederliefde. Maar het is vooral een verhaal over dat niets is wat het lijkt.
Tante Jos
Jos Gemmeke zat in de illegale pers, was koerierster en werd in Engeland opgeleid tot geheim agent. Jos was de oudtante van Mijke van Wijk en zij groeide op met verhalen over de verzetsheldin Jos. Kort voor haar dood ontmoeten zij elkaar. Mijke wil alles weten over haar oorlogsverleden, over haar dropping in maart 1945 en de geheime opdracht die zij kreeg van de Engelsen. Maar het geheugen van Jos laat haar behoorlijk in de steek. Na de dood van Jos gaat Mijke op zoek naar de dossiers en rapporten die de Britten over haar hebben bijgehouden. En wat blijkt: een aantal verhalen dat tante Jos altijd vertelde, ligt toch wat anders… Tante Jos is een verhaal in vijf afleveringen.
Shownotes
Research, regie, tekst en montage: Mijke van Wijk
Dramaturgie en begeleiding: Simon Heijmans.
Eindredactie Marion Oskamp.
Eindmixage en sounddesign Arno Peeters.
Muziek: Arie Visser.
Productie en coördinatie: Tharisia Koorndijk en Geesje Oostland.
Dank in alfabetische volgorde: Johan van der Gun, Jelle Hooiveld, Thomas Köhler, Guus Meershoek, Evertjan van Roekel. Tonnie van de Sarphatistraat en Joke en Henri van de Struys.
De mensen die fragmenten hebben ingesproken in alfabetische volgorde: Jan Ad Adolfsen, Sanne Blankena, Maarten Bleumers, Jonny Boston, Axel van der Ende, Teun Eijsink, Arend de Geus, Koen van Huijgevoort, Sven Schuster, Stefan Stasse.
Deze podcast kwam tot stand met steun van het Vfonds, het Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten en het Cultuurfonds. -
Luister hier alle onderzoeksjournalistieke podcasts van de redactie van KRO-NCRV’s Pointer.
De Schuldigen:
1 op de 11 mensen heeft problematische schulden. Dat kan iedereen overkomen. Je kunt je baan verliezen, ziek worden of toeslagen terug moeten betalen.
En als je schulden hebt, krijg je ook nog eens het verwijt dat het aan jou ligt. Dubbel ellendig.
De maatschappelijke kosten van mensen met problematische schulden zijn 8,5 miljard euro. Denk aan uitkeringen, schuldhulpverleners, extra zorgkosten. Terwijl er 3 miljard schuld uitstaat. Waarom lossen we het schuldenprobleem niet op?
Ids Nicolai en Joga Brouwers van KRO-NCRV Pointer onderzochten het systeem van schuld en boete.
Credits:
Met speciale dank aan Sabrina, Soerish, Jeroen en Patricia.
Mixage Darius Timmer. Eindredactie: Marion Oskamp en Sander Bartling, coördinatie Evelien Veldboom en Ruben Borger. Chef redactie Wil van der Schans.
Vormgeving Mark Jan van Tellingen en Femmy Kloos, communicatie en online Marlies van de Meent, Xanne Visser en Marie-Anne Faustinelli.
Lees meer op kro-ncrv.nl/schuld
--------------------------------------------------------------
Het Escortbedrog:
Margretha van de Laar is zangeres, fitnessgoeroe én eigenaar van het grootste en meest beruchte escortbureau van Nederland. Met haar miljoenenimperium laat ze een spoor van vernieling achter. Ze spint een web van misleiding, oplichting en bedrog, maar bleef jarenlang uit handen van justitie. Hoe kon dat gebeuren?
Onderzoeksjournalisten Klaas den Tek en Jerry Vermanen, van KRO-NCRV Pointer, zoeken het uit in de podcast Het Escortbedrog. -
Politiek journalisten Joost Vullings (EenVandaag, AVROTROS) en Xander van der Wulp (NOS) nemen elke vrijdag de Haagse week door, met scherpe analyses, geruchten en voorspellingen.
-
Drie mensen zetten alles op alles om één diersoort, of zelfs een heel ecosysteem, te redden van de ondergang, want van de Nederlandse biodiversiteit is nog maar een fractie over. Maar de natuurbeschermers lopen tegen net zoveel obstakels op als de dieren waar ze voor vechten. Jennifer Pettersson volgt drie van hen twee jaar lang voor 'De weg van de dodo', een tragikomische serie over de haast onmogelijke opdracht om de natuur te redden van de mens. Jennifer, bekend van de prijswinnende podcast 'Opgejaagd', maakt deze zesdelige serie met bioloog Janneke Sindram, die elke aflevering een absurd maar waargebeurd sprookje vertelt over een uitgestorven diersoort.
Vanaf 4 september 2024 te beluisteren in alle podcast-apps en NPO Luister. Een productie van Autres Directions en Aldus’ producties in samenwerking met NTR.
Regie en montage: Jennifer Pettersson
Research: Janneke Sindram en Jennifer Pettersson
Scenario: Jennifer Pettersson en Jair Stein
Muziek en mixage: KH Music
Sounddesign: Wederik de Backer
Montage-assistentie: Jesse Gunsing
Eindredactie en creatieve productie: Emmie Kollau
Eindredactie omroep: Ottoline Rijks
Productie: Tijl Akkermans
Illustratie: Gijs Kast
Mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het NPO-fonds en het Fonds BJP. -
In Europa Draait Door kijken Arend Jan Boekestijn en Tim de Wit wekelijks naar alles wat Europa teistert, beweegt of beter maakt.
Kan de nieuwe Duitse bondskanselier Scholz zijn stempel drukken? Hoe hard raakt de Brexit de Britten? Lukt het Poetin om Europa uit elkaar te spelen? En wordt de relatie tussen Washington en ons continent ooit nog zoals ie was?
Daarom is dit dé podcast voor iedereen die Europa beter wil begrijpen.
We zijn er elke week op vrijdag! -
Context Duitsland
Vier jaar na hun podcast over de gijzeling van Gladbeck, reizen Marcel van Roosmalen en Roel Gootzen weer af naar Duitsland. Ze gaan op reportage in de omgeving van het eiland Rügen, waar de moderne Duitse geschiedenis als geen ander samenkomt. Via Bismarck, Lenin, Einstein, de wereldoorlogen en de Sovjets, komen ze uiteindelijk uit bij de DDR-tijd.
De Gijzeling van Gladbeck
In De Gijzeling van Gladbeck maken journalist Marcel van Roosmalen en zijn jeugdvriend Roel Gootzen een roadtrip door Duitsland voor een reconstructie van één van de meest roemruchtige bankovervallen ooit. Dat was in het Duitse stadje Gladbeck in 1988. Op de overval volgde een bloedige gijzeling.
Welke rol speelden de media in dit spraakmakende gijzeldrama? Zijn er nog onbeantwoorde vragen? Marcel en Roel zoeken hier antwoord op in deze zesdelige serie. Deze podcast is een productie van BNNVARA en NPO Radio 1. -
In de Omdenken Podcast luister je mee met de openhartige gesprekken die Berthold Gunster voert met mensen over hun problemen. Hoe kunnen ze hun probleem laten verdwijnen? Of zelfs omdenken?
✨ Wist je dat deze podcast ook in het Engels bestaat? Zoek op 'Flip Thinking Podcast in je favo podcast-app!✨
Berthold Gunster is de grondlegger van het Omdenken en schreef 13 boeken over het gedachtegoed. Berthold en zijn team spelen daarnaast ook de theatershow 'Zoals verwacht loopt alles anders', geven zakelijke trainingen en maken jaarlijks de Omdenken scheurkalender. Wil je meer Omdenken? Op social media delen we dagelijks quotes en mooie Omdenkverhalen. Wil je iets met ons delen? Mail naar [email protected] of kijk op www.omdenken.nl. -
Van de makers van Wraak, De Brandstapel, Dit is hoe je doodgaat en Moorden in het Noorden is nu een nieuwe podcastserie te beluisteren: Moorden in de jaren…
In het eerste seizoen, Moorden in de jaren 80, word je mee teruggenomen naar de jaren tachtig, een decennium vol intrigerende moordzaken. Elke week hoor je een spraakmakende moordzaak uit die periode, waarbij je je kunt onderdompelen in de sfeer van het decennium en de complexe verhalen achter de misdaden kunt ontdekken. Laat je meevoeren door een spannend verhaal dat je terugbrengt naar de tijd van cassetterecorders, beenwarmers en neonkleuren en mis geen enkele aflevering van Moorden in de jaren 80.
Research, redactie en productie: Lotte Lentes en Hanneke Hendrix, muziek: Mike Roelofs, in samenwerking met New Tree Media. Adverteren in deze podcast? [email protected]
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
In ‘Veroordeeld’ gaan podcastmaker Lauren Fabels en strafrechtadvocaat Veerle Hammerstein in gesprek met mensen die zijn veroordeeld voor een misdrijf.
Geen mooie praatjes of verweren, maar het eerlijke verhaal achter het plegen van een strafbaar feit. Waarom neemt iemand die ene verkeerde afslag in zijn of haar leven? Hoe is het om in het verdachtenbankje in de rechtszaal te zitten? En blijft het stempel ‘veroordeeld’ altijd aan je plakken, ook als je je straf hebt uitgezeten?
Het zijn de verhalen die Veerle Hammerstein als strafpleiter dagelijks van haar cliënten hoort. Nu ook voor jou te beluisteren.
We maken deze podcast omdat we de achtergrond van een strafbaar feit inzichtelijk willen maken. Daarbij willen wij graag benadrukken dat dit voor ons niets afdoet aan het leed dat bij slachtoffers of gedupeerden is veroorzaakt.
Over de makers:
Veerle Hammerstein is strafrechtadvocaat en partner bij Van Gessel Advocaten. Ze is sinds 2005 thuis in de rechtszaal en weet vaak met haar overtuigende pleidooien rechtbanken en hoven te verleiden om ‘het eens anders te doen’. Naast haar werk als advocaat is zij enige tijd actief geweest als rechter-plaatsvervanger. Veerle richt zich veelal op het commune strafrecht en dan met name de grotere geweldszaken.
Lauren Fabels is (misdaad)redacteur en podcastmaker. Ze bereidde de misdaaditems voor bij verschillende tv-talkshows waaronder M, Pauw en Op1. Nu is ze eindredacteur bij podcastbedrijf Corti Media, inhoudelijk verantwoordelijk voor o.a. de juridische podcast ‘Napleiten’.
© Artwork: Petra Urban
-
Een zesdelige podcastserie over de grootste roof uit de Nederlandse geschiedenis.
In 2005 gingen overvallers er op Schiphol vandoor met zakken vol diamanten ter waarde van bijna zeventig miljoen euro. Hoe liepen de diamantrovers in de val? Podcastmakers Maaike Timmerman en Sandra van den Heuvel nemen je mee in de zoektocht van de rechercheurs die in een jarenlang kat-en-muisspel verwikkeld raken. Hoofdrolspelers doen bijna twintig jaar later voor het eerst hun verhaal. -
Vanuit het tuinhuis van zijn uitgeverij Atlas Contact komt Adriaan van Dis met zijn eigen podcast. In Van Dis Ongefilterd praat hij over alles wat hem bezighoudt met Simon Dikker Hupkes, bekend van de Wie is-podcastreeks en als redacteur bij de uitgeverij. Verschijnt elke twee weken op zaterdag.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
In de podcastserie ‘Over Datum‘ gaat Carolien Borgers op onderzoek uit en gaat dieper in op leeftijd en vrouwelijke schoonheidsidealen.
Want wat ís het toch met die angst om oud te worden? Het is de vraag die Carolien zichzelf stelde toen ze afgelopen jaar veertig werd. Waar komt het vandaan en waar is ze nou precies zo bang voor? “Vroeger dacht ik, ik word 34 en daarna sterf ik – dan houdt alles op”, vertelt ze. “Dus ik vroeg me af of het draaide om het verlies van ‘erbij horen’, of dat het afnemen van mijn vruchtbaarheid betekent dat mijn aantrekkelijkheid ook verdwijnt. Toen begon ik bewuster te letten op wat mij de hele tijd wordt verteld over ‘ouder worden’, gewoon op dagelijks niveau. Het is echt wálgelijk. Soms subtiel, soms heel duidelijk: hele algoritmes worden gevuld met cosmetische ingrepen en ‘vermindering van fijne lijntjes’. Waar gaat het hier mis? Waarom wordt er zo ingespeeld op onze onzekerheden?”
Het inspireert Carolien tot het maken van Over Datum, waarin ze met meer dan twintig BN’ers en experts het gesprek aangaat over schoonheid. Hoe komt het dat we jeugdigheid als fantastisch zijn gaan zien, en ouderdom als iets vreselijks? Maar ook vooral: “Hoe kan ik voor mezelf tot andere inzichten komen als het gaat om ouder worden? Dát is de zoektocht.”
