Maatschappij & cultuur – Nieuwe podcasts

 • Welcome to the Let’s Talk TEFL podcast with Jackie Bolen and Jennifer Smith. We’re going to discuss everything ESL/EFL teaching, including experiences teaching abroad, activity and game ideas, teaching tips, interviews with old friends, and more. Come join us in the Let’s Talk TEFL teacher’s lounge for some inspiration and entertainment!

 • A weekly, behind-the-scenes look at the biggest news stories in Germany with the journalists who know them best. By The Local Germany.

  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

 • I DEJTA med Klara & Agnes tar dom sig an allt som har med dejting att gรถra. Inget รคmne gรฅr dom obemรคrkt fรถrbi. Det diskuteras om deras egna och andras relationer. Allt frรฅn rรถda flaggor till otrohet. Hur bjuder man ut nรฅgon? Hur vet man att man har trรคffat the one? Varfรถr รคr vi singlar?

 • Connected conversations to explore and enhance the human experience brought to you by Rythmia Life Advancement Center.

 • Welcome to my podcast, where we discuss Guitar's and Gear.

 • Ben je zwanger en voel je daar onzekerheid bij? Twijfel je of het (deze keer) allemaal goed gaat? Je bent niet alleen. Margriet weet hoe dat voelt en onderzoekt in deze podcast hoe ze daar het beste mee om kan gaan. Ze neemt je mee op reis in haar nieuwe zwangerschap samen met haar โ€˜rugzakโ€™. Die gevuld is met eerdere spannende en indrukwekkende ervaringen (zoals de keizersnede bij de geboorte van haar dochter en een miskraam). Margriet deelt openhartig haar moeilijke momenten, eigenwijsheid en magische inzichten. Benieuwd wat ze onderweg allemaal ontdekt? Ga dan mee op reis van verlangen op zoek naar vertrouwen.

  Ken je iemand die onzekerheid ervaart tijdens haar zwangerschap? Dan is deze podcast voor haar en mag je dit cadeautje uiteraard delen.

  Meer weten over Margriet Weehuizen (mama, actrice en trainer) of een berichtje sturen? www.bloeifactor.com

 • Mooie gesprekken uit het radioprogramma De Nacht van… Met verhalen die zowel avontuurlijk en meeslepend als gevoelig en kwetsbaar zijn. Vertelt vanuit een intimiteit die alleen de nacht kan bieden. Presentatie: Merel Wielaert, Ciana Mayam, Jan Willem Wesselink en Mirthe van der Drift.

 • Er is één ding dat we direct kunnen doen om een klimaatcrisis tegen te gaan. Het kost niets, het is niet moeilijk en we kunnen vandaag nog beginnen. Namelijk: ons menu verschuiven van dierlijk naar plantaardig. Minder vlees, vis en zuivel. We worden er ook nog eens gezonder van, én we voorkomen dierenleed. Dat deze transitie nodig is, staat inmiddels als een paal boven water. Maar hoe gaan we 'm maken? En welke verrassingen heeft het menu van morgen voor ons in petto? Esther Molenwijk gaat in gesprek met experts over de transitie naar een meer plantaardige samenleving.

 • We leven in een fascinerende tijd, waarin alles ter discussie staat. Veel bestaande structuren lijken niet meer te werken en met de komst van nieuwe technologie verandert de maatschappij in een razend tempo.

  Dit geeft veel onzekerheid en dat zie je terug in de maatschappij. Mensen zijn het contact met zichzelf kwijt, waardoor ze zich moeilijk af kunnen stemmen op de nieuwe realiteit.

  In mijn podcast Toekomstdenkers ga ik in gesprek met innovators, ondernemers, wetenschappers en spiritueel leraren die hun visie op de toekomst delen. Hoe ziet de wereld er over 10 jaar uit? Welke veranderingen staan ons te wachten en wat vraagt dit van jou als mens en professional?

  Over mij
  Als trainer en coach help ik ondernemers en leiders bij de realisatie van hun ideaal. Als vernieuwer help ik organisaties te innoveren en impact te maken d.m.v. training en coaching.