-
Bij Echt Gebeurd vertellen mensen op een klein podium hun eigen waargebeurde verhalen. Een deel van die verhalen verschijnt op deze podcast. Presentatoren Paulien Cornelisse en Micha Wertheim richtten Echt Gebeurd in 2008 op naar voorbeeld van het Amerikaanse The Moth. Anders dan bij The Moth leest er bij elke verhalenmiddag van Echt Gebeurd ook iemand voor uit het dagboek dat hij of zij bijhield als puber.
Wil je een keer een verhaal bij ons vertellen of leren hoe je dat het beste kunt aanpakken? Ga dan naar onze website www.echtgebeurd.net, want we zijn altijd op zoek naar nieuwe vertellers. Onze redactie (die behalve uit Paulien en Micha bestaat uit Arianne Hinz, Tom van Rooijen en Renette Kwakkenbos) leest alle inzendingen en neemt contact op.
Wil je Echt Gebeurd financieel steunen? Dan kun je Vriend van de Show worden via vriendvandeshow.nl/echtgebeurd.
Om te adverteren in onze podcast kun je contact opnemen met Dag en Nacht Media.
De illustraties tot en met aflevering 387 zijn afwisselend gemaakt door Ella Bril en Jikke Lesterhuis, de illustraties van aflevering 388 tot en met 439 door Jill Heesbeen en onze illustrator sinds aflevering 440 is Eline Veldhuisen.
-
Een podcast over wielrennen met Thijs Zonneveld, Hidde van Warmerdam en interessante gasten uit het wielerpeloton.
-
De beste wetenschappers geven antwoord op spraakmakende vragen. Zo leer je binnen 15 minuten waarom muggen altijd jou moeten hebben en hoe robots ons leven redden. Van donkere materie tot verliefdheid bij dieren: alles komt voorbij!
Deze podcast heeft een Creative Commons-licentie (CC BY). Deel onze podcast dus zo veel als je wil, maar vergeet onze naam zeker niet te vermelden.
-
TV-columniste Angela de Jong en verslaggever Gudo Tienhooven bespreken wekelijks zaken in de mediawereld. De presentatie is in handen van Manuel Venderbos.
-
"Wanneer de zee op z'n slechtst is, zijn wij op ons best"
Redders op Zee - een podcast over de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij, gesteund door Fisherman’s Friend. Presentator Roelof Hemmen neemt luisteraars in 30 afleveringen mee langs de mooiste, heftigste en meest emotionele reddingsverhalen.
Word donateur via actie.knrm.nl
PnP Media (producent): Roel Bellinga, David de la Mar, Wouter Ritmeester
Voice-over en interviews: Roelof Hemmen
Red./montage/regie: Twan Mensink
Proj beg : Mary-Jane Mensink
KNRM: Ralf van Vegten, Edward Zwitser
Mix/master: Bas Melis, Carlos Dalla-Fiore -
Van de een op de andere dag ontvangt presentatrice Janny van der Heijden tientallen appjes, DM’s en andere berichten op sociale media van mensen die vragen naar afslankpillen en zogeheten Gummy Beertjes. Werken ze echt? Waarom leent Janny zich voor zo’n product? Al snel komt ze erachter dat haar naam en foto worden gebruikt om afslankmiddelen te verkopen.
En Janny is niet de enige. Miljuschka Witzenhausen, Froukje de Both, John de Mol en tientallen andere bekende gezichten worden ingezet voor online oplichtpraktijken. En het zijn zeker niet alleen bekende gezichten die worden gestolen. In Gestolen Gezicht gaat Janny op zoek naar de figuren achter de nepjanny’s en mensen achter al die andere nepadvertenties. Ze krijgt daarbij hulp van gerenommeerde hackers, cyber security experts, advocaten en slachtoffers. Hoe kan het dat deze, toch bekende vorm van oplichting, nog steeds zo lucratief is? En waarom lijkt niemand zich verantwoordelijk te voelen? Meta, het moederbedrijf van Facebook geeft geen thuis en de politie lijkt over onvoldoende slagkracht te beschikken om hier écht wat aan te doen.
Samen met collega Jeroen duikt ze steeds dieper in de wereld van de gestolen gezichten: van whatsappfraude tot social engineering, van deepfakes tot voice cloning en alles daartussen. Wat zijn de laatste trends, waar kun je op letten en weet je straks als argeloze internetter nog wel wat echt of nep is? Ook richt Janny zich tot de politiek; want wanneer wordt er eindelijk iets gedaan al die nep-appjes, -advertenties, -profielen en sites. Of op z’n minst: wanneer wordt eens duidelijk wie verantwoordelijk is voor een oplossing?
In deze podcast is gebruik gemaakt van Generatieve AI. Voor de tegelafbeelding en in de podcast zelf. Bij de betreffende podcastpassages wordt dit expliciet vermeld. -
Wekelijks ontvangt presentator Pieter van der Wielen een toonaangevende gast uit een, voor deze tijd, belangrijk veld. Hoe staan zij in het leven? Wat zien zij als dé uitdagingen van deze tijd? En wat kunnen wij van hen leren?
-
Blik vooruit én terug op elke Grand Prix met Formule 1-podcast De Boordradio. Coureur Ho-Pin Tung, verslaggevers Joost Nederpelt en Patrick Moeke en presentator Bas Scharwachter nemen elke donderdag en zondag rond een race alle ontwikkelingen in de koningsklasse door. In de Boordradio bespreken ze uiteraard de verrichtingen van Max Verstappen, Charles Leclerc, Lewis Hamilton en hun collega’s, en wordt er dieper ingegaan op de technische kant van de sport, de ervaringen op het circuit en de algehele koers van de F1.
-
PODCAST - Jonas, Filip, Benjamin en Laurent duiken als gepassioneerde geschiedenisliefhebbers diep in het verleden, om het heden te begrijpen. Deze historische podcast - over oude beschavingen, recente wereldconflicten en alles daartussenin - serveert met veel enthousiasme heldere verhalen en kritische inzichten op maat van iedereen die geschiedenis wil (her)ontdekken. Geen debat te complex, geen huisje te heilig. Volg de reeks ook op Facebook en Instagram.
Wil je adverteren in deze podcast? Neem contact op met [email protected]
-
This is what the news should sound like. The biggest stories of our time, told by the best journalists in the world. Hosted by Michael Barbaro and Sabrina Tavernise. Twenty minutes a day, five days a week, ready by 6 a.m.
Listen to this podcast in New York Times Audio, our new iOS app for news subscribers. Download now at nytimes.com/audioapp -
Wat is de ongemakkelijkste mini misdaad die jij ooit hebt begaan?
In Maxime's Mini Misdaad onderzoeken Maxime Meiland en haar beste vriendinnen Roxy Philippi en Demi de Bakker de gênanste misdaden van luisteraars. Verwacht juicy gesprekken met veel ongemakkelijke situaties waar je normaal gesproken nóóit in het openbaar over durft te praten.
Gekotst in de antieke fruitschaal van je schoonmoeder? Kinderachtige ruzie op Marktplaats gehad? Of schaam je je voor hoe je een toilet hebt achtergelaten? Allemaal mini misdaden waar wij ons oordeel over vellen: Was dit treurig? Óf terecht?
Stuur nu jouw eigen mini misdaad in via de mail: [email protected] of slide in onze DM op Instagram!
-
Alle ins en outs over de meest spraakmakende rechtszaken. Door rechtbankverslaggever Saskia Belleman en presentator Wilson Boldewijn.
-
Aan wie kun je beter vragen hoe spindoctors in de politiek werken dan aan spindoctors zelf? Voormalig PvdA-adviseur Julia Wouters en politicoloog en voormalig campagnestrateeg bij de VVD Raymond Mens, 'ontspinnen' alle frames en spins in de politiek. Heb je vragen? Stel ze aan Julia en Raymond via [email protected].
-
De leukste voetbalpodcast van Nederland is elke maandagavond, woensdagavond en zaterdagochtend te luisteren via jouw favoriete podcastplatform.Hoor alle ins en outs, analyses en meningen van onze experts over de Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie, KNVB Beker in Voetbalpraat.
-
De NOS-voetbalcommentatoren nemen de week door. Met aandacht voor de laatste voetbalwedstrijden, het voetbalnieuws en vooruitblikkend naar de komende wedstrijden. Anekdotes van de voetbalexperts die ter plekke waren en er de hele week bovenop zitten. Presentatie is in handen van Arno Vermeulen.
-
Nachtelijk gesprek van Femke van der Laan met een gast uit de kunst of actualiteit. Cultuurpodcast van de VPRO. Vijf afleveringen per week. Op vrijdag presenteert Lotje IJzermans.
-
Two men who’ve been at the heart of the political world - former Downing Street Director of Communications and Strategy Alastair Campbell and cabinet minister Rory Stewart - join forces from across the political divide. The Rest Is Politics lifts the lid on the secrets of Westminster, offering an insider’s view on politics at home and abroad, while bringing back the lost art of disagreeing agreeably.
October Election Tour - buy tickets:
www.aegpresents.co.uk/event/the-rest-is-politics
Twitter:
@RestIsPolitics
Instagram:
@restispolitics
Email:
[email protected] -
Wat gebeurt er voor en achter de schermen in de politiek? In de podcast Betrouwbare Bronnen praat Jaap Jansen met politieke hoofdrolspelers en hooggekwalificeerde deskundigen. Betrouwbare Bronnen koppelt Nederlandse politiek en beleid aan Europese en internationale ontwikkelingen.
De host van de podcast is Jaap Jansen, een politieke journalist die al zo’n dertig jaar op het Binnenhof werkt. In veel afleveringen koppelt historicus Pieter Gerrit Kroeger met diepgravende betogen en smeuïge anekdotes politieke geschiedenis aan de actualiteit van nu.
Nieuwe afleveringen van Betrouwbare Bronnen verschijnen doorgaans op dinsdag en vrijdag.
Reacties zijn welkom via Twitter @jaapjansen @pgkroeger en via [email protected]
Betrouwbare Bronnen heeft ook een website met actuele informatie.
Wilt u informatie over de mogelijkheid om te adverteren of te sponsoren, stuur dan een mailtje aan: [email protected] en we nemen zo snel mogelijk contact met u op!
-
Het leven is één grote Shitshow. Janneke en Stephanie bespreken de heetste shit van de week. Hun eigen shit. En jullie shit. Zodat iedereen zich na afloop hopelijk weer een kilo lichter voelt.
-
Dagkoers is de dagelijkse podcast van het FD. Binnen een kwartier word je bijgepraat over wat er speelt in de wereld van het FD.
Presentatie: Paulien Sewuster en Anna de Haas
Redactie: Jildou Beiboer
Audio-vormgeving: Visionair Ordinair
-
We hebben het leven allemaal cadeau gekregen. Ongevraagd. En zonder dat er een gebruiksaanwijzing bij zat. Maar hoe doe je dat eigenlijk, leven? Heeft het leven zin? Of is dat onzin? Is een mens verantwoordelijk voor zijn eigen geluk? Hoe ga je om met tegenslag? Waar put je troost uit als het tegenzit? In de podcast Over Leven praat Coen Verbraak met uiteenlopende gasten als strafpleiter Gerard Spong, zangeres Naaz Mohammad en voetbalcoach Vera Pauw, over wat het leven -ondanks alles- de moeite waard maakt.
-
Marc-Marie Huijbregts en Isa Hoes verwonderen zich over alledaagse zaken, waarvan de gewone man zich zelden afvraagt of hij er überhaupt een mening over heeft: van bakfiets tot airfryer en alles daartussen in. Waarom is de OV-chipkaart geel? Wat is het lelijkste strand van Nederland? En hoe zit het met de humor van Willem-Alexander? Tussendoor worden parels uit TV-land nabesproken en is alles en iedereen welkom tijdens het inloopuurtje.
🎧 Geproduceerd door Tonny Media.
❤️ Instagram
⭐️ TikTok
🎥 YouTube
📧 Mail ons
Credits:
Redactie: Chrisje van DuivenbodenArtwork: Geeske BoudesteinHosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Hysterical investigates a mysterious illness that spreads among a group of high school girls in upstate New York. What is causing their sudden, often violent symptoms? Is there something in the water or inside the school? Or is it “all in their head?” The series examines the outbreak in LeRoy, NY, believed by some to be the most severe case of mass hysteria since the Salem Witch Trials. In his search for answers, Dan Taberski (9/12, Missing Richard Simmons, Running from Cops) explores other seemingly inexplicable events of the last few years – CIA officers being crippled with nausea and vertigo; cops OD'ing from exposure to fentanyl – and discovers they’re far more connected than we realize.
From Wondery and Pineapple Street Studios, this 7-part series forces us to grapple with the mysteries of our own minds, and reckon with a contagion that we thought was long dead, but may be the defining disorder of our time.
Listen to Hysterical on the Wondery App or wherever you get your podcasts. Binge all episodes of Hysterical early and ad-free right now by joining Wondery+ in the Wondery App, Apple Podcasts or Spotify. Start your free trial by visiting wondery.com/links/hysterical/ now.
-
Was 't niet Joop! die zei: “De fiets, de fiets, en verder niets”? Nou, niet voor Laurens ten Dam en Stefan Bolt. Zij gaan verder! Het leven óp, maar vooral ook naast de fiets.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Welkom bij Wat een week, de podcast van Maxim Hartman en Willem Treur. Hier posten we iedere donderdag een nieuwe aflevering, om je te helpen om het nieuws van afgelopen week te verteren, zonder er aan onderdoor te gaan. In samenwerking met Dag en Nacht Media.
Bekijk de hele aflevering met beeld, krijg toegang tot onze besloten Telegramgroep en support ons via https://petjeaf.com/wateenweek
-
The world’s most popular history podcast, with Tom Holland and Dominic Sandbrook.
Join The Rest Is History Club (www.therestishistory.com) for ad-free listening to the full archive, weekly bonus episodes, live streamed shows and access to an exclusive chatroom community.
Here are some of our favourite episodes to get you started:
WATERGATE/NIXON apple.co/3JrVl5h
ALEXANDER THE GREAT apple.co/3Q4FaNk
HARDCORE HISTORY'S DAN CARLIN apple.co/3vqkGa3
PUTIN & RUSSIA apple.co/3zMtLfX -
Geert Jan Jansen is de bekendste kunstvervalser van Nederland. Hij maakt verbluffende schilderijen in de stijl van Picasso, Matisse en Appel. En Geert Jan claimt bij De Wereld Draait Door dat er vervalsingen van zijn hand in gerenommeerde musea hangen.
Waar zou dit kunnen zijn? Podcastmakers Ieke Schout en Lieke Malcorps nemen je mee in hun zoektocht naar deze museumclaim. Maar bij iedere ontdekking vragen ze zich meer en meer af... wie is deze man? Is hij een geniale kunstenaar of simpelweg een sluwe oplichter?
De vijfdelige serie voert je naar een kasteel vol meesterwerken en brengt je langs sluipweggetjes in de kunstwereld, om via een opmerkelijke reportage van Ivo Niehe te eindigen bij een aanvoerroute uit China.
Beluister de hele serie op Podimo via podimo.nl/meestervervalser
-
Haagse Zaken is de politieke podcast van NRC, waarin we je wekelijks bijpraten over alles wat gebeurt op en om het Binnenhof. De presentatie is in handen van politiek verslaggever Guus Valk.
-
Wat moeten we met voetbalgeweld? Hoe koop je een auto? Wat geef je iemand cadeau die je niet kent? Wat doen we aan het tekort aan personeel? En hoe kom je eigenlijk op tijd? De wereld is gevuld met problemen. Maar hoe lossen we dat op? Geen zorgen. In Zo, Opgelost gaan wetenschapsjournalist Anna Gimbrère en comedians Tex de Wit en Stefan Pop de meest complexe onderwerpen te lijf en lossen het voor je op. Elke maandag hoor je in een nieuwe aflevering welke oplossingen ze hebben bedacht.
Heb jij een probleem dat je graag opgelost zou zien? Stuur ons een dm via @zo_opgelost of een maitje naar [email protected]. En misschien ben jij binnenkort een probleem armer!
Jingle: Bovenburen (@bovenburen) met Anna Gimbrère. -
Op speelse wijze nemen tv-redactrices, collegaatjes en beste vriendinnen Tamar Bot & Fanny van de Reijt je mee achter de schermen van de showbizzindustrie. Wat is preppen en is dat eigenlijk hetzelfde als fluffen? Hoe bel je een BN'er twee uur voor de uitzending af? Wat is het geheim van Frits Sissing? En waarom zijn woonprogramma’s zo onweerstaanbaar?
De mediameiden praten je bij over het sappigste medianieuws van de week en bespreken hét programma waar iedereen naar keek - of naar had moeten kijken. In ‘Het etablissement van een BN’er’ gaan ze op bezoek bij de sterren. Want hoe smaakt de havercappuccino van Gordon?
Tussendoor trakteren ze op gênante carrièreverhalen uit de oude doos. Want één ding staat vast: There's No Business Like Show Business.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Telegraaf-verslaggever Wierd Duk analyseert in de podcast nieuwsgebeurtenissen die hem bezighouden. Elke donderdag vanaf 16 uur een nieuwe aflevering.
-
Over Routines is een platform van Arie Boomsma waar gezondheid en sport de kern vormt. Arie spreekt wekelijks op maandag met uiteenlopende gasten als Badr Hari, Rachel John of Ilja Gort over thema's als zweethutten, ademhaling en het bouwen van structuur.
In de subserie Over Voeding krijg je antwoord op al je vragen over Voeding.
In Over Rennen onderzoekt radio DJ en fanatiek hardloper Sander Hoogendoorn de praktische en wetenschappelijke kant van hardlopen.
De soundtracks zijn gemaakt door Sticks, Sim Fane, Nnelg en Blanks.
Wil je adverteren in deze podcast? Mail dan naar [email protected] -
Podcast over de relevantie van het geloof in een steeds ongeloviger Nederland. Journalist David Boogerd en theoloog Stefan Paas voeren verdiepende gesprekken met spraakmakende gasten.
📱 Volg @DeOngelooflijke ook op Instagram (http://www.instagram.com/deongelooflijke/) -
Welke richting gaat Amerika op? Neemt Harris dezelfde route als Biden? Of neemt het land met Trump een hele andere afslag?
In deze podcast NOS-correspondenten Marieke de Vries, Rudy Bouma en Ryan Hermelijn je mee op reis door de Verenigde Staten en langs al het verkiezingsnieuws.
Van de laatste peilingen tot de nieuwe countryhit.
En we laten je vooral de stem van de Amerikanen horen. -
Each week, join Patrick J. Adams and Sarah Rafferty as they recap episodes from the hit TV show “Suits” where they played Mike Ross and Donna Paulson respectively on the show. Sarah and Patrick share their personal experience being on the show, interview fellow cast members, answer listener questions, and share behind-the-scenes stories. Never seen Suits before? No problem - neither have Patrick and Sarah. Join them on their first watch to learn why Suits has become a phenomenon.
-
In van Bekhovens Britten praten Lia van Bekhoven en Connor Clerx elke week over de grootste nieuwsonderwerpen en de belangrijkste ontwikkelingen in het Verenigd Koninkrijk.
-
Alles wat zich afspeelt in de kosmos - en dus ook op planeet Aarde - wordt in deze wekelijkse podcast besproken door de wetenschapsredactie van de Volkskrant. Tonie Mudde, zijn verslaggevers en academici bekijken de wereld met een onderzoekende bril.
-
Een halve eeuw waren de levens van Mina en Mevrouw innig met elkaar verstrengeld. Mevrouw een gravin op een kasteel bij Middelburg, Mina haar inwonende dienstbode. Als achterkleindochter van Mevrouw voelt Maartje Duin al een leven lang ongemak over hun verhouding, die in haar familie wordt voorgesteld als een liefdevolle vriendschap. Kan er liefde zijn, als er zo’n grote ongelijkheid is?
Na 'De plantage van onze voorouders' duikt podcast documentairemaker Maartje Duin opnieuw in haar familiegeschiedenis. Haar nieuwe negendelige documentaire podcast ‘Mina & Mevrouw’ is een epische Zeeuwse vertelling over de voor vrouwen revolutionaire twintigste eeuw.
Een productie van Maartje Duin, Prospektor en OVT (VPRO) voor NPO Radio 1. Mede mogelijk gemaakt door het NPO Fonds, het Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten, het Ithaka Stipendium, Cultuurfonds Zeeland en een heleboel andere fondsen, zie vpro.nl/mina. -
Op een dag ontdekt Floor Doppen het grootste en duurste huis van Amsterdam, gewoon bij haar om de hoek: Villa Betty. Floor raakt gefascineerd door het huis en komt in contact met buurman Kees. Hij kijkt al zijn hele leven vanachter zijn raam uit op het huis. En op zijn buurvrouw Betty, die hij ook wel ‘de Koningin van de Overtoom’ noemt.
Maar hij is ook getuige van haar dramatische einde. Hij ziet hoe Betty op haar 100ste uit de villa wordt gezet. Het is een verhaal dat hem nog altijd raakt. Floor gaat op onderzoek uit: wie heeft Betty dit aangedaan? En waar is haar erfenis gebleven?
Luister de vijfdelige serie op: www.podimo.nl/betty
-
Trevor currently hosts a Spotify original weekly podcast titled What Now? with Trevor Noah. In this new podcast, listeners get a chance to hear Trevor like never before. Trevor is joined each episode by celebrities, thought leaders, athletes, and friends to chat about the contemporary topics on everyone’s minds. He brings the kinds of conversations that happen behind the scenes to light - full of radical candor, authentic back-and-forths, and honest reactions, with Trevor bringing to bear his classic, effortlessly playful and equally probing style.
-
Op maandag 9 juni 2014, Tweede Pinksterdag, verschijnt opperwachtmeester Sicco Cuperus (36) niet op zijn werk bij de marechaussee in Harlingen. Zijn collega's slaan al vrij snel alarm omdat het niet past bij de plichtsgetrouwe Cuperus dat hij zonder afmelding niet op komt dagen. Ze gaan naar zijn appartement in Leeuwarden en treffen daar niets bijzonders aan, althans: geen sporen van geweld of wat dan ook. Het ziet eruit alsof Sicco even snel de deur is uitgegaan om een boodschap te doen. Raam open in de slaapkamer, zijn telefoon ligt aan de lader en de stofzuiger staat klaar om gebruikt te worden. Maar, en dat is wel opvallend, zijn auto staat niet op de parkeerplaats. Van Sicco wordt sindsdien nooit meer iets vernomen. Ja, zijn auto wordt een paar dagen later gevonden in Marrum, zo'n twintig kilometer ten noorden van Leeuwarden. Waarom Marrum? Niemand die het weet en sporenonderzoek levert ook al niks op. Van Sicco wordt taal noch teken vernomen, ondanks uitgebreid onderzoek van eerst de marechaussee en later het cold case team van de politie Noord Nederland. Met dat gegeven gingen journalist en auteur Margriet Brandsma, Geartsje de Vries, journalist bij Omrop Fryslân en oud-rechercheur Henk Dillerop aan de slag. Dillerop werkte jarenlang voor de politie en recherche, Brandsma maakte eerder in samenwerking met De Vries de podcast 'De heks van Anjum'. Het resulteerde in de podcast: 'Sicco, de verdwenen marechaussee' waarvan de eerste twee afleveringen 9 juni online komen, precies tien jaar nadat de vermissing van Cuperus aan het licht kwam. In de podcast komen de achterblijvers aan het woord, de moeder, broer en zus van Sicco. De makers gaan kijken in de buurt waar Sicco woonde en in Marrum, waar zijn auto werd gevonden. En ze spraken met vrienden en buren van de verdwenen marechaussee en met een paar van zijn collega's. Ook politie en marechaussee werken mee: de leider van het onderzoek dat de marechaussee deed naar Sicco, vertelt in de podcast openhartig over aanpak en bevindingen en maakt ook zaken bekend die niet eerder naar buiten kwamen. Dat doet ook de rechercheur die namens het cold case team in de podcast antwoord geeft op de vraag hoe het er nu voorstaat met het onderzoek naar Sicco. Sicco, de verdwenen marechaussee - vanaf 9 juni dus de eerste twee afleveringen, 16 juni deel drie, 23 juni deel vier.
-
De Zwembadmoord is een truecrimepodcast van NU.nl. Daarin vertelt misdaadverslaggever Joris Peters het verhaal rond de dood van Jan Elzinga in het Groningse Marum in 2012. Hoe kan het dat een op het oog doodnormale man is vermoord op een manier die alles wegheeft van een liquidatie in het criminele milieu? Wat is de dubieuze rol van het OM in deze zaak? Wat is waar van het verhaal van een omstreden kroongetuige? En wie zit er achter Jans dood?
-
Ook in seizoen 4 nemen BFF's Monica Geuze en Kaj Gorgels de taak van 'Problem Solvers' opnieuw op zich. Dit doen zij aan de hand van statements en persoonlijke verhalen. En alles onder het genot van een goede dosis, soms wat platte, humor.
Dit is Geuze & Gorgels: First World Problem Solvers.
Onze spin-off 'Geuze & Gorgels Extra - De Inbox' is exclusief te beluisteren én bekijken op Podimo. Gebruik deze link voor 30 dagen gratis Podimo!
Geproduceerd door Tonny Media.
Volg de Instagram & TikTok van Geuze & Gorgels!