 • Podcasts van en voor wijkbewoners uit Amsterdam-Oost. Voor meer informatie: www.geluidenuitoost.nl Reageren: [email protected]

 • De oudste mens op aarde is 122 jaar geworden. Elk jaar worden er meer en meer mensen eeuweling. Maar hoe bereik je fysiek en wel de kaap van 100 jaar? Bestaat de Heilige Graal van het eeuwige leven? En moeten we eigenlijk wel zo oud willen worden?

  Theatermaker Tijs Huys doorkruist heel Nederland op zoek naar honderdjarigen. Van de harmonica spelende Ton tot de grappende Toos. Van Nederlands oudste verzetsstrijder Marie tot de energieke vriendinnen Corry en Ruth. Samen met wetenschappers van de Universiteit Leiden en Leuven neemt Tijs het fascinerende levensproces van de eeuweling onder de loep. En dan komt hij op het spoor van de Blue Zone: een gebied met een hoge concentratie gezonde eeuwelingen. Met een microfoon in de hand en Italiaans woordenboek op zak onderneemt hij een avontuurlijke reis naar Sardiniรซ op zoek naar het geheim van de eeuweling.

  Wil je deze podcastserie steunen, dat kan via Petje Af. Klik hier! ๐Ÿ˜Š

  Een podcastserie van Tijs Huys onder vleugels van het Leidse Stadsgezelschap PS|theater, met steun van de Gemeente Leiden en het Amarte Fonds.

  Dramaturgie: Mirke Kist // Eindregie: Pepijn Smit // Muziek: Rian Evers - Reversed // Mixage en sounddesign: Ralf Gerritse // Productie: Marijn Maurits // Opnames Barcelona: de Gispert studios

 • KHOYA, Een podcastserie waarbij Saber Benjah in gesprek gaat met inspirerende Marokkaans-Nederlandse mannen over de zoektocht naar identiteit, uitdagingen, succes, dromen en wat zij zichzelf zouden toewensen als ze terug konden gaan in de tijd.

 • In de podcast van Gewoon Bijzonder nemen Niels Lam en Soorien Zeldenrust een kijkje in de wereld van adoptie, pleegzorg en migratie. Zij bespreken diverse thema’s zoals identiteit, afstamming, cultuur, gezin, liefde en relaties. Niels en Soorien gaan in gesprek met professionals en ervaringsdeskundigen. Dit levert mooie, soms pijnlijke en ontroerende verhalen op. Met een lach en soms met een traan hoor je verhalen uit het dagelijks leven van Gewoon Bijzonder.

 • Europees kolonialisme was voorbij toen gekoloniseerde landen onafhankelijk werden in de twintigste eeuw. Dat is het verhaal dat wat we over de geschiedenis van de afgelopen vijf honderd jaar leren op school en horen in de media. Aan de verdeling van politieke macht, gezondheid, welvaart en vrijheid is te zien dat de ongelijkheid die door Europese koloniale machten is gecreëerd nog steeds bestaat. Kortom, het koloniale verleden leeft door in het heden. Hoe ziet dat er dan uit in het Nederland van nu? Dat onderzoeken vier onafhankelijke makers in de nieuwe podcastserie Langdradig. Ver weg en toen halen we naar hier en nu met persoonlijke verhalen, originele muziek en deep dives in koloniale manieren van denken en doen die nooit zijn verdwenen.

  Voordat we dat doen, staan we in de mini-aflevering “Kolonialisme 101” stil bij wat kolonialisme eigenlijk is en waarom we denken dat het belangrijk is om erover te praten in de tegenwoordige tijd. De volgende afleveringen gaan over hedendaags kolonialisme op vier gebieden: werk, eten, dance muziek en bewegingsvrijheid.

  Zo belicht historica en podcaster Gyonne Goedhoop de verschillende vormen van koloniale arbeid met onder meer het verhaal van haar overgrootmoeder. Oma Srie werd op haar vijftiende ontvoerd uit Java door Nederlandse ronselaars om als contractarbeider aan het werk gezet te worden in Suriname.

  De lijnen die kolonisators op landkaarten trokken, zijn grenzen die de bewegingsvrijheid van veel mensen nog steeds beperken. Multidisciplinair organizer en trainer Chihiro Geuzebroek onderzoekt het grensracisme op een knelpunt van beweging: Schiphol. Ze praat met Saied Al-Kharim, die meer dan een jaar vastzat in het detentiecentrum van Schiphol, enkel omdat hij asiel aanvroeg.