Credits:
Redactie: Chrisje van DuivenbodenTechnisch producer: Olaf Wicherink Audiovormgeving: Raymond van de LaarArtwork: Geeske BoudesteinHosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
A few years ago I was a broke, university dropout, at 18 I built an industry leading social media marketing company, and at 27 I resigned as CEO. At 28 I co-founded Flight Story – a marketing and communications company, and thirdweb - a software platform, making it easy to build web3 applications. I then launched private equity fund, Flight Fund, to accelerate the next generation of European unicorns. During this time I decided to launch 'The Diary Of A CEO' podcast with the simple mission of providing an unfiltered journey into the remarkable stories and untold dimensions of the world’s most influential people, experts and thinkers. Thank you for listening.
My New Book: https://g2ul0.app.link/DOAC
IG: https://www.instagram.com/steven
LI: https://www.linkedin.com/in/stevenbartlett-123 -
Hoe is het om lief te hebben in deze tijd? Afgelopen jaren zag Corine Koole hoe labels vervaagden en hoe de grenzen tussen liefde en vriendschap minder scherp werden. In 'De liefde van nu' vertellen mensen aan Koole over hun persoonlijke zoektocht naar liefde en vriendschap.
-
Formule 1 Aan Tafel is de podcast van Grand Prix Radio, die je achtergronden, discussies en anekdotes uit de F1-wereld brengt. Olav Mol, experts, journalisten, coureurs en Grand Prix Radio-deejay's praten je bij over alles wat je moet weten over de koningsklasse van de autosport. Stuur je vragen in via [email protected].
Alle gebruik van hetgeen in deze podcast ‘F1 aan Tafel’ wordt opgemerkt is ongeoorloofd zonder expliciete schriftelijke toestemming terzake verkregen van Grand Prix Radio en met inachtneming van een duidelijke deugdelijke bronvermelding met link. -
Liesbeth Staats (50) is ontzettend volwassen geworden. Zó volwassen, dat ze zomaar op het punt staat om aan de tweede helft van haar leven te beginnen. Tenminste, dat hoopt ze.
Maar hoe leid je dat deel van je leven dan een beetje leuk, of slim? Liesbeth vraagt het aan vrouwen die dat terrein al helemaal hebben verkend. Vrouwen die kunnen tappen uit een uniek reservoir van wijsheid dat alleen vrijkomt wanneer een bepaalde leeftijd is gepasseerd. De meest uiteenlopende onderwerpen en levenslessen komen langs in Lang Zal Ze Leven.
Want: als vrouwen hoeven we het wiel toch niet steeds opnieuw uit te vinden?
Over de maker:
Liesbeth Staats is een ervaren journalist en presentator. Op dit moment presenteert ze The Daily Move, het dagelijkse nieuws- en actualiteitenprogramma van BNR Nieuwsradio in de middag. Hiervoor werkte ze achtereenvolgens als verslaggever en presentator bij het At5- nieuws, het NOS Jeugdjournaal, Eenvandaag (AVROTROS) en Brandpunt (KRONCRV).
Met haar documentaireserie Waarom Werken Vrouwen Niet? (2020) zette ze de discussie over vrouwen en (parttime) werk in Nederland op scherp. Daarna volgde een boek van haar hand over dat thema: Waarom vrouwen minder werken dan mannen (en dat ook jouw probleem is) (2021).
Liesbeth woont met haar gezin in Amsterdam, ze is moeder van twee zonen.
-
Huberman Lab discusses neuroscience — how our brain and its connections with the organs of our body control our perceptions, our behaviors, and our health. We also discuss existing and emerging tools for measuring and changing how our nervous system works.
Andrew Huberman, Ph.D., is a neuroscientist and tenured professor in the department of neurobiology, and by courtesy, psychiatry and behavioral sciences at Stanford School of Medicine. He has made numerous significant contributions to the fields of brain development, brain function and neural plasticity, which is the ability of our nervous system to rewire and learn new behaviors, skills and cognitive functioning.
Huberman is a McKnight Foundation and Pew Foundation Fellow and was awarded the Cogan Award, given to the scientist making the most significant discoveries in the study of vision, in 2017. His lab’s most recent work focuses on the influence of vision and respiration on human performance and brain states such as fear and courage. He also works on neural regeneration and directs a clinical trial to promote visual restoration in diseases that cause blindness. Huberman is also actively involved in developing tools now in use by the elite military in the U.S. and Canada, athletes, and technology industries to optimize performance in high stress environments, enhance neural plasticity, mitigate stress and optimize sleep.
Work from the Huberman Laboratory at Stanford School of Medicine has been published in top journals including Nature, Science and Cell and has been featured in TIME, BBC, Scientific American, Discover and other top media outlets.
In 2021, Dr. Huberman launched the Huberman Lab podcast. The podcast is frequently ranked in the top 5 of all podcasts globally and is often ranked #1 in the categories of Science, Education, and Health & Fitness. -
Pod Save America is a no-bullshit conversation about politics hosted by former Obama aides Jon Favreau, Jon Lovett, Dan Pfeiffer, and Tommy Vietor. It cuts through the noise to break down the week’s news and helps people figure out what matters and how they can help. They’re regularly joined by journalists, activists, politicians, entertainers, and world leaders. You can watch on YouTube or listen to new episodes every Tuesday, Wednesday and Friday.
Ad-Free Pod Save America episodes available NOW through Friends of the Pod subscription. Head to crooked.com/friends to join today!
For a transcript of an episode of Pod Save America, please email [email protected] (edited) -
Welkom op ons hoofdkanaal! Hier luister je naar alle Goede Gesprekken met Lex Bohlmeijer, de Jesse Frederik Show, al onze voorgelezen verhalen en meer.
Wil je liever los abonneren? Al onze shows zijn te vinden op een eigen kanaal.
Word ook lid van De Correspondent voor 9,50 euro per maand, 95 euro per jaar of 180 euro per twee jaar. Je krijgt dan toegang tot het platform met alle verhalen en je steunt onze journalistiek. De Correspondent is afhankelijk van de steun van onze leden. Heel erg bedankt! www.decorrespondent.nl -
De scherpste voetbalanalyses met een flinke dosis humor. Met Valentijn Driessen, chef voetbal van De Telegraaf, Ajax-volger Mike Verweij en presentator Pim Sedee. Elke maandag en vrijdag een nieuwe aflevering.
-
De Geweldloze Podcast gaat over opvoeden en alle uitdagingen die daarbij komen kijken, belicht vanuit het gedachtegoed van Verbindend Gezag & Geweldloos Verzet.
Deze Podcast is voor iedereen die al werkt vanuit Verbindend Gezag & Geweldloos Verzet maar ook voor alle ouders, opvoeders, professionele opvoeders en leerkrachten die hier nog nooit van gehoord hebben, maar wel geïnspireerd willen worden vanuit dit gedachtegoed.In iedere aflevering bespreken we een thema wat we koppelen aan Verbindend Gezag & Geweldloos Verzet en bespreken we de uitdagingen die hierbij komen kijken.
Door middel van eigen praktische voorbeelden en ervaringen te delen hopen we het inzichtelijk en toegankelijk te maken voor iedereen.
Voor meer informatie kijk op www.geweldloos-verzet.nl
-
De wekelijkse podcast over tech. De vrienden van Bright bespreken het belangrijkste nieuws, geven je tips, wijzen je op trends en testen de nieuwste gadgets.
-
The day’s top stories from BBC News. Delivered twice a day on weekdays, daily at weekends.
-
Bar Laat is dé late night talkshow van BNNVARA, om en om gepresenteerd door Sophie Hilbrand en Jeroen Pauw. Zij voeren het gesprek over maatschappelijke thema’s met betrokkenen en ontvangen actuele gasten uit de politiek, sport, muziek, cultuur en entertainment.
-
Dit is LUST! Een podcast waarin Jacqueline van Lieshout (49 jaar) na een relatie van 14 jaar sinds een tijd weer vrijgezel is en daar uitgebreid over vertelt. In deze nieuwe fase van haar leven is Jacqueline actief op het dating-pad en verrassend genoeg met een grote voorkeur voor jongere mannen! Dat is natuurlijk erg spannend, leuk en lekker maar voorbij al het date-plezier loopt zij onbedoeld ook tegen allerlei vraagstukken aan over (vrouwelijke) seksualiteit en relatievormen.
Deze bespreekt Jacqueline elke week samen met bijvoorbeeld een intimiteitscoach, relatietherapeut, ervaringsdeskundige en nog veel meer!
Of je nu vrijgezel bent, in een relatie, of ergens daar tussenin; deze podcast is voor iedereen die zichzelf LUST gunt.
-
Hannah Fry follows the numbers on thrilling journeys of data and discovery. Along the way we meet the remarkable people who dug into the data and unearthed something extraordinary.
-
Waarom leerde niemand je ooit hoe je moet omgaan met stress, hoe je een vriend kunt troosten, of hoe je stopt met het continu checken van je Instagram? De Podcast Psycholoog bespreekt elke aflevering een belangrijk psychologisch thema en geeft tips die je meteen kunt toepassen in je dagelijks leven.
In de serie Hoofdverhalen gaat Marissa in gesprek met mensen die een fikse tegenslag voor hun kiezen kregen die hun leven (tijdelijk) op z’n kop zette. In elke aflevering blikken zij terug op hun meest moeilijke momenten en geven ze een kijkje in hun hoofd. Hoe gingen ze om met verdriet en onzekerheid, en wat hielp hen uiteindelijk hun leven weer op te pakken?
Sound design De Podcast Psycholoog: No.Pia.No, sound design Hoofdverhalen: KLOAQ Audio Design, artwork: Tim Straver -
Teun van de Keuken en Yvette van Boven bespreken hun lievelingskost. Van een spannend — of juist doodgewoon — ingrediënt tot een praktisch keukenapparaat en van horeca-ervaringen tot kooktips. En wat gaan ze vanavond zelf eten?
Teun en Yvette vertellen het elke maandag- en donderdagmiddag in 20 hapklare minuten, zo vlak voor etenstijd, rond de klok van 5. Aan tafel!
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Presentator en journalist Hadassah de Boer (52) en feministe, schrijfster en ex-politica Hedy d’Ancona (86) zijn moeder en dochter. In de nieuwe podcast Vrolijk Voorwaarts praten ze elke week over onderwerpen die ze bezighouden. Samen nemen ze voor Saar Magazine hun leven, het verleden én het nieuws door.
‘Een slome duikelaar’, zo voelt Hadassah de Boer zich regelmatig naast haar moeder. Ze verbaast zich over de energie die Hedy d’Ancona elke dag nog heeft om actie te voeren, te werken en de hort op te gaan. Hoe doet ze dat eigenlijk, oud worden en zo betrokken blijven? En als Hadassah als 52-jarige al het gevoel heeft dat de wereld om haar heen in een razend tempo verandert, hoe ervaart Hedy dat op haar 86e het dan? Haar geheim: elke dag een lijstje maken van dingen om te doen – en die ook uitvoeren.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
De criminele wereld is meedogenloos en voor buitenstaanders met mysteries omgeven. Misdaadjournalisten Wouter Laumans en Paul Vugts zitten erbovenop en duiken erin. Onder leiding van Corrie Gerritsma praten ze je elke twee weken in de Parool Misdaadpodcast bij over grote en kleine misdaadzaken. Van internationale kopstukken als Ridouan Taghi tot drillrappers uit Amsterdam-Zuidoost en van drugsmiljoenen tot Rolexrovers.
-
In FOUT gaan historici Rick Blom en Tijmen Dokter in gesprek met kinderen van Nederlanders die tijdens de Tweede Wereldoorlog aan de zijde van de bezetter stonden. Hun ouders waren lid van de NSB, de SS of stelden zich op een andere manier in dienst van de Duitsers. Waarom maakten hun ouders die keuze? En hoe verhoud je je daar als kind toe?
De kinderen van ‘foute’ Nederlanders groeiden veelal op met gevoelens van schaamte en schuld, terwijl ze niets aan de keuze van hun ouders konden veranderen. Ze vragen zich nog altijd af: ben ik medeplichtig?
Hun persoonlijke verhaal helpt ons de oorlog, waarvan de gevolgen nauwelijks te bevatten zijn, beter te begrijpen. Kan het zo zijn dat ook deze mensen slachtoffer zijn van de vreselijke gebeurtenissen tussen 1940-1945? In deze podcastserie hoor je hún verhalen.
Over de makers:
Rick Blom (1965) is journalist en historicus. Hij schreef onder meer het boek 'Vader zat bij de SS, gesprekken met kinderen van Nederlandse SS'ers. De Engelstalige editie van zijn boek Champagne in Sarajevo, Meelsoep aan de Marne behaalde zilver bij de toonaangevende Britse Military History Awards en brons bij de Amerikaanse Foreword Indies Book of the Year Award.
Tijmen Dokter (1993) is theatermaker en publiekshistoricus. De Tweede Wereldoorlog is zijn grote fascinatie. Tijmen maakt de podcast 'Radio Oranje' waarin de hele oorlog maand voor maand wordt besproken, en met zijn solovoorstelling 'Mijn Strijd' stond hij in de finale van het Groninger Studenten Cabaret Festival.
FOUT is vanaf zaterdag 9 maart elke week te beluisteren via o.a. Spotify en Apple Podcasts.
-
In De Verwondering Podcast (KRO-NCRV en NPO2) gaat presentator Annemiek Schrijver op zoek naar het wonder van het alledaagse.
-
The official podcast of comedian Joe Rogan.
-
We steken enorm veel tijd in het vinden van de juiste liefdespartner, maar als het gaat om de zoektocht naar nieuwe vrienden zijn we een stuk minder fanatiek. Waarom eigenlijk? In Pepijn en Georgina maken het mee gebruiken Pepijn en Georgina de podcast om te onderzoeken of ze vrienden kunnen worden. Ze testen elkaar op thema’s die cruciaal zijn voor een goede vriendschap om op die manier te bepalen of zij elkaar nog eens willen zien.
-
Op 7 december 2003 komt grootgrondbezitter Ewald Marggraff bij een brand in zijn landhuis in Vught om het leven. De excentrieke Brabander bezat zo'n 700 hectare land, een kunstcollectie van ruim 500 schilderijen en een vermogen van 160 miljoen in verschillende belastingparadijzen.
Na zijn dood is er geen spoor meer te vinden van de schilderijen of het geld.
Waar is zijn geld gebleven? Wat is er gebeurd met zijn schilderijencollectie? En waarom is er op deze vragen nooit antwoord gekomen?
Als eind 2018, vijftien jaar na de brand, nog steeds nieuwe verhalen opduiken, besluit podcastmaker en acteur Simon Heijmans een zoektocht te ondernemen. Wat is feit en wat is fictie?
De Brand in het Landhuis is een podcast van Simon Heijmans.
Eindredactie en research: Marion Oskamp
Sounddesign en titelsong "Places": Amir Vahidi
Geluidsmixage: Sam Huisman
Luister de titelsong 'Places' op Spotify: https://spoti.fi/2E2qBaM -
De Dick Voormekaar Podcast is dé podcast over Feyenoord! Vanuit Rotterdam bespreken schrijver en Feyenoord-volger Michel van Egmond en clubwatcher Martijn Krabbendam de meest belangrijke en onbelangrijke zaken rondom Feyenoord.
-
In deze podcast neemt Nederlands bekendste bioloog en avonturier Freek Vonk je mee naar de meest bijzondere plekken op aarde. Samen met hem ga je op zoek naar de grappigste, mooiste en spannendste dierengeluiden in de natuur. Van zingende apen in de ondoordringbare regenwouden van Sumatra, naar een levensgevaarlijke survival kampioen op de ijskoude ijsvlaktes van de Noordpool tot de meest bijzondere dieren die zich schuilhouden in het ruige landschap van de zinderende Sonorawoestijn in Mexico.
Ieder dier heeft zo zijn eigen verhaal en in ‘Dieren laten van zich horen’, hoor je wat zij jou te vertellen hebben. Ben je klaar voor de reis van je leven? Zet dan je koptelefoon op, spits je oren en ga mee op avontuur!
De podcast 'Dieren laten van zich horen' is een productie van audio agency Airborne en Studio Freek in samenwerking met Albert Heijn. Meer informatie over de podcast vind je op www.ah.nl/dierenkaarten
Natuurbehoud | Dierengeluiden | Biodiversiteit | Kids | Duurzaamheid | Klimaatverandering | Natuur | Bos | Zee | Oceaan | Woestijn | Milieubewustzijn | Voorlichting | Dierenwelzijn | Freek Vonk | Albert Heijn | Educatie | Tropen | Eiland | Moeras | Oerwoud | Bedreigde dieren | Onderwaterwereld | Koraalrif | Amazone | Diepzee | Roofdieren | Savanne | Wereld | Oerbossen | Rivieren | Paradijs | Avontuur | Expeditie -
In Grof Geld onderzoeken journalist Sam van Raalte en merkstrateeg Perre van den Brink de macht van geld in de voetbalwereld. Het gaat allang niet meer alleen over winst of verlies op het veld. Voetbal is een verdienmodel geworden, met clubs en spelers als de meest gewilde merken op de markt.
Wat gaat er schuil achter de wereld van sport en glamour? En wie profiteert er van dit lucratieve verdienmodel?
In iedere aflevering analyseren Sam en Perre één specifieke case. Ze ontleden de MLS-deal van David Beckham, duiden de rebranding van Venezia FC, bingen alle content op het nieuwe videoplatform van Feyenoord en maken zich zorgen over de handel in jeugdspelers.
Luister naar Grof Geld en hoor hoe de skybox de staantribune beïnvloedt!
- Grof Geld is een podcast van Dag en Nacht Media voor Podimo.
- Rimer London is verantwoordelijk voor de keiharde tune.
- Blood in Blood out maakte het fantastische Grof Geld-shirt.
-
Wij zijn Femke en Barbara van Saar Magazine. In deze podcast bespreken we alles, maar dan ook echt alles waar je als vrouw van rond de 50 tegenwoordig tegenaan loopt. Doe je beugel bh maar uit, zet je rode oortjes op. Dit is de Saarpodcast: 50+ maar nog lang niet dood. Voor meer informatie kijk op saarmagazine.nl Deze podcast is gratis. Je kan ons steunen door een abonnement te nemen op ons heerlijke magazine dat 6x per jaar verschijnt of ons nieuwe Premium abonnement met exclusieve podcasts, specials en live-events. Kijk op saarmagazine.nl/abonnement. Wil je adverteren in deze podcast? Stuur een mailtje naar: [email protected]
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Doorgelicht
Wist je dat Tesla zijn bestaansrecht stiekem te danken heeft aan een scheiding? Of dat Ahold Delhaize ook in Indonesië actief is onder de naam Super Indo? Wat je antwoord ook is, het is als belegger zeker niet onverstandig om te luisteren naar Doorgelicht: de podcast waarin journalist Nina van den Dungen en analist Jim Tehupuring de schijnwerper richten op de bedrijven achter jouw favoriete aandelen zodat jij als belegger kan bepalen wat ze nou écht waard zijn!
In Doorgelicht bespreken Jim en Nina iedere week een nieuw beursgenoteerd bedrijf: van de bekende namen zoals Apple en PayPal tot de minder bekende namen zoals Arcelormittal en Fugro. Maar wat de naam van het bedrijf ook mag zijn, er wordt iedere aflevering sowieso flink Doorgelicht!
De afleveringen
Voordat Jim de cijfers induikt, neemt Nina je uitgebreid mee in de ontstaansgeschiedenis van de populairste beursgenoteerde bedrijven. Ze bespreekt de hoogte- en dieptepunten, van de ontvoering en moord op de bestuursvoorzitter van Ahold Delhaize tot aan de knallende ruzies bij het Tesla-bestuur. Ook wordt er al een beetje onder de financiële motorkap van de bedrijven gekeken. Want hoewel de ontstaansgeschiedenis van beursgenoteerde ondernemingen niet volledig om cijfers draait, ontkom je er niet aan als je het héle verhaal wil vertellen.
Nadat Nina de ontstaansgeschiedenis heeft behandeld, neemt Jim je mee in diepgaande en uitgebreide fundamentele analyses. Dat klinkt misschien wollig en saai, maar niks is minder waar! In begrijpelijke taal komen de belangrijkste kengetallen van bedrijven uitgebreid bod. Denk bijvoorbeeld aan de winst, de omzet, de schuldposities en nog veel meer. Van de historische miljardenwinsten van Apple tot de grootste verliezen van Tesla. Ook treedt Jim buiten de bedrijfsboekjes en gaat hij uitgebreid in op elementen die niet in getallen uit te drukken zijn. Denk bijvoorbeeld aan het businessmodel van een bedrijf of de klantentevredenheid.
De presentatoren
Nina van den Dungen is journalist en presentatrice bij BNR Nieuwsradio. Als echte verhalenverteller vertelt ze je alles over ontstaansgeschiedenis van bedrijven én meer.
Jim Tehupuring is analist en vermogensbeheerder bij 1Vermogensbeheer. Met een flink dossier aan kennis en jarenlange ervaring in de financiële wereld, analyseert hij beursgenoteerde bedrijven in begrijpelijke taal.
Disclaimer
De inhoud van Doorgelicht is geen financieel advies. Beleg altijd op basis van je eigen overwegingen en onderzoek.
-
Welk TV-moment mag je niet missen? Waar hoef je écht niet naar te kijken? Wat zeggen de kijkcijfers? En wat is het laatste medianieuws? Tina Nijkamp praat je bij! Luister dagelijks naar Tina’s TV Update en stel je vragen via @tinanijkamp op Instagram.
-
Een wekelijks actueel onderzoeksprogramma naar misdaad in Nederland. Daarbij is misdaad in de regio het vertrekpunt, waar de onderzoeksredactie bredere patronen en trends blootlegt. Met elke week de resultaten van ons onderzoek en onder meer een persoonlijk verhaal van een betrokkene.
-
The High Performance Podcast turns the lived experiences of the planet's high performers into your life lessons. Jake Humphrey (broadcast presenter of 20 years) and Professor Damian Hughes (leading high performance expert), speak to athletes, authors, entertainers and experts about the key to their success. But, Jake and Damian look beyond the guests achievements and encourage guests to share how they developed their mindset, what gives them confidence, how they navigate adversity and much more. Hear from guests as you’ve never heard them before. The High Performance Podcast aims to help listeners navigate their own version of high performance.
Want to get the most from High Performance? You can download the new home of High Performance for FREE to listen to every episode we've ever recorded, get access to exclusive content and daily boosts of motivation. Everything you need to unlock your own version of High Performance. Simply click here or search High Performance in the App store.
-
Aljo Hartgers & Danny Oosterveer delen ervaringen en geven jou handvatten om zelf aan de slag te gaan met verduurzamen. In De Groene Nerds podcast hoor je alles over verduurzamen, groene technologie en slimme oplossingen voor thuis.
This podcast uses the following third-party services for analysis:
Chartable - https://chartable.com/privacy -
Mark Beekhuis en Ben van der Burg gaan wekelijks in gesprek met spraakmakende experts over technologische ontwikkelingen en de impact op onze samenleving.
Technologie is overal. In onze broekzak, om ons heen en soms zelfs op ons hoofd. De Technoloog duikt iedere week in een nieuw aspect van deze eeuwig fascinerende wereld. De Technoloog schuwt geen enkel onderwerp. Van AI naar ruimtevaart, van chips naar het metaverse en van mobiele telefonie naar ICT-recht. Hoe veranderen nieuwe regels de technologische wereld om ons heen? En zijn die regels wel effectief? Technologie is niet neutraal. Een groot deel van de gadgets, software en andere toepassingen die we in Europa gebruiken komt ofwel uit de Verenigde Staten ofwel uit China. En dat is een probleem, weet ook de Europese Unie. Lukt het ons continent om een voet tussen de deur te krijgen en bijvoorbeeld te werken aan eigen oplossingen voor de cloud, chips of andere technologie?
En wat gaat technologie doen met onze manier van werken? Bijvoorbeeld door digitale transformatie, waarbij we op veel meer professionele manieren gebruik kunnen maken van technologie. Of verplaatsen we ons steeds meer naar spatial computing, waar bedrijven als Apple (met de Vision Pro) en Meta (met hun Quest-lijn) van dromen?
De Technoloog schuwt geen enkel onderwerp. Van AI naar ruimtevaart, van chips naar het metaverse en van mobiele telefonie naar ICT-recht. Iedere week met de beste experts en beslissers uit hun werkveld. In een nieuwsgierig gesprek van een uur krijgt de luisteraar wekelijks een mini-college over het desbetreffende onderwerp. De presentatoren proberen, samen met de luisteraar, iedere week nieuwe dingen te leren over technologie en innovatie.
Over de podcast
Herbert Blankesteijn en Ben van der Burg bedachten De Technoloog na een uitzending van een ander programma: BNR Digitaal. Herbert wilde, samen met Ben, langer en uitgebreider doorpraten over technologie, zonder de restricties van een radioformat. De Technoloog werd geboren.
Aan het eind van ieder jaar interviewen Herbert en Ben traditiegetrouw elkaar. Over hun eerste techverhalen, hun belangrijkste momenten van het jaar of over de toekomst. In de zomer van 2023 vierde De Technoloog zijn 350ste aflevering.
Na een jarenlange samenwerking besloot Herbert het presentatiestokje door te geven aan Mark Beekhuis. Mark is per 1 september 2024 de nieuwe presentator.
Het team
Mark Beekhuis was de vervangend presentator voor De Technoloog. Hij presenteert ook regelmatig andere programma's voor BNR Nieuwsradio en is tevens redacteur en podcastmaker voor die zender.