  Muziekwetenschapper en dj/producer Nathan Kofi duikt het nachtleven in en praat met onder meer danser en theatermaker Perry Gits over hoe koloniale systemen grip hebben op de Nederlandse dance muziek en club cultuur. Zoals te zien is in de whitewashing van het genre.

  Programmamaker Luka van den Bos legt de pijn bloot dat achter eten verscholen zit in haar Indische en Indonesische familie en praat met foodactivist Lelani Lewis over een oneerlijke voedselindustrie en eten als een manier om te leren over onze gedeelde geschiedenis.

  Deze verhalen zijn niet te vatten in vluchtige soundbites. Wij geven ze de tijd die ze verdienen. Daarom ook: Langdradig.

  Langdradig is onafhankelijk geproduceerd door Luka van den Bos, Nathan Kofi, Chihiro Geuzebroek en Gyonne Goedhoop in samenwerking met Hodan Warsame van het Research Center for Material Culture.

  De podcast is geïnitieerd naar aanleiding van de nieuwe vaste tentoonstelling Onze Koloniale Erfenis in het Tropenmuseum. De tentoonstelling laat zien hoe kolonialisme de wereld van nu mede heeft gevormd en hoe mensen kolonialisme doorstonden. Onze koloniale erfenis beslaat zo'n 1200 m2 met objecten, fotografie, schilderkunst en hedendaagse beeldende kunst.

  Colofon:
  Redactie: Hodan Warsame en Chihiro Geuzebroek
  Presentatie: Gyonne Goedhoop, Luka van den Bos en Chihiro Geuzebroek
  Montage en sound design: La Fam Productions
  Vormgeving: Smoking Gurb

 • Click here to shop
  Conversations with friends :)
  @sayyouswearpodcast on Instagram
  Email [email protected]
  Love to you and yours.

 • Embrace A Love Culture, Live An Amazing Life!Do you desire to find fulfillment in love, life, and purpose?Letโ€™s get you on a journey to a life full of love and laughter, purpose discovery, and true fulfillment.Visit nikeadeyemi.com for more information.Feel free to join my mailing list https://fanlink.to/conversationswithnike Support this podcast: https://anchor.fm/conversationswithnike/support

 • Four loud, opinionated, argumentative, and most definitely; shambolic men come together to discuss all things current affairs, sports, music, and life experiences. Here to tackle life's awkward moments and questions with the hope to make the world a better place and one day pattern themselves up too.

 • Life on a Tour (LOAT) is a podcast by Tèmi, sharing and documenting everyday experiences. Here you hear everything and anything relatable, from bants N rants, relationship to everyday experiences.
  ENJOY!!!
  @agirlcalledtemi

 • In The Check Up, board-certified family medicine physician, Dr. Mike, interviews the biggest names in Hollywood, Washington, sports, music, digital, and everywhere else about their physical, mental, and emotional health, so we can all learn to live happy and healthy together.
  5-Star reviews will have their medical questions from the review answered on the show!
  Watch full video episodes The Check Up YouTube channel: https://go.doctormikemedia.com/youtube/channel/TheCheckUp
  Main YouTube channel: https://go.doctormikemedia.com/youtube/channel/DMYouTubeChannel
  IG: https://go.doctormikemedia.com/instagram/DMinstagram
  Twitter: https://go.doctormikemedia.com/twitter/DMTwitter
  Facebook: https://go.doctormikemedia.com/facebook/DMFacebook

  Contact Email: [email protected]

  Host and Executive Producer: Doctor Mike
  Produced by Dan Owens and Sam Bowers
  Art by Caroline Weigum

  ** The information in this video is not intended nor implied to be a substitute for professional medical advice, diagnosis or treatment. All content, including text, graphics, images, and information, contained in this video is for general information purposes only and does not replace a consultation with your own doctor/health professional **

 • Welcome to the #GracedWoman podcast, a community of young women who thrive by living each day via God's lens.

  Join Grace Oriaghan - a believer, wife, mum and entrepreneur - as she shares real life experiences about merging her faith, business and lifestyle as one (not as different entities) and how involving God in every single detail of her life has helped her live a wholesome life.

  Every episode is filled with lessons and real time experiences that leave listeners longing for a deeper and more intimate walk with God.

  Grab your favorite drink and join in every Friday!