Ben van der Burg is IT-ondernemer en voormalig topschaatser. Ben is bezeten door technologie en wordt enthousiast van gadgets, elektrische auto's, goede businessmodellen en de toekomst. Naast De Technoloog is hij wekelijks te horen als co-host in BNR Digitaal. Ook schuift hij regelmatig aan bij Vandaag Inside, Op1 of andere talkshows, om te praten over het laatste nieuws rond technologie.
Daniël Mol is redacteur van De Technoloog. Hij voegde zich in 2021 bij het team en is ook redacteur van de Cryptocast en BNR Digitaal.
-
Als de politie écht geen andere mogelijkheid ziet om een zwaar misdrijf op te lossen, is er nog een laatste strohalm: de inzet van undercoveragenten. Maar hoe ver mag dat gaan? In Grijs gebied duikt Volkskrant-journalist Elsbeth Stoker in de schimmige wereld van infiltratie, misleiding en (valse) bekentenissen.
Grijs gebied is een podcast van de Volkskrant. Kijk voor meer informatie op volkskrant.nl/grijsgebied
-
Premier League-kenner Koen Weijland en voetbalicoon Jaap Stam nemen je mee achter de schermen van de Engelse competitie. Krijgt Ten Hag United op de rails? Kan Arne Slot Jürgen Klopp doen vergeten? Welke Nederlandse voetballers gaan het maken in Engeland? Koen en Jaap vertellen je alle ins en outs van Old Trafford, Anfield en daarbuiten. Luister elke maandag naar Weijland & Stam.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Every company has a story.
Learn the playbooks that built the world’s greatest companies — and how you can apply them as a founder, operator, or investor. -
Cornelis Geert Aaldrik, kortweg Cor Pot. Spartaan, voormalig Excelsior-spits en de voormalig 'talisman' van Feyenoord. Het Rotterdamse voetbal verenigd in één man. En bovendien: de George Clooney van de Meent. Een wandelende anekdote, aan iedere vinger een vrouw. Maar bovenal: de oorspronkelijk eerste gast van onze podcast. De show ging niet door, maar de naam bleef.
Dit is de Cor Potcast, waar het eigenlijk altijd gaat over veel meer dan voetbal. Een show van Excelsior-assistent Thomas Verhaar, penaltykiller Maarten de Fockert en Adelaide United-globetrotter Bart Vriends.
Geproduceerd door FC Afkicken
-
Lang verhaal kort vertelt wat jij moet weten over een actueel onderwerp, om het nieuws erover beter te kunnen volgen. Elke werkdag rond vijven 1 onderwerp, in 5 minuten.
Reageren? Mail naar [email protected]. -
Frank Butselaar, bekend als ‘fiscalist van de sterren’, hangt in de VS een jarenlange gevangenisstraf boven het hoofd. Maakte hij handig gebruik van belastingparadijzen om zijn sterrenclientèle miljoenen te besparen? Pleegde hij opzettelijk fraude? Het nieuwe seizoen van Achter Gesloten Deuren, de onderzoekspodcast van het FD, duikt in de jacht die justitie maakt op deze belastingadviseur uit ’t Gooi.
Montage: Paulien SewusterRedactie en presentatie: Bart Mos en Paulien SewusterEindredactie: Anna DijkmanMuziek en mixage: Gijs Friessen -
Elke woensdag ontvangt Paul de Leeuw bij hem thuis een aantal gasten waarmee hij de week doorneemt. Onder hen de vaste meelullers: acteur Hans Kesting en cabaretier Richard Groenendijk.
-
Eerst Dit is een dagelijkse bijbelpodcast van EO en IZB voor thuis of onderweg. Elke dag 7 minuten bijbellezing en overdenking. Luisteren helpt je om in je drukke leven te groeien in geloof in God en het volgen van Jezus.
-
De Lotgenoten Podcast is de #1 podcast voor ondernemers Jaro & Koen bieden ondernemers een lotgenoot die inspireert, motiveert en informeert door middel van wekelijkse podcasts. Elke dinsdag en donderdag om 07:00 een nieuwe podcast op Spotify, Apple Podcast & YouTube!
-
Elke maandag geven Frank Evenblij en Erik Dijkstra op geheel eigen wijze hun kijk op het afgelopen sportweekend, en blikken ze vooruit op de week die komen gaat. Vrijuit en ongezouten, zonder aanziens des persoons maar met veel inside information over sport en de sportwereld.
-
In Met Groenteman in de kast gaat Gijs Groenteman iedere week in gesprek met iemand die hem op de een of andere manier heeft verwonderd of is opgevallen. Opgenomen in de illustere archiefkast op de redactie van de Volkskrant.
Onze journalistiek steunen? Dat kan het beste met een (digitaal) abonnement op de Volkskrant, daarvoor ga je naar www.volkskrant.nl/podcastactie
Presentatie: Gijs Groenteman
Montage: Daan Hofstee
Redactie: Tamar Bot, Fanny van der Reijt en Corinne van Duin
-
In Afhameren bespreken politiek commentator Wouter de Winther en presentator Pim Sedee het laatste nieuws uit Den Haag. Met wekelijks scherpe analyses, opmerkelijke fragmenten en een blik achter de schermen.
-
Ben je op zoek naar mooi verteld, grondig en genuanceerd journalistiek speurwerk? Luister dan naar Argos, het tweewekelijkse onderzoeksprogramma van Human en de VPRO. Daarin onthullen we wat de beleidsmakers verborgen willen houden, leggen we maatschappelijke misstanden bloot en vertellen we je urgente, spannende verhalen.
-
Nederland kent Rian van Rijbroek als ‘cybercharlatan’. Toch heeft ze IT-miljonair Gerard Sanderink in haar macht. Wie is deze Rian van Rijbroek, waarom doet ze wat ze doet en hoe kan ze al zo lang haar gang gaan? In de podcast ‘In de ban van Rian’ zoekt Tubantia-journalist Angelique Kunst het antwoord op die vragen.
-
In VI ZSM praten we je elke werkdag zo snel mogelijk bij over het voetbalnieuws. Wat is er gisteren gebeurd? Waar moet je vandaag op letten? Je hoort het in VI ZSM!
-
Gelukkig zijn ze er nog, de mensen die hun mond opendoen, hun visie, gedachten en dromen met ons delen, zich mengen in het publieke debat of zonder enige terughoudendheid het openbare toneel betreden. Mischa Blok gaat op zoek naar de drijfveren van deze mensen door middel van een echt en gelijkwaardig gesprek. Oprechte interesse. Geen draaiboek, geen enkele vraag op papier. Een uur lang met één gast de diepte in, een reis langs inzichten en kwetsbaarheden. Persoonlijke gesprekken met verrassende wendingen die zowel de gast als de presentator ontregelen.
-
Wat blijft als we er niet meer zijn?
Wat Blijft is een radioprogramma en een podcast van Omroep HUMAN. In de podcastserie Wat blijft volgen we het spoor terug van recent overleden Nederlanders. Wat hebben zij écht betekend? Wat kunnen we leren van hun leven? En hoe leven zij voort? -
In Mama is moe delen Carolien Spoor en Eva Laurenssen ongefilterd en met een flinke dosis zelfspot hun ervaringen als moeders. Van de momenten waarop je je kind kwijt bent tot de uitdagingen van borstvoeding en het verlies van vriendschappen: geen onderwerp blijft onbesproken. Ook bellen ze elke aflevering met de jaren '80/90, waarin de moeder van Carolien of Eva een prangende vraag beantwoordt die aansluit bij het thema.
Een wekelijkse dosis herkenning, humor én het bewijs dat je echt niet de enige bent die soms met de handen in het haar zit.
Volg Mama is moe op Instagram en TikTok! -
VPRO Zomergasten voor op je koptelefoon. Lukt het je niet om een hele avond voor de tv te zitten? Of wil je delen uit het gesprek nog eens rustig terugluisteren tijdens het werk, in de auto of in de trein? Dat treft! Want hier vind je de interviews uit Zomergasten bíjna in z’n geheel terug. Alleen de fragmenten hebben we eruit geknipt, want die kan je bij een podcast toch niet zien. Wel leggen we even uit wat je mist aan beeld, zodat je van het gesprek niks hoeft te missen.
-
Vanaf nu luister én kijk je Held in eigen verhaal exclusief op Podimo. Ga naar podimo.nl/iris en probeer Podimo de eerste 60 dagen vrijblijvend.
In 'Held in Eigen Verhaal' staan verschillende inspirerende gasten centraal met ieder een uniek en een bijzonder verhaal. Wil je geen enkele aflevering missen?
-
In 'Lieve...' beantwoorden bekende therapeuten, auteurs en filosofen brieven van luisteraars over het leven en de liefde. Onder begeleiding van host Rachel van de Pol biedt 'Lieve..' verheldering, troost en nieuwe perspectieven.
Tot nu toe verschenen in deze serie: Eva Bronsveld, Marian Mudder, Hannah Cuppen (bekend van het boek Liefdesbang), Frank Meester en Els van Steijn (De Fontein).
-
Veilig en verantwoord leren beleggen met Pim en Milou. Welke rendementen behalen zij als beginnende beleggers en belangrijker: welke risico’s nemen ze daarvoor? Om de donderdag om 16:00 uur een nieuwe aflevering, met zo nu en dan een deskundige gast. Ruim 10 miljoen ✨ plays. Investeer in je kennis en beleg met beleid!
-
Opvliegers kennen we wel, maar dat je ook last kunt krijgen van paniekaanvallen, een gejaagd gevoel, depressieve buien, slapeloosheid en hartkloppingen, weten de meeste vrouwen niet. Het vervelende is: de huisarts vaak ook niet. Waardoor er allerlei misdiagnoses ontstaan met soms verstrekkende gevolgen. Vrouwen voelen zich tekortschieten. En vaak ernstig in de war. Omdat ze zichzelf totaal niet meer herkennen. Gelukkig is er nu de podcast 'We zijn toch niet gek?' Die wijsheid en verlichting brengt aan iedereen.
suzannerethans.substack.com -
Alexander Klöpping en Wietse Hage duiken samen dieper in de wereld van AI en bespreken wekelijks de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van kunstmatige intelligentie. Ze filosoferen en proberen in de toekomst te kijken, maar zijn ook scherp op het heden.
-
Talkshow met prominenten uit de kunst, cultuur en media.
-
Digitale technologie zit overal en beïnvloedt onze levens continue. Joe van Burik en Ben vander Burg spreken daarover elke woensdag met prominente gasten uit de tech-wereld, van onderzoekers en ondernemers tot politici en beslissers, in BNR Digitaal.
Digitale technologie heeft op alle facetten van ons leven impact. BNR Digitaal houdt je op de hoogte van het laatste nieuws in de snel veranderende techwereld. Denk bijvoorbeeld aan de nieuwe reeks techwetten uit Europa: De Digital Services Act (DSA), Digital Markets Act (DMA) en AI Act. Welke impact heeft deze wetgeving op techbedrijven binnen en buiten ons continent? Loopt Europa voorop of zitten we onze eigen innovatie dwars?
Hoe zien de techreuzen van de toekomst eruit? Blijft Apple dominant op de markt voor smartphones? Wat is de volgende stap van 'ons eigen' ASML uit Veldhoven? Maakt Mark Zuckerberg zijn droom van het Metaverse waar? En wie kan Nvidia nog bedreigen als het gaat om de beste AI-chips in datacenters?
In BNR Digitaal is er aandacht voor een breed scala aan onderwerpen. Van AI naar regelgeving, van chips naar het metaverse en van de games-industrie naar Iedere week met de beste experts en beslissers uit hun werkveld. In een aantal uitgebreide gesprekken wordt de luisteraar wekelijks bijgepraat over de belangrijkste ontwikkelingen in de wereld van technologie.
Het programma
BNR Digitaal begon in 2011, onder leiding van Herbert Blankesteijn, als voortzetting op zijn vorige programma bij BNR; 'De Elektronische Eeuw'. In 2022 droeg hij het stokje over aan presentator Joe van Burik en co-host Ben van der Burg.
BNR Digitaal opent iedere week met een kort gesprek tussen Joe en Ben, waarin zij kort bespreken wat hen bezig houdt. Daarna is er ruimte voor een langer 'hoofdgesprek', waarin het belangrijkste technologienieuws van die week centraal staat. Eén of twee prominente gasten schuiven aan.
De tweede helft van het programma staat in de meeste gevallen in het teken van twee kortere gesprekken over andere techdossiers, met kenners en beslissers. In de periodieke rubriek 'De Zoekopdracht' gaat een redacteur of presentator van BNR Nieuwsradio specifiek op onderzoek voor BNR Digitaal, bijvoorbeeld door een evenement te bezoeken of vanuit hun eigen kennis te komen vertellen.
Ook verschijnt er zo nu en dan een extra BNR Digitaal, om extra verslag te doen van grote gebeurtenissen in de techwereld, zoals het verschijnen van de Apple Vision Pro of de turbulente Twitter-overname van Elon Musk.
In het Nationaal AI Debat, een spin off van BNR Digitaal, gaan de belangrijkste AI-kenners- en ontwikkelaars met elkaar in gesprek over de toekomst van deze disruptieve technologie.
Over het team
Joe van Burik volgt en analyseert de belangrijkste ontwikkelingen in tech, met scherpte, tempo en humor. Je hoort hem dagelijks op BNR Nieuwsradio met het belangrijkste nieuws in de Tech Update, en elke woensdagmiddag als presentator van BNR Digitaal met Ben van der Burg. In het bijzonder volgt Joe al twee decennia de wereld van videogames, waarover hij met bevlogen collega's en gasten praat in de podcast All in the Game. Eerder werkte hij als auto(sport)journalist voor diverse andere media en schreef het boek Formule 1 voor Dummies.
Ben van der Burg is IT-ondernemer en voormalig topschaatser. Ben is bezeten door technologie en wordt enthousiast van gadgets, elektrische auto's, goede businessmodellen en de toekomst. Naast BNR Digitaal is hij wekelijks te horen als presentator van De Technoloog. Ook schuift hij regelmatig aan bij Vandaag Inside, Op1 of andere talkshows, om te praten over het laatste nieuws rond technologie.
Daniël Mol is redacteur van BNR Digitaal. Hij voegde zich in 2022 bij het team en is ook redacteur van de Cryptocast en De Technoloog.
-
Spijkers met Koppen live vanuit café The Florin in Utrecht met muziek, cultuur, cabaret en opvallend nieuws. Presentatie: Willemijn Veenhoven en Dolf Jansen.
-
Alles wat eindigt, laat iets na: een erfenis. Maar veel erfenissen worden niet aangekondigd in donkere kamertjes. Veel erfenissen staan niet helder opgelijst op wit papier. Deze erfenissen sluimeren, in onze genen, in de manier waarop we tegen onze kinderen praten, waarop we verliefd worden, in de kansen die iemand krijgt (of niet krijgt), in de personen die we kiezen om ons land te besturen. Mirke, Nele en Siona van AudioCollectief SCHIK volgen mensen die worstelen met de gevolgen van een nalatenschap, en daar iets aan proberen te doen.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Iedere werkdag van 13.30 tot 14.00 uur op NPO Radio 1 met nieuws en achtergronden uit het buitenland.
-
Een jonge AIVD'er neemt het op tegen Russische infiltranten in Nederland. Volg de 6-delige serie en mis geen aflevering.
Jonathan is een nieuwe serie van Inse Martin – een pseudoniem waarachter een oud aivd-medewerker schuilgaat.
Meer avonturen van Jonathan? Bekijk ook het boek Jonathan - De Achterblijvers.
Jonathan is een productie van VBK AudioLab, Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, en Wim Pel Productions.
Met Kiefer Zwart, Channah Hewitt, Alex van Bergen, Hymke de Vries, Danique Graanoogst, Rutger Le Poole, Valentijn Benard, Marek Glapinski, Ad Knippels, Nine Meijer, Janneke Rinzema en Stephan Holwerda.
Een scenario van Janneke Rinzema en Inse Martin. Redactie: Tom Harmsen en Maarten Basjes. Productie: Wim Pel Productions. Regie: Stephan Holwerda. Techniek: Ronald Bijlsma en Tijn van de Wetering. Mixage: Ronald Bijlsma.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Diepgravend gesprek onder leiding van Coen Verbraak, waarin iedere week weer nieuwe gasten hun ervaringen delen over actuele of onderbelichte thema’s uit de haarvaten van de samenleving. Om zo taboes te doorbreken, onze blik te doen kantelen of inspiratie te halen uit de mensen om ons heen.
-
Lekker napraten over wat je op televisie hebt gezien? TV junkies Patrick Martens en Eline de Ruig bekijken alles en kunnen niet wachten om dit allemaal tot in detail met elkaar te bespreken.
Volg ons ook op YouTube, Instagram, TikTok, óf Facebook (pffff dat zijn er veel, we know!)
Geproduceerd door Zin in Media
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
De tech podcast van de grootste techsite van de Benelux. Gehost door hoofdredacteur Wout Funnekotter en bijgestaan door Arnoud Wokke, Jurian Ubachs en verschillende andere redacteuren.
-
Eén op de vijf mensen krijgt dementie, dus deze podcast gaat vroeg of laat over ons allemaal.
Terwijl je weet is een zoektocht naar de mens in dementie.
Aan de hand van opnames van gesprekken, gemaakt door Joeri Bakker (68), komt journalist Max Boogaard (25) zijn eigen angsten rondom dementie onder ogen.
Joeri is een reclamemaker en kreeg een aantal jaren geleden de diagnose Lewy Body Dementie. Die diagnose inspireerde hem om campagnes te gaan maken over de sociale stigma's rondom deze ziekte.
Hij nam vele gesprekken op met experts en lotgenoten (oa. Adelheid Roosen, Teun Toebes, Trudy Dehue, Jos van Campen, Marijn van Ballegooijen) in de hoop er ooit een podcast van te maken. Max wil Joeri daar graag bij helpen, maar had nooit kunnen vermoeden dat het luisteren van Joeri's opnames zijn kijk op de medische wereld zo op zijn kop zou zetten.
Max duikt steeds dieper in de wereld van dementie, gaat het gesprek aan met verschillende denkers en doeners, zoals Anne-Mei The, Jim van Os en Erik Scherder – en belandt uiteindelijk ook zelf als logé in een verpleeghuis. Een ervaring die hij totaal heeft onderschat maar hem voor het leven zal tekenen.
Volg de podcastserie en mis geen aflevering.
Terwijl je weet is gemaakt door Joeri Bakker en Max Boogaard in samenwerking met De Sociale Benadering Dementie.
Presentatie: Joeri Bakker & Max Boogaard
Ondersteuning: Mark Smit & Anne-Mei The
Advies, marketing en promotie: Stan Steeghs (Spot On Audio)
Regie en montage: Max Boogaard (On the Record Media) o.a. bekend van de podcast: Jan van Leiden en het einde der tijden.
Cover-art: Max Boogaard (Foto: Eva Dullaart)
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Mandy is sinds kort solo mama. Toen zij dit deelde kreeg ze opvallend vaak van andere moeders die het om welke reden dan ook ook zelfstandig moeten doen: ‘Welkom bij ‘’de club’’.’ Een club waar zij liever niet bij had willen horen, maar het is nou eenmaal wat het is en zij ondervindt hoe het is. Dat is niet altijd even makkelijk en al zal ze het meeste zelf uit moeten vogelen zou ze graag horen hoe vele andere vrouwen, moeders het hebben gedaan.
Wil je adverteren in deze podcast? Stuur een mailtje naar [email protected].
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
In de vijfdelige podcastserie 'En niemand bleef onaangeraakt' vertellen schrijver Maurits de Bruijn en podcastmaker Randy Vermeulen het liefdesverhaal van Jan en Martin, dat zich afspeelt tijdens de aidscrisis van de jaren 90. De makers zoomen in op het aangrijpende leven van deze twee mannen én vertellen verhalen van anderen waarvan de levens zijn getekend door hiv en aids. Ook onderzoeken ze vanuit hun eigen queer perspectief hoe het stigma en de vooroordelen zich zo hardnekkig hebben kunnen nestelen in de hoofden en harten van de generaties queer mensen die opgroeiden in de schaduw van de epidemie.
'En niemand bleef onaangeraakt' is een productie van Slowpony en de VPRO voor NPO Radio 1, naar een idee van Maurits de Bruijn, Randy Vermeulen en Anna Peeters. De podcast is tot stand gekomen met steun van het NPO-fonds, het Amsterdams Fonds voor de Kunsten, Gemeente Utrecht en Het Blauwe Fonds. -
Laura en Silke speculeren op een onverantwoorde manier over onopgeloste moordzaken.
-
Vaak zitten de belangrijkste inzichten verstopt in de saaiste rapporten. Journalist Jesse Frederik diept ze elke twee weken voor je op. Het resultaat: de diepgravendste gesprekken met de deskundigste deskundigen over de grootste thema's van deze tijd. Zet je schrap voor broodnodige nuchterheid in het klimaatdebat, fascinerende lessen over de woningmarkt en tegendraadse visies op de politiek.
Wil jij de show mogelijk maken? Word dan lid van De Correspondent. Activeer nu een gratis proefmaand: www.decorrespondent.nl/gratismaand -
Sociaal afvalputje. Crimineel nest. Poel des verderfs. De bijnamen van de beruchtste camping van Nederland liegen er niet om. Hoe kan het in hemelsnaam zo ver komen?
De erfenis van Engel geeft luisteraars een uniek inkijkje in werelden, waarvan de deuren normaal gesproken gesloten blijven. Je maakt kennis met de rafelranden van de samenleving.
Journalisten Peter Ullenbroeck, Pieter van den Akker en Fieke Nobel doken een jaar lang in het leven van de omstreden campingbaas Cees Engel. Zo ontstaat voor het eerst een compleet beeld van de camping. Wie was Cees Engel? Hoe kwam hij aan zijn bijnaam ‘krottenkoning’? En is het toeval dat zijn zoon Willem Engel voorman werd van het landelijke coronaprotest?
De Erfenis van Engel is een podcast van het AD, BN DeStem en de aangesloten regionale dagbladen.
Credits:
Onderzoek, interviews en script: Peter Ullenbroeck, Fieke Nobel en Pieter van den Akker
Script, regie en montage: Dija Kabba
Eindredactie: Daan Hofstee
Mixage en sound design: Olivier Nijs
Muziek: Eric van der Westen
Artwork: Guido van der MarkProjectmanagement: Manon van der Knaap
PR: Emilie van Kinschot
Contentmanagement: Kelly de Jong
-
Over films, series, boeken en andere popculturele verschijnselen die ons blij maken, verbazen of hebben ontroerd. Over wat je niet mag missen, maar vooral: wat je van kunst kunt leren over het leven zelf. Met host Esma Linnemann word je samen met de cultuurexperts van de Volkskrant elke week bijgepraat.
-
In 20 minuten loodsen we je door het belangrijkste nieuws van de dag. De podcast voor een vliegende start van je werkdag.
-
Om de week ga ik in gesprek met een belangrijke vrouw uit mijn leven. Ik ken er wel 100 die iets speciaals voor me betekenen. En wat ik aan levenswijsheid heb opgestoken, komt grotendeels van hen.
Maar ook omdat we leven in een wereld die is ingericht op mannen. Mannen zijn de norm, vrouwen zijn sociaal-maatschappelijk haast onzichtbaar. In “De 100 Vrouwen van Marcel” laat ik met journalist Pablo Cabenda ‘mijn vrouwen’ vertellen over hun persoonlijkste ervaringen. Om te lachen, te huilen, om je te verwonderen en misschien zelfs om van te leren. -
De Nieuwe Wereld TV is een platform dat mensen uit verschillende disciplines bij elkaar brengt om na te denken over grote veranderingen die op komst zijn door een combinatie van snelle technologische ontwikkelingen en globalisering. DNW TV is een initiatief van journalist Paul van Liempt, filosoof Ad Verbrugge en David van Overbeek.
-
In de podcast 'Komt een vrouw bij de dokter' spreekt Bridget Maasland met bekende en onbekende personen, ervaringsdeskundigen en medische experts over de overgang. De gesprekken onthullen de uitdagingen van deze levensfase en combineren persoonlijke verhalen met wetenschappelijke en medische inzichten. Van hormonale veranderingen tot de nieuwste behandelingen, biedt de podcast een uitgebreide kijk op de menopauze.
Ook meepraten? Meld je gratis aan voor onze besloten groep:
https://m.facebook.com/groups/889418355694091/
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Serial investigative journalism from APM Reports, with host Madeleine Baran and a team of reporters. In Season 1, we looked at the abduction of Jacob Wetterling in rural Minnesota and the accountability of sheriffs in solving crime. In Season 2, we examined the case of Curtis Flowers, who has been tried six times for the same crime. With a special report on how Covid-19 is affecting the Mississippi Delta.
-
In Studio Den Haag praten politiek verslaggevers Sophie van Leeuwen en Leendert Beekman elkaar bij over de achterkamertjes en wandelgangen van de Tweede Kamer. Je wekelijkse portie politieke therapie in de podcast, en de dagelijkse Haagse zaken vanuit onze BNR studio in Den Haag.
Presentatie: Mark Beekhuis.
-
In de podcast Boeken FM vertellen dichter en recensent Ellen Deckwitz, schrijver en recensent Joost de Vries en schrijver en podcastmaker Charlotte Remarque welk boek je moet lezen. Om beurten dragen zij een boek aan — actueel, relevant of gewoon ijzersterk.
Boeken FM is een podcast van Das Mag in samenwerking met De Groene Amsterdammer en Dag en Nacht Media.
-
Nikkie de Jager en Wes van Os nodigen je uit om deel te nemen aan een unieke podcast-ervaring, de Lightless Lounge. Een podcast die in complete duisternis wordt opgenomen. We hebben de lichten uitgedaan om ons volledig te concentreren op wat echt belangrijk is - het gesprek. Iedere twee weken op woensdag een nieuwe aflevering!
Licht uit, oren open, welkom in de Lightless Lounge. -
Maarten van Rossem en Gijs Rademaker geven je een nieuw beeld van dinosauriërs! Elke week worden er nieuwe dino's opgegraven en wordt er razendsnel méér bekend over deze dieren. In Dinocast bezoeken Maarten en Gijs de grootste dino-musea en dino-kenners van Nederland en België en stellen ze alle vragen die ze kunnen bedenken.
We bespreken gepantserde planteneters als Stegosaurus en Triceratops, slimme vleeseters als Tyrannosaurus rex of Velociraptor en langnekken zoals Diplodocus. Aan het eind van iedere aflevering bespreekt het Dinocast-team ook de Jurassic park films: wat klopt er van de dinosaurussen die we daarin zien verschijnen?
Dinocast is een vlotte en toegankelijke podcast, gemaakt uit liefde voor dinosauriërs en bedoeld deze dieren bekender te maken voor een breed publiek. Voor iedereen die vroeger al van dino's hield, en nu nog steeds een beetje!
-
Elke week bespreekt Kees van den Bosch een diepgravend artikel uit De Groene Amsterdammer en interviewt betrokken journalisten. In Buitenlandse Zaken komen onze buitenlandspecialisten aan het woord over geopolitieke ontwikkelingen.
-
DOCS is de podcast voor audiodocumentaires van de publieke omroep onder eindredactie van NTR en VPRO. Onze host Mina Etemad presenteert iedere week een bijzonder verhaal.
-
Podcast van Het Mediaforum, de dagelijkse mediarubriek in het programma Spraakmakers.
-
Elke week bespreekt RTL-correspondent Erik Mouthaan samen met VS-verslaggever Ruben Leter de Amerikaanse politiek en de presidentsverkiezingen van 2020. Welke Democraten kunnen het Trump lastig maken? Kan impeachment de president in de problemen brengen? Welke onderwerpen spelen op het campagnepad? In Bestemming Witte Huis gaan we daar elke week dieper op in.
-
Conversations about science, technology, history, philosophy and the nature of intelligence, consciousness, love, and power. Lex is an AI researcher at MIT and beyond.
-
Het programma voor beleggers en over beleggen.
-
In de podcast: B&B Vol Liefde 2024: de nabeschouwing van Veronica Superguide bespreken presentator Robin Heerkens en tv-expert Elsemieke Wormhoudt het gloednieuwe B&B Vol Liefde-seizoen.
-
Diep in de bossen van Belgisch Limburg ligt een verlaten begraafplaats waar zo’n 1800 psychiatrische patiënten liggen. In Monsters in het bos proberen bram ieven en Aafke Romeijn verhalen van deze patiënten te redden van de vergetelheid. Ze raken al snel verstrikt in een web van tragische en avontuurlijke levensverhalen dat hen confronteert met hun eigen verleden.
-
In Daders spreekt Cas de Jong (EenVandaag) met moordenaars, ex-TBS'ers en andere zware criminelen. Hoe kwamen zij tot hun gruwelijke daad? Hebben ze spijt? En waarom moet de maatschappij hen nog een tweede kans geven?
-
Each Tuesday and Friday, Ezra Klein invites you into a conversation on something that matters. How do we address climate change if the political system fails to act? Has the logic of markets infiltrated too many aspects of our lives? What is the future of the Republican Party? What do psychedelics teach us about consciousness? What does sci-fi understand about our present that we miss? Can our food system be just to humans and animals alike?
Listen to this podcast in New York Times Audio, our iOS app for news subscribers. Download now at nytimes.com/audioapp -
In De Geknipte Gast praat Özcan Akyol, ook wel bekend als Eus, met bijzondere mensen bekend van televisie, radio, film, kunst en cultuur of het maatschappelijk of sociale leven. Tussen de spiegels van een authentieke barbiershop ontvouwt zich een intiem gesprek over het persoonlijk leven en carrière van de gast.
-
Bernard Hammelburg brengt je scherpe analyses over de internationale politiek.
-
Nina de la Croix en Rick Paul van Mulligen hebben twee kinderen, maar wonen niet samen. Rick Paul woont met zijn man René, en Nina is single. Met z’n drietjes voeden zij hun kinderen op. Eén familie in twee huizen. Co-ouderschap. In de podcast Co&Zo nemen ze je mee in hun ervaringen met de kinderen, en klappen uit de school over de dagen zonder de kinderen. Daarnaast krijg je elke week een onmisbare tip van René. Voor co-ouders, ouders, en kinderlozen: kom elke week meeluisteren met Co&Zo!
-
De Pantelic Podcast is dé podcast over Ajax! Het Ajax-bloed stroomt bij deze Ajacieden door de aderen. Wekelijks gaan Thijs en Kevin los over het transferbeleid, de wedstrijden, de Europese avonturen en alles wat er hoort bij de grootste en mooiste club van Nederland: Ajax!
Daarnaast nemen Jan en Bart direct na elke wedstrijd de zogenaamde Wedstrijdeditie op, om de -ongetwijfeld- overwinning eens in geuren en kleuren na te bespreken!
Geproduceerd door FC Afkicken
-
In de podcast 'Komt een vrouw bij de dokter' spreekt Bridget Maasland met bekende en onbekende personen, ervaringsdeskundigen en medische experts over de overgang. De gesprekken onthullen de uitdagingen van deze levensfase en combineren persoonlijke verhalen met wetenschappelijke en medische inzichten. Van hormonale veranderingen tot de nieuwste behandelingen, biedt de podcast een uitgebreide kijk op de menopauze.
Ook meepraten? Meld je gratis aan voor onze besloten groep:
https://m.facebook.com/groups/889418355694091/
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
In De Hete Brij bespreken Alex Ploeg, Pepijn Schoneveld en Christine de Boer wekelijks een onderwerp waar ze het liefst omheen zouden willen draaien. Drie comedians in een eerlijk gesprek over hun levens in de theaterwereld en thuis, met spullen, en meningen en gevoelens en buren en een kind en liefde of het totale gebrek daaraan. Want Pepijn is er ook.
-
Dit is de podcast van het tv-programma Rondo dat iedere maandagavond te zien is bij Ziggo Sport.
In Rondo is het voetbal, voetbal en nog eens voetbal dat de klok slaat. Aan tafel bij Wytse van der Goot sluiten analisten als Marco van Basten, Ruud Gullit, Rafael van der Vaart, Youri Mulder en Jan van Halst regelmatig aan om over de actualiteit van het nationale en internationale voetbal te discussiëren. De deskundigen schuwen de scherpe meningen niet. Met wie ben jij het grondig eens of oneens?
-
Frank Butselaar, bekend als ‘fiscalist van de sterren’, hangt in de VS een jarenlange gevangenisstraf boven het hoofd. Maakte hij handig gebruik van belastingparadijzen om zijn sterrenclientèle miljoenen te besparen? Pleegde hij opzettelijk fraude? Het derde seizoen van Achter Gesloten Deuren duikt in de jacht die justitie maakt op deze belastingadviseur uit ’t Gooi.
In het eerste seizoen hoor je het verhaal van ondernemer Gerard Sanderink en in het tweede seizoen hoor je over de grote beloftes van finfluencers.
-
In Scherpschutters neemt host Marc de luisteraar mee in de wereld van arrestatieteams en antiterreureenheden om meer te ontdekken over (persoonlijk) leiderschap, discipline, teamwork, mindset, ondernemerschap, fysieke kracht, innovatie en nog veel meer. Marc is als mens en leider gevormd door het Korps Mariniers. Hij stuurde de anti-terreureenheid van het Korps aan en werd uitgezonden naar Afghanistan en Noord-Afrika. Spring in de wereld van Scherpschutters.
Samenwerken? Mail ons: [email protected]
https://linktr.ee/scherpschutters
'Scherpschutters' is een productie van Scherpschutters Online i.s.m. ILVY B.V. ©️ 2019-2024 ILVY Network https://linktr.ee/ilvynetwork -
Hélène Hendriks, bijgestaan door vaste sidekick Rutger Castricum, ontvangt wekelijks andere gasten en spreekt met hen over de actualiteit.
-
Pubers: de gekste, grappigste en meest frustrerende wezens die er bestaan. Kluun schreef een heuse handleiding over hoe je met ze om gaat. Maar... laten we eerlijk zijn: ligt de werkelijkheid niet anders?
In Help, ik heb een puber! de podcast hoor je hoe het er bij Kluun en co-host Yvanka van der Zwaan thuis aan toe gaat. Pubers met paarse wallen aan de ontbijttafel, een vloedgolf aan Tikkies en altijd maar die telefoon als een verlengstuk aan de puber vastgeplakt. Heerlijk herkenbare situaties, maar hoe ga je d'r mee om?
Elke week bespreken Kluun en Yvanka een nieuw puberthema met ook elke week een nieuwe expert, zij leggen het uit! Huispuber Teun vertelt wat hij ervan vindt in "Teuns Tirade" en Kluun deelt verschillende scenario's waar je als luisteraar en/of puberouder vast een mening over hebt.
Volg @helpikhebeenpuber op Instagram en laat ons weten hoe jij erover denkt!
Vanaf vrijdag 26 januari te beluisteren in jouw favoriete podcast app!
-
Kom alles te weten over hoe 40-45, de Musical gemaakt werd. Radiopresentator Bas Menting kreeg een jaar lang de sleutel van elke deur en sprak met de verschillende creatives en castleden van 40-45, de Musical.
-
Ein sehr schöne guter Tag, da sind sie wieder!
Na een zeer diepe winterslaap is je favoriete podcastduo Chantal en Tina terug van weggeweest. Dit seizoen staat eén lijfspreuk staat centraal: je mag vallen of plat op je bek gaan, maar je moet áltijd weer opstaan. Hoe doe je dat? Met de gebundelde levenservaring van Chantal en Tina beantwoorden zij wekelijks een prangende luisteraarsvraag. Viel Spaß!
-
Elke week neem ik jullie mee in een nieuwe moordzaak. Wat is het verhaal achter de krantenberichten en TV uitzendingen? Wat dreef de dader? Hoe verliep het onderzoek van de politie? Kortom het héle verhaal!
-
Poplegendes in de Polder verzamelt de mooiste Nederlandse avonturen van grote internationale muziekhelden. Wat hebben artiesten als The Rolling Stones, U2, The Beatles, Queen en Pink Floyd allemaal meegemaakt in ons land? Met behulp van uniek archiefmateriaal, concertopnamen, en oude en nieuwe interviews met betrokkenen wordt het verhaal verteld van deze bijzondere bezoeken.
Na een seizoen over The Beatles staat in seizoen 2 Pink Floyd centraal. Welke avonturen heeft de groep allemaal beleefd in ons land? Daarnaast uitgebreid aandacht voor oa. de psychedelische beginjaren, de mysterieuze platenhoezen die steeds weer een blikvanger zijn, de onverbrekelijke band met de fans én de jaarlijkse Top 2000 waarin Pink Floyd steevast de boventoon voert in de laatste uren van de lijst. Wat is de verklaring voor de tijdloze aantrekkingskracht van hun muziek? Gemaakt door NPO Radio 5 DJ Hans Schiffers en popjournalist Wouter Bessels (seizoen 1 werd gemaakt door Beatles-kenners Wibo Dijksma, Michiel Tjepkema en Jan-Cees ter Brugge). -
Wie is Swift? Ze is de grootste popster ooit. Haar Eras Tour breekt alle records en landen smeken haar langs te komen vanwege de economische boost die haar komst teweegbrengt. Al 18 jaar lang zet Taylor Swift de muziekindustrie op zijn kop. Hoe doet ze dat? Waar komt de devotie van haar 500 miljoen fans vandaan? En waarom roept ze ook zoveel weerzin op?
In Wie is Swift? onderzoeken hosts Simon Dikker Hupkes en Rachel van de Pol samen met experts Swift als cultureel, zakelijk en maatschappelijk fenomeen. Een must listen voor iedereen die wil begrijpen waarom de wereld in de ban is van Taylor Swift.
Wie is Swift is het vierde seizoen van de Wie is-serie met inmiddels meer dan 1 miljoen beluisteringen.
De 100 populairste podcasts op dit moment
Voor het laatst bijgewerkt op:Hieronder geven we een overzicht van de populairste podcasts op dit moment. De grafiek is gebaseerd op data van Apple en Podtail.